"Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie"
"Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie"
Dostaję pytania w kwestii działania tej opcji. A więc wyjaśniam:
Po zaznaczeniu ptaszkiem tego pola przy logowaniu się, forum tworzy specjalny pliczek zwany "ciasteczkiem" na komputerze z którego się logujesz. Powoduje on to, że forum "pamięta" że kiedyś logowałeś się z tej przeglądarki i przy następnej wizycie na stronie, forum zaloguje cię automatycznie.
Uwaga!
Opcja stwarza też zagrożenia, bo gdy ktoś inny usiądzie przy twoim komputerze, może wejść na forum i namieszać w twoim imieniu.
Nie korzystaj z tej opcji przy logowaniu się z obcych komputerów!
Po zaznaczeniu ptaszkiem tego pola przy logowaniu się, forum tworzy specjalny pliczek zwany "ciasteczkiem" na komputerze z którego się logujesz. Powoduje on to, że forum "pamięta" że kiedyś logowałeś się z tej przeglądarki i przy następnej wizycie na stronie, forum zaloguje cię automatycznie.
Uwaga!
Opcja stwarza też zagrożenia, bo gdy ktoś inny usiądzie przy twoim komputerze, może wejść na forum i namieszać w twoim imieniu.
Nie korzystaj z tej opcji przy logowaniu się z obcych komputerów!
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
U mnie zaczęło działać dopiero gdy zaznaczyłem opcję "Zaloguj mnie..." w logowaniu do skrzynki PW. Następnie wyszedłem z przeglądarki i wszedłem na forum. Tu zalogowałem się i zaznaczyłem "Zaloguj mnie..." na stronie głównej i wreszcie zaczęło działać.
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
Chłopaki, wydaje mi sie, że pisałem o tym ze sto razy już. Wszystko zależy od pliczków cookies. Jeżeli pliki te są przechowywane w twoim systemie operacyjnym, zalogowanie ponowne zawsze działa. Natomiast jeśli coś jest nie tak lub cookiesy są usuwane przez system lub przeglądarke lub oprogramowanie trzecie (antywirusy itp.) to ponowne zalogowanie nie będzie działać.
Paweł dobrze mówi ;) Może macie ustawione w przeglądarce, żeby usuwała ciasteczka przy zamknięciu przeglądarki lub przy zamknięciu systemu.
Wejdźcie w odpowiednią opcję i sprawdźcie.
Mozilla: Narzędzia/Opcje/Zakładka prywatność -> ciasteczka i tam mam zaznaczone akceptuj ciasteczka, akceptuj z innych witryn i przechowuj aż wygasną. Może pomoże ;)
Wejdźcie w odpowiednią opcję i sprawdźcie.
Mozilla: Narzędzia/Opcje/Zakładka prywatność -> ciasteczka i tam mam zaznaczone akceptuj ciasteczka, akceptuj z innych witryn i przechowuj aż wygasną. Może pomoże ;)
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Rzeczywiście... Niepotrzebnie narobiłem tyle hałasu o opcję automatycznego logowania... Postanowiłem zrobić od dawna oczekiwany format dysku... No i okazało się, że jak zwykle to moja wina... Pewnie coś poprzestawiałem i tak właśnie pozbawiłem się możliwości użytkowania tej wspaniałej funkcji...
Wszystkich za małe zamieszanie przepraszam, a tym co im ta opcja nie działa polecam format:).
Z poważaniem visto.
Wszystkich za małe zamieszanie przepraszam, a tym co im ta opcja nie działa polecam format:).
Z poważaniem visto.

Klub Żużlowy Orzeł Łódź
Mój setny post : Pią Gru 19, 2008 09:11
Mój setny post : Pią Gru 19, 2008 09:11