Młyn w głowie dotyczący listy kapsli..

Tu można rozmawiać o wszystkim :)
Wiadomość
Autor
abq.s

Młyn w głowie dotyczący listy kapsli..

#1 Post autor: abq.s »

Witam wszystkich , zakupiłem na allegro dużo kartek na kapsle no i je układam...uznałem że będę je układał państwami no i tu jest problem , bardzo duży problem ...Co zrobić np z duńskim FAXE produkowanym przez Unibrew Polska ? Dać go do Dani czy do Polski ? potem np.Amerykański MICHELOB z Saint Louis ,Dystrybucja w UK , rozlewany w Europie ..Gdzie go wciść ? do USA Czy UK...Jeszcze kolejna sprawa Np.Tiger , mam etykiete na której pisze SINGAPUR , a na bootle Cap Index pisze Thailand... To już w ogóle nic nie wiem ... Zapraszam do rozmowy
Zbieram kapsle z piw tylko i wyłącznie wypitych przeze mnie :)

danio_145
Kontaktowanie:

#2 Post autor: danio_145 »

Z zasady uznaje się zasadę(;-)), że kapsla dajemy w to państwo, w którym wyprodukowano na nie piwo, czyli nie wrzucamy wszystkich heinekenów do holandii ani wszystkich pepsi do USA.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!

abq.s

#3 Post autor: abq.s »

Czyli ZLATY HRAD , na którym pisze po czesku czy słowacku nie wiem , a na dole magiczne wyprodukowano w Polsce , dajemy do Polski :D ? Troche to takie dziwne , więc żeby mieć np Amerykańskiego BUD-a musiałbym załatwić go prosto z USA .. Hm nie wiem , a czy ktoś robi tak że macierzystym państwem np Faxe jest Dania , a zrobiono go w Polsce , to wrzuca go Do Dani ? Bo jak już powsadzam te kapsle w te kartki to już ich nie wyciągam :p więc muszę to jakoś rozwiązać
Zbieram kapsle z piw tylko i wyłącznie wypitych przeze mnie :)

danio_145
Kontaktowanie:

#4 Post autor: danio_145 »

Dziwne nie dziwne. Coca cola robiona w Burkina Faso to dla mnie jest coca cola robiona w USA. Smak pewno ten sam :D ale kapsel wędruje gdzie indziej :) Tak samo ma się z piwami ale pamiętaj i tak, że decyzja należy do ciebie.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!

Awatar użytkownika
Kowalsik
Kontaktowanie:

#5 Post autor: Kowalsik »

Nie zawsze napisy w jakims jezyku cos sugeruja... Polski Dort Munder, z napisow pochadzacy z Niemiec, nie ma z Niemcami nic wspolnego. A i Zlaty Hrad chyba u naszych poludniowych sasiadow nie istnieje.
Kowalsik

ODPOWIEDZ