Rozlewnie
Analda - zdecydowanie jeden zielony (ja mam trzy rozne
). Czerwony i niebieski istnieja tylko w pamieci najstarszych
zbieraczy. Moim zdaniem jednak trzeba poczekac az sie odnajda...
Dzidex - 4 do usuniecia, moze zostac w odmianach - jest jasniejszy tylko.
Sulimar, czarny - sprobuje je rozgryzc... Pozostale maja klosy ze zlotymi "wasami", zatem w czarnych proponuje taki układ:
6 - wasy klosow złote, logo w dobra strone
7 - wasy klosow złote, logo w odwrotna strone
8 - wasy klosow czarne, logo w dobra strone, logo czarne
9 - wasy klosow czarne, logo w dobra strone, logo szare.
Zwracam uwage, ze tu takze wykorzystano skany od Bartka, a WSZYSTKIE z odwroconym logo sa zrobione sztucznie
Skutkiem czego czarny ma wasy czarne, zamiast zlotych.
Dalej jest nieco tajemniczo dla mnie... 9 - ktos sie przyzna do niego? Ja nie spotkalem... 11 i 12/13 - na skanach maja literki powiedzmy zwykle i pogrubione, a na kapslach maja waskie i szerokie... To ktory jest ktory?? No i 12 - cze ktos ma?? Prosze silnie z lupa popracowac, na moich sa, ale bardzo slabo widoczne cyferki

Dzidex - 4 do usuniecia, moze zostac w odmianach - jest jasniejszy tylko.
Sulimar, czarny - sprobuje je rozgryzc... Pozostale maja klosy ze zlotymi "wasami", zatem w czarnych proponuje taki układ:
Zwracam uwage, ze tu takze wykorzystano skany od Bartka, a WSZYSTKIE z odwroconym logo sa zrobione sztucznie

Dalej jest nieco tajemniczo dla mnie... 9 - ktos sie przyzna do niego? Ja nie spotkalem... 11 i 12/13 - na skanach maja literki powiedzmy zwykle i pogrubione, a na kapslach maja waskie i szerokie... To ktory jest ktory?? No i 12 - cze ktos ma?? Prosze silnie z lupa popracowac, na moich sa, ale bardzo slabo widoczne cyferki

Kowalsik
- KOLEKCJONER
- Kontaktowanie:
odp
Kilka Wtelno (Wteln) między innymi żółte, i zawleczka, której niema w katalogu.... Więc przydało by się coś dodać, oile ktoś ma skan, lub ten kapsel... 

Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę. 
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com

http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com
- zgrredek
- Kontaktowanie:
Ten z szarym logo ma wąsy złote i ja właśnie taki mam.Kowalsik pisze: Pozostale maja klosy ze zlotymi "wasami", zatem w czarnych proponuje taki układ:
- zgrredek
- Kontaktowanie:
11 i 12 to ten sam kapsel, tylko w jednym białe litery zostały "utopione " w nadmiarze czarnej farby. Na tym "utopionym" na logo też jest więcej czarnej farby.Kowalsik pisze: 11 i 12/13 - na skanach maja literki powiedzmy zwykle i pogrubione, a na kapslach maja waskie i szerokie... To ktory jest ktory??
Ja żadnych cyferek nie dostrzegłem pomimo silnej pracy z lupą przy dziennym świetle w słoneczny dzień.Kowalsik pisze:No i 12 - cze ktos ma?? Prosze silnie z lupa popracowac, na moich sa, ale bardzo slabo widoczne cyferki
PIWPOL do przeunięcia z niezidentyfikowanych. Znalazłem w necie firmę o tej samej nazwie i takim samym logo. Mieści się w Płocku.

PIWPOL Sp. z o.o.
Płock, ul. Kalinowa 93
0-24 366-99-00
www.piwpol.pl

PIWPOL Sp. z o.o.
Płock, ul. Kalinowa 93
0-24 366-99-00
www.piwpol.pl
Chciałem zasłużyć na obiecane przez BARANNA piwo i dzisiaj będąc w Płocku wstapiłem do firmy PIWPOL. Potwierdzono mi, że w początkach swojego istnienia firma rozlewała piwo. I stosowane były kapsle z nadrukiem. Niestety nie uzyskałem szczegółowych danych nt samego piwa.
Wiem tylko, że już było kilku sępów po kapsle
Wiem tylko, że już było kilku sępów po kapsle