Łańcut, Łomża, Łódź, Małobądź, Męcka Wola, Miłosław, Nakło
Łańcut, Łomża, Łódź, Małobądź, Męcka Wola, Miłosław, Nakło
Dyskusja nt. kapsli z browarów jak w temacie.
Te kapsle są tylko z litewska sygnaturą, nie wkleiłem jej na obrazki bo nie zrobiłem jeszcze takiej grafiki, która byłaby odpowiedniej jakości żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi.Anonymous pisze:Łomża 47 (Vilkmerges) - bez sygnatury.
Mam taki sam tylko z litewska sygnatura:
Czy to kapsel z piwa litewskiego czy nowy do katalogu?
Łomza - czy aby taka kolejnosc?? Ja 4-5 sciagalem z piw, potem byly wzory typu 16, a te wszystkie 9 i podobne chyba musialy byc wczesniej. 10 mi sie nie podo0ba, ale... ja tam mam jasny zielony, a nie seledynek jak w katalogu i co?? Nie bardzo tez moje slabe juz oczy dostrzegaja roznice 26-27... 32 istnieje - ja kiedys gadalem z Tym gosciem z Łomzy, co to ma wszystkie, bo tam pracuje, i mowil, ze takiego nie bylo. 40 tez jakos przepuscilem...
Łódź 5 i 6 - na czym polega roznica?? 9 - wystepuje na blaszce blyszczacej i matowej, widocznej ze ... ho ho. dalej chyba OK, chociaz skan 13 bym zmienil - sugeruje, ze sie wyroznia od innych jasnoscia, a to nie prawda.
Łódź 5 i 6 - na czym polega roznica?? 9 - wystepuje na blaszce blyszczacej i matowej, widocznej ze ... ho ho. dalej chyba OK, chociaz skan 13 bym zmienil - sugeruje, ze sie wyroznia od innych jasnoscia, a to nie prawda.
Kowalsik
- zgrredek
- Kontaktowanie:
Korona na 35 jest mała i słabo widoczna i może stąd wynikałby błąd, gdyby był błędem, bo skoro jest 33, to wydaje się, ze powinien być również 32, a ten gość z Łomży mógł taką mało widoczną różnicę przegapić.Kowalsik pisze:32 istnieje - ja kiedys gadalem z Tym gosciem z Łomzy, co to ma wszystkie, bo tam pracuje, i mowil, ze takiego nie bylo.
- zgrredek
- Kontaktowanie:
Hmm... Właśnie okazało się, że mam dwa kapsle nr 35. Jeden jest jaśniejszy i sygnaturę dobrze widać, a drugi ciemniejszy i sygnatura jest ledwo widoczna, gdyby nie cyfra po drugiej stronie nie miałbym pewności, bo akurat na sygnaturze wypadł ząbek, co jeszcze zaciemnia obraz. Do tej pory myślałem, że mam 32 i 35.
- zgrredek
- Kontaktowanie:
REASUMUJąC:
ŁAŃCUT – OK.
ŁOMŻA –
- zmienić kolejność – 8 – 15 przed 2
- nr 6 i 7 – dodać opis
- nr 10 dać jako odcień 9A
- nr 32 i 40 ???
ŁÓDŹ –
- nr 5 i 6 – dodać opis
- dodać jak nr 9 na blasze matowej
- nr 13 – za jasny skan
MAŁOBĄDZ – OK.
MĘCKA WOLA – OK.
MIŁOSŁAW – dopisać do listy
NAKŁO – OK.
ŁAŃCUT – OK.
ŁOMŻA –
- zmienić kolejność – 8 – 15 przed 2
- nr 6 i 7 – dodać opis
- nr 10 dać jako odcień 9A
- nr 32 i 40 ???
ŁÓDŹ –
- nr 5 i 6 – dodać opis
- dodać jak nr 9 na blasze matowej
- nr 13 – za jasny skan
MAŁOBĄDZ – OK.
MĘCKA WOLA – OK.
MIŁOSŁAW – dopisać do listy
NAKŁO – OK.
Ostatnio zmieniony 12 marca 2007, 06:07 przez zgrredek, łącznie zmieniany 1 raz.
- KOLEKCJONER
- Kontaktowanie:
Ja nie mam 32...jak dla mnie to raczej próba, lub jej niema. Lecz mam łomża 9 i 10, a właściwie kilka innych kapsli niż te.. wspomniane było o seledynowym kolorze. Ja mam 2 różne odcienie zieleni i jedna wyblakłość (ta na górze) i mam problem przy kwalifikacji ( 2 dolne kapsle różnią się gołym okiem wyraźnie, lecz lam0pa błyskowa tego nie oddała..) ale wyraźnie widzę że w katalogu tych że kapsli niema.Kowalsik pisze:Raz jeszcze Lomza 32, 35, 40. Ja tez mam tylko 35 i kolega z Lomzy mowil, ze 32 nie istnieje... Zatem - ktos ma 32 i 40?
Zdjęcie:
- Załączniki
-
- Łomża.jpg
- (100.15 KiB) Pobrany 42 razy
Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę.
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com
nadruków nie liczę, 1 kapsel z literą F oraz 9 kapsli - seria tzw.czarni malarze ,jak by nie było to widziałem je na butelkach.Zobacz w ankiecie kto i ile ma kapsli z Miłosławia.Natomiast istota polega na tym,iż na liście browarów naszego katalogu nie ma takiego jak Miłosław.P-Oset pisze:Skąd żeś wziął aż 10 kapsli ? Ja mam jeden i trzy nadruki. A może ja taki zacofany jestem i o czymś nie wiem ?