[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 257: mysqli_fetch_assoc(): Couldn't fetch mysqli_result [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 319: mysqli_free_result(): Couldn't fetch mysqli_result [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 257: mysqli_fetch_assoc(): Couldn't fetch mysqli_result [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 319: mysqli_free_result(): Couldn't fetch mysqli_result [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 257: mysqli_fetch_assoc(): Couldn't fetch mysqli_result [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 319: mysqli_free_result(): Couldn't fetch mysqli_result [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 257: mysqli_fetch_assoc(): Couldn't fetch mysqli_result [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 319: mysqli_free_result(): Couldn't fetch mysqli_result POLSKIE "PIWNE" NOWOŚCI - Strona 7 - Polskie Forum Kolekcjonerów Kapsli
Pedro pisze:Moj ma Korone na 6ej, kapsel tez zdjety z piwa z Kielc.
Zdjety? Są u was w Lizbonie?? Moze jakas wymiana? Mam troche polskich dubli... A moze cos innego znajdziesz w Lizbonie?? Odezwij sie mailem: marek@bocian.org.pl
Oguś18 pisze:Oj to pomylka rafał ten kapsel ma już chyba z 2lata i tyle jest w mojej kolekcji pozdrawiam wzystkich
Poprzedni kapsel był z koroną na IX, teraz chyba jest z koroną na VI, ale rafifafiemu się pomyliło....
ale żem narozrabiał
oczywiście że mi sie popier.....
to tak jak sie robi na nocki a rano żłopie !
Zapomniałem czy korona była mała czy duża - ta jakoś tak dziwnie wydawała mi się mała - ale oczywiście kapsle te same - pewnie pozostałość zapasów - na pocieszenie pozostaje cyferka - numer 1
Mea CuLpA
Kolejne nowości - Okocim mocne - sygnatura srebrna korona na VI - nie wiem czy są dwie wersje jak poprzednio czerwona i bordowa metaliczna - jak na razie widziałem tylko czerwone
I jeszcze jedna - wreszcie skończyły się chyba w Jabłonowie zapasy kapsli na Belfasta z PAPC - dziś widziałem również z CP na IX
Chyba to wstyd, ze w piwo jest robione w Polsce bo na najnowszej wersji Cobry nie jest juz napisane "Warzone i Butelkowane przez Browar Belgia Kielce" , tylko "Warzone w Unii Europejskiej" (jedynie na malej doklejce z tlumaczeniem portugalskim jest Browar Belgia, ale to pewnie dlatego ze tlumaczyli stara naklejke) .
A co do kapsla sa dwie wersje teraz: Korona na 6ej i bialy Tik na 1ej.
Na liscie Kowalsika jest napisane ze Nowa Warka (ta czerwona) ma sygnature korone i liczbe na III ja dzis znalazlem taka warke ale liczbe ma na XII A co do tej Warki to moze zauwazyliscie ze istnieja dwie odmiany tego kapsla ktore roznia sie odcieniem czerwieni oraz gruboscia daty i pozimych lini
Na zdjeciu nie bardzo widac ta roznice Widac to troche na dacie
Ale Jesli zobaczy sie te dwa kapsle obok siebie to roznica jest. Mam trzy takie kapsle wiec moze to nie jest jakis przypadek