kapsle od browarów
-
Re: kapsle od browarów
Czy ktos sie orientuje co sie stalo z ta strona http://www.breweriesontheweb.com
Przekroczony miesięczny limit transferu. Trzeba czekać na nowy miesiąc i będzie ok.
-
dzieki wielkie za info
Apropo tej przesyłki. Francuski browar Champigneulles przysyła mi dziewice Frankfurter'a? Jak to cholerstwo skatalogować francja czy niemcy?
Opłacasz browarom przesyłkę w postaci tych kuponów międzynarodowych.
Nie. Na razie nie inwestuję w hobby zbyt dużo (pieniędzy bo czasu ile mogę). Staram się grzecznie prosić i czasem coś przysląvenator24 pisze:Opłacasz browarom przesyłkę w postaci tych kuponów międzynarodowych.

Kompania Piwowarska. I bardzo ważne pytanie do Was - czy ktoś zna Pana Zdzisława Z. z Poznania? Dostałem prośbę o dublety (pewnie każdy taką dostaje) i nie wiem co wysłać, co popadnie czy coś konkretnego?
Tak kilka razy wysyłałem Panu Zdzisławowi Z. dublety moich etykiet, zastrzegając się że nie mam pojecia czyto co ja wysyłam to mu się przyda za kazdym razem odpisywał żeby się nie martwić jak coś mu się dubluje to wymienia z innymi kalekcjonerami. W zamian zawsze dostawałem przesyłke zawierająca ciekawe etykiety zagraniczne albo aktualności z Kompani Piwowarskiej.
Czyli moge smialo wyslac etykiety czeskie, niemieckie, kanadyjskie i bedzie ok?
Myślę że tak. Pan Zdzisław nie używa komputera (tak aadzę) bo pisałem mu w liście namiary na swojego e-maila i nie odpisał a chcialem mu wysłać skany etykiet jakie mam w dublu. Odpisał że jest zadowolony i te etykiety które mu zdublowalem wymienił na inne których nie miał. Raz wysłałem mu kapsle niebutelkowane i butelkowane (w idealnym stanie oczywiście) i też odpisał że przeznaczył je na wymiane z innymi kolekcjonerami. Za każdym razem dostawałem list (pisany ręcznie !!) i zestaw różnych etykiet (jak już wspominałem wcześniej).
Od rana zastanawiam się do kogo wysłałem prośbę o kapsle, wydawało mi się że piszę tylko do browarów, a tu taka odpowiedź:

I am afraid we cannot send items out as our Collections form our Museum displays.

Rattus, miałem identyczną odpowiedź na jednego z emaili 

- Delma21
- Kontaktowanie:
Do mnie dwa razy takie cos przyszlo tez sie zastanawialem skad to i wogole.
Dzisiejsze gifty
Niestety w jednym nie było kapsli, a dwa nie dały dubli 

-
Rattus pisze:Dzisiejsze giftyNiestety w jednym nie było kapsli, a dwa nie dały dubli
Witam

Tez dostalem paczke od warsteinera tylko moze ze wzgledu na to ze mieszkam w Niemczech poslali mi ja kurierem dhl (z czego sie bardzo zdziwilem

ale z teraz zauwazylem ze mi nie poslali radlera grejfrutowego a Tobie orange i paderbornera weizena

od trzech tygodni wysylam maile i bylo juz ich okolo 600 po calym swiecie i na dzien dzisiejszy dostalem 16 przesylek
wiekszosc Niemcy, Austria, Holandia, jedna z Kanady kilka przesylek leci tez juz wedlug maili z hiszpani i nowej zelandi

lacznie dostalem 86 kapsli, etykiety i gadzety reklamowe ale zalezy mi tylko na kapslach i etykiety mam na wymiany:)
Mam do Was prosbe. Zgubilem adres do Pana Zdzislawa Z. a chcialem mu wyslac te wafle i etykiety ktore dzis przyszly. Poratujecie? Ktos pamieta adres?
Fajnie jak by była lista browarów które przysyłają kapsle, wtedy grono by się zawężyło, z np. 600 do 20. Wtedy to i mi może by się chciało napisać maila ;p
https://1drv.ms/f/s!Arqm-0vCoijQaLJ078Oqx-f0oWs - zagraniczne i polskie, piwne i niepiwne, kilka szkieł i wafli - na wymianę tylko za kapsle piwne. ZAPRASZAM!!!
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
...za to browarom już nie, jeśli dostałyby nagle 150 razy więcej maili z prośbą o wysłanie kapsli.
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
Każdy by chciał iść na łatwiznę i mieć już wszystko gotowe. Na jeden klik. Jak coś przychodzi za łatwo to się później tego nie docenia.Mike007 pisze:Fajnie jak by była lista browarów które przysyłają kapsle, wtedy grono by się zawężyło, z np. 600 do 20. Wtedy to i mi może by się chciało napisać maila ;p
Jeśli Ci się nie chce włożyć trochę wysiłku, to nie jesteś godzien aby dostać kapsle od browaru.

Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Browary raz obdarowują kolekcjonerów, raz nie. Wszystko zależy od ich zasobności. Nie ma żadnej reguły. Browar może Ci wysłać kapsle, a tydzień później przestać wysyłać komukolwiek. Taka lista nie miałaby sensu.
-
a do mnie dzisiaj doszla druga paczka z karslberga poprzednim razem wyslali mase gadzetow i liscik w ktorym ciesza sie ze moga powiekszyc moja kolekcje kapsli i etykiet ale ich tam nie bylo
teraz doslali
i paczka z Holandi 

Cieszę się, że jednak jeszcze udaje się Wam dostawać kapsle z browarów. W razie czego chętnie przyjmę duble - zapraszam do wymiany.
Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
Wiem, wiem. Mi też to przeszło przez myśl. Niestety to jest druga strona tego medalu, i trzeba się z tym liczyć. Wtedy to byłoby za łatwo i tak jak piszecie "niegodnie"wismat pisze:...za to browarom już nie, jeśli dostałyby nagle 150 razy więcej maili z prośbą o wysłanie kapsli.

https://1drv.ms/f/s!Arqm-0vCoijQaLJ078Oqx-f0oWs - zagraniczne i polskie, piwne i niepiwne, kilka szkieł i wafli - na wymianę tylko za kapsle piwne. ZAPRASZAM!!!
To i tak masz szczęście, ja pisałem do WSZYSTKICH polskich browarów via email, a dostałem tylko Witnice i KP. Kilka chciało koperty zwrotne, ale nie zdecydowałem się wysłać.