Nasza Paczka forumowa

Oferty wymiany.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lendoo
Kontaktowanie:

#301 Post autor: lendoo »

Właśnie to jest tak że jak nieszczęścia to już muszą być wszystkie...
Bajek wierzymy że się poskładasz do 'kupy' :wink:
Pech nie może trwac wiecznie.

Pewnie myślisz sobie...za jakie grzechy, widać Bóg wystawia Cię na próbę. :)
Bajek radze ostro sie pomodlić w te święta. :wink:
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.

Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.

Awatar użytkownika
TOM_TOM

#302 Post autor: TOM_TOM »

Paczkę przejrzałem i jeszcze w tym tygodniu wyślę do kolejnej osoby.
1. Wziąłem 2 kapsle polskie i 5 zagraczninych
2. Wyrzuciłem ok 100 kapsli i myślę że to był tylko dobry początek.
3. Dołożyłem ok 150 zagranicznych i 30 polskich.
A teraz kilka uwag:
Jestem rozczarowany tym co znalazłem w paczce i jeśli tak ma ona wyglądać to rezygnuję z kolejnego razu. Nie chodzi tu o to że niewiele znalazłem (choć to jest prawda) ale raczej co w niej jest. Po otwarciu pierwsze co mi przyszło do głowy to to że każdy wrzuca tu kapsle których się chce pozbyć (tylko dla większości lepszym miejscem jest kosz na śmieci a nie paczka).
Niech mi ktoś wytłumaczy po co tam są zardzewiałe i pogięte kapsle? Zeby to był Haberbush albo inne kapsle wiekowe to ok ale nie dębowe, żubr itp.!!!
Niech mi ktoś powie po co tam po 10-15 heinekenów, żywców żubrów itp.(aktualnie kapslowanych lub właśnie zaprzestanych)?
I po co kapsle bez wzoru (czyste)???
Podobnie się ma z zagranicznymi. Uważam że 90% tych kapsli jest do dostania w hiper-, super-, i innych wioskowych marketach.
Rozumiem że u kogoś akurat danego wzoru nie ma ale po co w paczce po 5-10 takich samych.
1 góra 2 sztuki, jak braknie ktoś durzuci!!!
Kolejna rzecz kody Harnacia - to połowa paczki czyli jakieś 150-200 kapsli, a jest ich różnych 25??? Nie zbieram więc nawet nie przeglądałem.

Moja propozycja jest następująca:
Usunąłem jakieś 100 kapsli (będę je trzymał przez 2 tyg jeżeli ktoś je chce to wyśle osobno - jeśli nikt się nie zgłosi wyrzucę) główie pordzewiałych i pogiętych.
Nie zdecydowałem się na poważniejsze wywalanie dlatego, że mając większość w kolekcji mógłbym uznać że ten czy inny mają wszyscy - a tak nie musi być przecież.
Dlatego proponuję do tego kogoś bardziej początkującego ode mnie. Niech taka osoba wywali te które uważa że wszyscy mają a także te które są po kilka.
Kody Harnasia proponuję żeby ktoś kto zbiera upożądkował je, a nawet większość wycofał (ew. zostawił po jednym).
Ostania propozycja (to żeby kolejna osoba w kolejce coś miała) wkładajmy kapsle o wartości kolekcjonerskiej porównywalne z tymi które bierzemy. Na dobry początek wrzuciłem co nieco z lat 90 i 80 (nie jakieś super rarytasy, ale żadnego takiego w paczce którą dostałem nie było).
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2007, 08:05 przez TOM_TOM, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
TOM_TOM

#303 Post autor: TOM_TOM »

błąd, sorki. Poprawiałem literówki w tekscie i jakoś tak mi się pomyliło (cytuj zamiast zmień).
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2006, 18:16 przez TOM_TOM, łącznie zmieniany 2 razy.

JJaq

#304 Post autor: JJaq »

Nie rozumiem czym miał służyć 2 post

Awatar użytkownika
KOLEKCJONER
Kontaktowanie:

odp

#305 Post autor: KOLEKCJONER »

TOM_TOM myślę ,że masz w sumie rację. Nie wiem po co wkładać aktualne pordzewiałe kapsle..:/ Co do Harnasi to na odwrotki zbieram. A ..i czekam aż paczka zawędruje do mnie z nimi to byłbym wdzięczny..
Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę. :)
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com

JJaq

#306 Post autor: JJaq »

1. Kamixon
2. Prokomfanz
3. Perez
4. Lendo
5. CinX
6. Tomek
7. P-oset
8. KOLEKCJONER
9. Oguś
10. Barann
11. Miodek
12. Pradel
13. Chinet
14. Paweł
15. MaxKapsle
16. Gacka
17. Maryk
18. JJaq
19. TOM_TOM

Awatar użytkownika
kamixon

#307 Post autor: kamixon »

Dostałem w czwartek awizo, wczoraj odebrałem paczuszkę.

Trochę się zawiodłem, ale humor mi się poprawił jak zobaczyłem polskie piwne. Nie mam około 50 z nich. Jeden jest pewnie bardzo cenny- nie dosyć, że stary to jeszcze błędodruk.

Mało jest niepiwnych. Jakieś pogięte coca-cole które można znaleźć pod każdym sklepem i porysowane marwity(tylko z marchwi).

Na razie nie patrzę co wyjąć a co włożyć, zajmę się tym wieczorem.

W paczce są wg. mnie niepotrzebne kapsle. Np. wspomniane coca-cole, żubry, tatry, warki, z zagranicznych warsteinery, te z herbem i napisem open czy obolony.

Wywalić, czy ktoś to chce?

Awatar użytkownika
KOLEKCJONER
Kontaktowanie:

odp

#308 Post autor: KOLEKCJONER »

Żubry, tatry i warki chyba wywalić, Ogólno dostępne, zostaw najwyżej z 2 najlepiej wyglądające. Chociaż i tak każdy to ma..:/ 50 takich było co nie masz to nieźle zbiór się powiększył.:)
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com

Awatar użytkownika
kamixon

#309 Post autor: kamixon »

To, że jest tam 50 takich co nie mam, nie oznacza, że 50 wezmę.

Z tego co widzę, to chyba Tom_Tom (albo ktoś inny)wrzucił grodzisk beer z 1970, stare Głubczyce oraz inne stare i cenne kapsle.

Postanowiłem, że nie będę wyjmował nic co ma więcej niż 10 lat bo sam nie mam nic starszego do wrzucenia.

Wrzucę za to masę zagranicy. Zobaczymy wieczorem.

Prokomfanz, podaj adres na pw, paczkę wysyłam we wtorek.

Awatar użytkownika
Bajek
Kontaktowanie:

#310 Post autor: Bajek »

Cześć.

Sam wykreśliłem się z listy i ominęła mnie 1 kolejka. Mam teraz prośbę. Mógłbym się wcisnąć na sam początek??? Wykombinowałem, że listy będą szły zwyczajnie do mojego zaufanego przyjaciela i będzie mi to wszystko przechowywał. Ostatnio pomagał mi chodzić po sklepach, a kiedyś razem zaczynaliśmy :) Może wróci do kolekcjonerstwa :)

ps. Wrzuciłbym tam to co mam teraz, czyli moją masówkę, kilka kapsli rzadszych, ciut zagranicy i kilka kapsli z browarów. Tylko dajcie mi się tam dopchać. :P

barann

#311 Post autor: barann »

Przestań człowieku. Niedawno płakałeś, rozsyłasz kolekcję i inne duperele, a teraz nagle jakżeś się dowiedział, że stary Grodzisk siedzi w paczce to już pierwszy, happy człowiek, kumpla znalazł. Wszystko jest OK. Jak już wszystkim mówisz, że przestajesz zbierać, zgrywasz ofiarę, opowiadasz jak to Ci jest ciężko to przynajmniej miałbyś na tyle honoru, że po tej Twojej przyrytej aferze i zarzekaniu się, że nie będzie Cię do wakacji mógłbyś trochę się opanować, a tu nic tylko znów Bartosz Grabowski i nowy post. Oczywiście piszesz w każdym, że zaraz Cię tu nie będzie bo czekasz na komentarz od gościa. Gościu chyba ma jakiś zapłon zjarany bo coś długawo komentarza nie wystawia. Jak już masz zamiar siedzieć codziennie to przynajmniej nie graj biedaczka. Dobra koniec.

Sorry, że tak trochę podjechałem, ale irytuje już mnie to powoli.

danio_145
Kontaktowanie:

#312 Post autor: danio_145 »

Chce to niech się zapisze. Ale uczciwie będzie jeśli znajdzie się na końcu.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!

Awatar użytkownika
Bajek
Kontaktowanie:

#313 Post autor: Bajek »

barann pisze:Przestań człowieku. Niedawno płakałeś, rozsyłasz kolekcję i inne duperele, a teraz nagle jakżeś się dowiedział, że stary Grodzisk siedzi w paczce to już pierwszy, happy człowiek, kumpla znalazł. Wszystko jest OK. Jak już wszystkim mówisz, że przestajesz zbierać, zgrywasz ofiarę, opowiadasz jak to Ci jest ciężko to przynajmniej miałbyś na tyle honoru, że po tej Twojej przyrytej aferze i zarzekaniu się, że nie będzie Cię do wakacji mógłbyś trochę się opanować, a tu nic tylko znów Bartosz Grabowski i nowy post. Oczywiście piszesz w każdym, że zaraz Cię tu nie będzie bo czekasz na komentarz od gościa. Gościu chyba ma jakiś zapłon zjarany bo coś długawo komentarza nie wystawia. Jak już masz zamiar siedzieć codziennie to przynajmniej nie graj biedaczka. Dobra koniec.

Sorry, że tak trochę podjechałem, ale irytuje już mnie to powoli.
Skoro tak sądzisz :(

Zgrywam ofiarę? TO PRZYJEDŹ DO MNIE I ZOBACZ JAK SIĘ SPRAWY MAJĄ ;-)

Mam internet itd, a miałem miec do puki gośc mi nie wystawi kommenta? Otuż miałem mieć internet dopuki aukcje się nie wyjaśnią. OD tego faceta już dawno dostałem kommenta i dostałem ostrzeżenie z Allegro. A mam internet, bo jeszcze jeden gość uważa że coś jest nie tak z grą, i czekam na maila od niego. Jeżeli potem będę pisał to albo od kolegi, albo z kafejki. Zapytajcie się wtedy Pawła o mój adres IP. A oto moje kommenty w Allegro: http://allegro.pl/show_user.php?search=b-grabowski

Piszę nie dla tego grodziska, bo szczerze mam go w d****. I te inne starocie też. Piszę dlatego, że nie chcę być w tyle, skoro znalazłem sposób na dalsze powiększanie kolekcji i dla tego, że mój dobry kumpel zgodził się przechowywać dla mnie paczki i słać na jego adres, bo te które przychodzą do mnie gdzieś znikają. I wcale nie zgrywam ofiary. Kamil napisał że weźmie kapsle o wartości takiej jakie włoży, i ja (jeżeli wogóle dostanę paczkę) postąpie tak samo. Mam swój honor, chyba że ty tak nie myślisz. Również nie rozumiem dlaczego mam być na końcu. Kiedyś przepuściłem przed siebie 2 czy 3 osoby, a teraz byłem przed Kamilem, to tak samo jak bym go przepuścił. No ale jak uważacie, wpiszcie mnie na koniec i dajmy sobie spokój. Tylko nie rozumiem niektórych osób :( Wszyscy wiedzą że mam w domu przesrane, a teraz nagle to zgrywam ofiarę :( Trudno. Skoro tak sądzisz :( Oczywiście ty gdybyś nie mógł zbierać, a potem znalazł byś sposób to oczywiście rzuciłbyś to, bo to przecież "śmieci".

EDIT: A mój opis w którym piszę że dalej się wymieniam jest od kilku dni, a wtedy nikt nie wiedział że w paczce jest Grodzisk :/

Awatar użytkownika
lendoo
Kontaktowanie:

#314 Post autor: lendoo »

Jej, dajcie na luz. Wszystko o 1 kapsla? :O Tu właśnie wychodzi ludzka zawiść.

Myślę, że jednak będzie najsprawiedliwiej jak będziesz na końcu.
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.

Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.

Awatar użytkownika
KOLEKCJONER
Kontaktowanie:

odp

#315 Post autor: KOLEKCJONER »

Trochę głupio że zrezygnowałeś. Ale to że chcesz teraz wepchnąć się jest trochę nie na miejscu..:/ Lista dalej idzie Bartek. Barann też ma troche w swojej wypowiedzi racji..
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com

Awatar użytkownika
TOM_TOM

#316 Post autor: TOM_TOM »

Zaczynam się zastanawiać czy dobrze zrobiłem wsadzając do paczki te kapsle.....gdybym wysłał ten złom który tam był byłby spokój...

...swoją drogą uważam , że powinno się Bartka wpisać na początku listy, w końcu swoje już odczekał, osoby które przepuścił mogą mu być tylko wdzięczne.

Napisałem że kapsle które wyrzuciłem moge odessłać jak ktoś chce. Już nieaktualne (znalazł się chętny) - wysłałem.

Awatar użytkownika
Tomek
Kontaktowanie:

#317 Post autor: Tomek »

Ja też uważam, że Bartek powinien wejść na początek listy :) Odczekał swoje, a że sprawy mu się trochę skomplikowały to tylko dlatego ma iść na koniec?? Wpuśćcie go...
Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)

Awatar użytkownika
kamixon

#318 Post autor: kamixon »

Z mojego punktu widzenia Bartek powinien teraz dostać paczkę. Musiał wypisać się z listy z przyczyn od niego niezależnych (nieporozumienie na Allegro). Sam przecież "przepuścił" kilka osób.

Fajnie Bartek, że jesteś z nami, wyślij mi swój adres na pw.

barann

#319 Post autor: barann »

Daj spokój, na pewno nie rzuciłbym zbierania kapsli, tylko trochę bym się miarkował. A nie wymuszał na początku współczucie, a potem nagle pisał post za postem jak gdyby nigdy nic, a rzekomo już dawno powinieneś mieć karę. Mnie to szczerze rypie, który będziesz na liście więc spoko.

Róbta co chceta, tylko proszę - skończmy ten offtop.

Bajek - pisze się - "póki", "otóż", "dopóki".

Awatar użytkownika
KOLEKCJONER
Kontaktowanie:

odp

#320 Post autor: KOLEKCJONER »

Czyli kolejka teraz się wydłuży?? Cóż będziemy obserwować życie grodziska, kto go weźmie w zamian za co...? może być tak że go ktoś weźmie lub wróci do właściciela..Zobaczymy jak on będzie wędrował..
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com

Awatar użytkownika
Bajek
Kontaktowanie:

#321 Post autor: Bajek »

Zaczynam się zastanawiać czy dobrze zrobiłem wsadzając do paczki te kapsle.....gdybym wysłał ten złom który tam był byłby spokój...
Przecież napisałem że nie chodzi mi o te starocie, bo nie mogę wrzucić do paczki nic innego niż masówkę, a to byłoby na miejscu.
Daj spokój, na pewno nie rzuciłbym zbierania kapsli, tylko trochę bym się miarkował. A nie wymuszał na początku współczucie, a potem nagle pisał post za postem jak gdyby nigdy nic, a rzekomo już dawno powinieneś mieć karę. Mnie to szczerze rypie, który będziesz na liście więc spoko.
Wcale nie wymuszałem współczucia. I nawet chciałem skończyć ze zbieraniem. Porozmawiałem trochę z innymi na ten temat i każdy był zdania "zbierać dalej". Pisałem że mam karę i mam. I że nie będę miał internetu W DOMU dopuki nie wyjaśnią się aukcje, a teraz jeszcze okazało się że gość domaga się jakiejś tam książeczki, i tylko dla tego mam neta. I kożystam zwyczajnie z sytuacji, puki mogę, to piszę. I teraz trzymajcie mnie za słowo, gdy wszystko się wyjaśni z tą aukcją to napisze że "nie mam internetu" w domu, i gdy coś napiszę czy na naszym, czy na Davida forum to poproście adminów o adres IP.

barann

#322 Post autor: barann »

Też Ci mówiłem, żebyś dalej zbierał. Mieliśmy przecież wymianę zrobić.

Póki, korzystam.

Awatar użytkownika
mr-perez
Kontaktowanie:

#323 Post autor: mr-perez »

Grabowski Bartosz pisze:Piszę nie dla tego grodziska, bo szczerze mam go w d****. I te inne starocie też.
Bartku skoro tak kochasz kapsle to czemu twierdzisz , że masz je w d****. Tym bardziej, że są to stare i ciekawe kapsle.

Według mnie sprawa jest prosta. Wiadomo, że w paczce jest stary Grodzisk i stare Głubczyce. Kto je weźmie niech napisze co włożył w zamian. Mam nadzieję, że włoży równie stare kapsle :wink: . Jestem na początku listy, mam nadzieję , że je ujrzę w paczce. Od razu mówię , że nie będę ich wyjmował bo już takie mam. Pożyjemy , zobaczymy kto się skusi na starocie :) .

PS. miałem już z tej paczki zrezygnować, bo niektórzy robią taką wiochę jakby tam były diamenty albo ćwiartka świni na święta. Ale teraz to ciekawość mnie zżera co tam naprawdę będzie :mrgreen: .

barann

#324 Post autor: barann »

Kamil, też sam nie decyduj czy paczka ma iść do Bartka od razu. Ja bym głosowanie zrobił. Jak wyjdzie, że większość chce aby do niego teraz poszła to nie ma sprawy.

Awatar użytkownika
mr-perez
Kontaktowanie:

#325 Post autor: mr-perez »

barann pisze:Kamil, też sam nie decyduj czy paczka ma iść do Bartka od razu. Ja bym głosowanie zrobił. Jak wyjdzie, że większość chce aby do niego teraz poszła to nie ma sprawy.
Dobry pomysł :) .
JJaqu czuwaj nad poprawnoscią głosowania. Gdzie Ty łazisz ??? Mało Cię widać na forum, a Ty się paczką i listą zajmujesz. Niezły b****l Ci się wytworzył :mrgreen:

Awatar użytkownika
kamixon

#326 Post autor: kamixon »

Ok, sorki za moją pochopną decyzję, ale wg. mnie Bartek naprawdę powinien być na początku listy. Zróbmy oddzielny temat w pubie bo tu i tak jest za dużo off-topu

JJaq

#327 Post autor: JJaq »

Jest temat. Głosować. Uznałem że to najsprawiedliwsze rozwiązanie. Sam decyzji nie mogę podjąć bo to nie ja wkładałem tam te stare kapsle.

danio_145
Kontaktowanie:

#328 Post autor: danio_145 »

Ja proszę również o wpisanie mnie na początek listy po zrezygnowałem z przyczyn niezależnych odemnie(mój taki humor, a jak każdy wie są to podświadome często działania nerwowe mózgu) oraz dlatego, że jestem moderatorem i dlatego, że tak chce.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!

JJaq

#329 Post autor: JJaq »

Zróbmy głosowanie :mrgreen:

Gacka

#330 Post autor: Gacka »

Co sie tu dzieje.Kapsle w dupie...Zacznij zbierac blachy.Jestem taki zniesmaczony,ze nie wiem,czego Ci zyczyc. Prosze o skreslenie mnie z LISTY,nie mam zamiaru wkladac tam kapsli,ktore ktos ma w dupie. Nasze forum,lub bardziej nasi kolekcjonerzy siegaja dna.
Wks Slask! Kocham kapsle!

ODPOWIEDZ