Siema...

O nas - zbieraczach. Spotkania.
Wiadomość
Autor
Kapslo

Siema...

#1 Post autor: Kapslo »

Witam, jestem Kapslo,pochodze z Warszawy i jestem zafascynowany kolekcjonerstwem kapsli.
To jedno z moich hobby,zbieram kapsle razem z moim kolega ktory zbiera kapsle juz cale wakacje i ma bardzo duzo.Ja zbieram zaledwie od miesiaca, ale i tak mam niezla sumke-220 kapsli.Napisze bardziej szczegolowo co ja tam mam...ok.30 Warek,30x Lech premium,5 x Lech Mocny,2x Lech Pils,12x Okocim(zielony),7x Okocim(Czarny),2x Okocim(zolty),5x Desperados,30x Krolewskie,10x Redds(w tym pomaranczowe,zielone i czerwone),8x Kasztelan,7x Perla Export,15xLomza Export,3x Lomza Mocne,1x Lomza wyborowe,14x Tyskie,3x KORONA,2x Debowe Mocne,1x Brok,no i jeszcze troche innych.
Mam tez kilka...powiedzmy,rzadkich.Dzisiaj ,jutro zamieszcze ich zdjecia,moze ktos bedzie wiedzial od jakiego piwa to jest.No i to tyle.Bede zagladal na forum przynajmniej raz w tygodniu.
No,troche sie rozpisalem,ale chce zebyscie mnie lepiej poznali. :)

bucik

#2 Post autor: bucik »

Witam kolegę i powodzenia w pomnażaniu zbiorów

Podziwiam Twój szczegółowy raport stanu posiadania.
Przydałbyś się na wczorajszych "Zielonych Kartkach" - 2 reklamówki i pudło kapsli do policzenia.
Pluto do tej pory siedzi i liczy :mrgreen:

"4657 sztuk Perły Chmielowej
4321, 4322, 4323, 4324 Haake Pils ... kurcze pomyliłem się ... jeszcze raz trzeba liczyć :)... "

P.S.
Jak będziesz potrzebował coś do kolekcji to się zgłoś - ja też mieszkam w Warszawie - mam 1379 Żubrów z CP między innymi to tak z 438 mógłbym Ci odpalić.

Pozdrawiam
G.
11645 kapsli
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)

Awatar użytkownika
lowolak

i

#3 Post autor: lowolak »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Bucik to dla mnie odłóż też ze 157 tej perełki :lol:

Kapslo, masz dość poważny "nick" (w sensie tematyczny) więc może jak troszkę poczytasz formumowe wypowiedzi kolegów, to kolejny post będzie bardziej nazwijmy to "ogarnięty".
Oczywiście pwodzonka w kolekcji, tylko na miły nie zbieraj wszystkich kapselkó z ulicy bo zabrakie dla innych kolekcjonerów.

pozdro
sPISkowej propagandzie mówię NIE

ODPOWIEDZ