Wrocław - piwo
- Karposzczak
Wrocław - piwo
Witam,
Niedługo pewne osoby z mojej rodziny udają się do Wrocławia i poje pytanie jest następujące, jakie piwo mają mi stamtąd przywieźć? Wiem, że jest (był) tam browar ale nie wiem czy jest produkowane jeszcze (sorki nowy jestem i jeszcze do końca nie jestem zorientowany) Generalnie chcę piwko z kapselkami takie, którego u mnie na północy kraju nie dostanę.
Proszę o podpowiedzi jakie piwko można tam dostać.
Niedługo pewne osoby z mojej rodziny udają się do Wrocławia i poje pytanie jest następujące, jakie piwo mają mi stamtąd przywieźć? Wiem, że jest (był) tam browar ale nie wiem czy jest produkowane jeszcze (sorki nowy jestem i jeszcze do końca nie jestem zorientowany) Generalnie chcę piwko z kapselkami takie, którego u mnie na północy kraju nie dostanę.
Proszę o podpowiedzi jakie piwko można tam dostać.
- glogowianin
- Karposzczak
Książ i Książ Supermocny jest jak najbardziej dostępny na północy. W Koszalinie jest w sieci Sano i Torg. Natomiast Złoty Denar Chmielowy i Zamkowe Jasne dostępne jest w każdym Kauflandzie. Niedostępne są: Złoty Denar Mocne i Zamkowe Mocne i Niepasteryzowane oraz wszystkie Kozackie.Browar Namysłów: Zamkowe, Książ, Złoty Denar, Kozackie
Co do piw z Namysłowa rozlewanych przez Jako z Kokanina (nie wiem czy są dostępne we Wrocławiu), mam kilka sklepów, w których czasami pojawia się Mocne Polskie i Baca Mocne.
Czekam na psa jak na wykonanie wyroku, bo on już zapadł tam, na peronie.
-
- Karposzczak