No i się doczekaliśmy. A może doigraliśmy. Ci co zbieraja będą wiedzieli.
A więc, jak jeden z moich szanownych kolegów mówi "NAPIERAMY" teraz na kasztelana. Wpisujmy tu kody (Marecki pewnie pociagnie listę).
Początek jest, reszta w waszych rękach.
Na koniec dodam tylko, że nie mam jeszcze żadnego ale wszelkie datki (wymianki) będa mile widziane
Ja juz zrezygnowalem ze zbierania odwrotek Bo to juz jest lekka przesada co serwuja nam browary Na koniec roku w ankiecie wyjdzie ze niektorzy w ciagu roku nazbierali 1500 nowych polskich kapsli (czyt. odwrotek)
Gacka pisze:Eeeee!Koledzy,dacie rade!1500,czy 15000,przeciez trzeba dogonic Franco Ferretiego,ktory ma 190000.
Po pierwszee: Czyżbym jakiś sarkastyczny ton wyczuwał ?
Po drugie: Wydaje mi sie że każdy zbiera (wolno mu zbierać) co chce (mam na mysli w tym wypadku kapsle). Przynajmniej dla mnie to bez znaczenia ile ktoś ma. Zbiera to ma i już. A co zbiera jego sprawa.
Po trzecie: A kto to Franco Ferreti?????????
Gacka pisze:Eeeee!Koledzy,dacie rade!1500,czy 15000,przeciez trzeba dogonic Franco Ferretiego,ktory ma 190000. :)
Po pierwszee: Czyżbym jakiś sarkastyczny ton wyczuwał ?
Po drugie: Wydaje mi sie że każdy zbiera (wolno mu zbierać) co chce (mam na mysli w tym wypadku kapsle). Przynajmniej dla mnie to bez znaczenia ile ktoś ma. Zbiera to ma i już. A co zbiera jego sprawa.
Po trzecie: A kto to Franco Ferreti????????? :D
Franco feretti to ten co ma najwięcej kapsli na świecie ma 202 tysiące jeśli chcesz widzieć ranking kolekcjonerów kapsl;i (raczej niewszystkich) to skieruj się na strone www.crowncaps.too.it klikajac collectors ranking lub database pozdrawiam
p.s jeszcze coś on jest włochem
pewnie maja ale pod uszczelka ciezko to zobaczyć, ale jest swiatełko bo uszczelki sa mniej lub bardziej przeźroczyste
Mysle ze wystarczy. Ludzie wpisujcie kody
Myślę, , że Ci Którzy Zbierają Odwortki dadzą radę. Pod uszczelką nowego Kasztelana jest kod czterocyfrowy, co już jednoznacznie wskazuje, że tych kapsli będzie tylko 9999 a nie tak jak Carlsbergów niewiadomo ile.
Muszę się poprawić. W regulaminie promocji Biesiadnej na stronie Browaru Sierpc jest informacja, że tych kodów jest niestety TYLKO 621
Tyle samo jest kodów pod kapslami Piasta.
ronin pisze:Ja juz zrezygnowalem ze zbierania odwrotek Bo to juz jest lekka przesada co serwuja nam browary Na koniec roku w ankiecie wyjdzie ze niektorzy w ciagu roku nazbierali 1500 nowych polskich kapsli (czyt. odwrotek)
Jeżeli dobrze myślę, to do ankiety nie dolicza się odwrotek.
Nie chcac tworzyc nowego postu (rzadko niestety zagladam na ta stronke i nie za bardzo kumam jej "geografię") postanowiłem zgłosic swoja prośbę w tym temacie. Otóż poszukuję a co za tym idzie CHĘTNIE PODEJMĘ WYMIANĘ NA KODY (REWERSY) SIERPCA. Szczególnie chodzi mi o pierwszą ich serię czyli 621 sztuk na kapslu z pieczęcią lakową. O drugiej , obecnej serii czyli na czarnym kapslu na Kasztelana Mocnego nie wiem za dużo tzn ile ich wyszło (ale tego chyba nie wie nikt z nas...) i mam tylko 1 rewers z tej serii ale zakładając iż kod jest 4-znakowy kombinacji może być znaaaaaacznie więcej niż 621. Wzamian oferuję inne kody (rewersy) z 1 serii Sierpca , sporo kodów Bosmana , sporo kodów (ale z igłowki) polskiego Carlsberga i inne. Zainteresowanym osobom moge podeslać liste swoich dubli i braków kodow 1 serii Sierpca.
Proszę o odpis na maila cooperbeer@wp.pl lub na GG 3638414.