ZIELONE KARTKI
Re: ZIELONE KARTKI
1. Krzysiek
2. chinet
3. Trzeci
2. chinet
3. Trzeci
1. Krzysiek
2. chinet
3. Trzeci
4. pga
5. intel_x
2. chinet
3. Trzeci
4. pga
5. intel_x
1. Krzysiek
2. chinet
3. Trzeci
4. pga
5. intel_x
6. Smok
2. chinet
3. Trzeci
4. pga
5. intel_x
6. Smok
Każdy piwinien w coś wierzyć. Ja wierzę, że wypiję jeszcze jedno piwo.
Zielone Kartki o numerze porządkowym 38 za nami. Na spotkaniu stawili się wszyscy z listy + Paweł K. Nie, nie TEN od katalogu
. Spotkanie odbyło się w przybytku o wdzięcznej nazwie "Kufle i Kapsle". Jako, że ja dotarłem na spotkanie ostatni, więc nie wiem co koledzy wcześniej robili. Można przypuszczać, że było piwo, wymianki i dyskusje, a jakże o kapslach. Po moim przybyciu dalej było piwo i dyskusje, gorzej z wymiankami
, ale zo to doszło jedzonko. Jedni jedli pyszne przekąski, natomiast pga postanowił opędzlować talerz Smoka i później także Krzyśka
;

Co do samej knajpy, prawie środek tygodnia, a ludzi jak na plaży koło statku z Meksyku
. Kolejka do baru kończyła się za drzwiami wejściowymi. Jeśli chodzi o piwo, to było w czym wybierać. Bez wcześniejszej rezerwacji stolików spotkanie zapewne odbyłoby się na chodnikowym krawężniku.
Nastruj panujący wewnątrz udzielił się także nam, dzięki czemu spontanicznie powstała nowa świecka tradycja
, od której będziemy rozpoczynać każde kolejne spotkanie. Szczegółów na razie nie zdradzę. Będzie niespodzianką dla osób nieobecnych, a które pojawią się na kolejnych Zielonych Kartkach. Po co za wczasu mają się zniechęcać
.
Po spotkaniu, gdy koledzy: Trzeci, Paweł K oraz Intel_x oddalili sie w nieznanym kierunku, zamiast starej świeckiej tradycji czyli Tour po Sklepach, odwiedziliśmy turecką knajpę w celu konsumpcji kebaba
.
Na koniec informacja o kolejnych Zielonych Kartkach, czyli spotkaniu nr 39. Termin spotkania został ustalony na dzień 26.09.2013, oczywiście w czwartek
. Miejsce ostatecznie nie jest jeszcze wybrane. Po ustaleniu tego szczegółu informacja ukaże się w tymże wątku.

Co do samej knajpy, prawie środek tygodnia, a ludzi jak na plaży koło statku z Meksyku

Nastruj panujący wewnątrz udzielił się także nam, dzięki czemu spontanicznie powstała nowa świecka tradycja

Po spotkaniu, gdy koledzy: Trzeci, Paweł K oraz Intel_x oddalili sie w nieznanym kierunku, zamiast starej świeckiej tradycji czyli Tour po Sklepach, odwiedziliśmy turecką knajpę w celu konsumpcji kebaba

Na koniec informacja o kolejnych Zielonych Kartkach, czyli spotkaniu nr 39. Termin spotkania został ustalony na dzień 26.09.2013, oczywiście w czwartek

Jestem trollem 

Warty odnotowania jest także fakt, że wraz ze Smokiem wzięliśmy sobie po desce piw (degustacyjnie 4 x 125 ml). Obaj skusiliśmy się na oznaczony numerem 7 niemal 12% (to stwierdzilismy dopiero po spróbowaniu...0 Double Pale Ale z amerykańskiego Flying Doga. Coś okropnego, nigdy więcej się nie skuszę, musieliśmy zagryzać tostami z serem i zapijać brzoskwiniowym Lindemansem. A przypominam że wypiliśmy raptem 1/4 normalnej szklanki! Niemniej bogactwo na kranach wspaniałe, jedni zachwycali się Hey Now z Pracowni Piwa, ja skusiłem się tradycyjnie na świetnego Pacifica, zachwycił mnie też lekki Dead Pony Club z BrewDoga.
Kapsle oczywiście poszły w ruch, trochę się powymienialiśmy, trochę ogołociliśmy przeczesany już swego czasu przeze mnie stół z kapslami.
Podjęto też ważne decyzje odnośnie działalności ZK, oby okazały się jak najkorzystniejsze!
Do następnego razu!
Kapsle oczywiście poszły w ruch, trochę się powymienialiśmy, trochę ogołociliśmy przeczesany już swego czasu przeze mnie stół z kapslami.
Podjęto też ważne decyzje odnośnie działalności ZK, oby okazały się jak najkorzystniejsze!
Do następnego razu!
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

Panowie data kolejnego spotkania aż motywuje mnie podwójnie gdyż będę obchodził 22 urodziny więc nie wypada się nie zjawić
Wszak można się domyślać co wam wpadło do głowy nie mniej może być ciekawie 

6087 PL
3273 P
x651 N
Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10
Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
3273 P
x651 N
Na kolejne spotkanie spróbuję załatwić trochę talerzy dla pga, niech chłopak coś ma od życia
.

Jestem trollem 

Uwaga, uwaga. W dniu 26 września JESTEM! 
Starym dobrym zwyczajem
1. Lowolak

Starym dobrym zwyczajem
1. Lowolak
sPISkowej propagandzie mówię NIE
1. Lowolak
2. KZK16
2. KZK16
6087 PL
3273 P
x651 N
3273 P
x651 N
1. Lowolak
2. KZK16
3. Jacek - nowy kolekcjoner, który niebawem dołączy do forum, a zbiera od 2 lat.
2. KZK16
3. Jacek - nowy kolekcjoner, który niebawem dołączy do forum, a zbiera od 2 lat.
Nie przesadzajmy Kibi nie przesadzajmyKibi pisze:Oczom nie wierzę![]()
.

Ps. Ja też
1. Lowolak
2. KZK16
4. Eow
5. Pluto
2. KZK16
4. Eow
5. Pluto
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
1. Lowolak
2. KZK16
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
2. KZK16
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
1. Lowolak
2. KZK16
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
7. Trzeci
2. KZK16
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
7. Trzeci
1. Lowolak
2. KZK16
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
7. Trzeci
8. pga
2. KZK16
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
7. Trzeci
8. pga
ZK on T(O)UR
Ale gdzie. 27 i tak muszę być w Warszawie. Może więc udałoby się połączyć przyjemne z pożytecznym
Spotkanie odbędzie się w knajpie "Cuda na kiju" na ulicy Nowy Świat 6/12kapiral pisze:Ale gdzie.
Mapka poglądowa tu: http://www.beerpubs.pl/index.php?page=m ... ub&id=1063
Rezerwacja na moje nazwisko.
Zapraszamy
ZK on T(O)UR
1. Lowolak
2. KZK16
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
7. Trzeci
8. pga
9. Smok
2. KZK16
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
7. Trzeci
8. pga
9. Smok
Każdy piwinien w coś wierzyć. Ja wierzę, że wypiję jeszcze jedno piwo.
10. RyBy
Katalog zrywek i nakładek na butelki http://www.sites.google.com/view/katalogzrywek
Mini kolekcja aluminiowych kapsli https://sites.google.com/view/kapsle-woda-mineralna
Mini kolekcja aluminiowych kapsli https://sites.google.com/view/kapsle-woda-mineralna
1. Lowolak
2. KZK16
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
7. Trzeci
8. pga
9. Smok
10.ryby
11.fidorim
2. KZK16
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
7. Trzeci
8. pga
9. Smok
10.ryby
11.fidorim
1. Lowolak
2. KZK16
3. Jacek
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
7. Trzeci
8. pga
9. Smok
10.ryby
11.fidorim
12.Tomi
2. KZK16
3. Jacek
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
7. Trzeci
8. pga
9. Smok
10.ryby
11.fidorim
12.Tomi
1. Lowolak
2. KZK16
3. Jacek
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
7. Trzeci
8. pga
9. Smok
10.ryby
11.fidorim
12.Tomi
14. Kowalsik
2. KZK16
3. Jacek
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
7. Trzeci
8. pga
9. Smok
10.ryby
11.fidorim
12.Tomi
14. Kowalsik
Kowalsik
Bardzo mega fajne miejsce. Bywam tam w celach rozrywkowych i naprawdę godne polecenia. Na dobre piwko tam nie traficie, są same bardzo dobre 

gdybym miał wolne to bym wpadł...takie zacne grono 

lista braków
http://katalogkapsli.pl/pokaz.php?kto=frey71
http://katalogkapsli.pl/pokaz.php?kto=frey71
Zapowiada się niezła frekwencja, szkoda by było przepuścić taką okazję.
Spróbuję zatem wpaść choć na chwilę, bliżej 19.
Nie jestem przesądny więc wpiszę się na wolnym miejscu:
1. Lowolak
2. KZK16
3. Jacek
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
7. Trzeci
8. pga
9. Smok
10.ryby
11.fidorim
12.Tomi
13. Kibi
14. Kowalsik
Spróbuję zatem wpaść choć na chwilę, bliżej 19.
Nie jestem przesądny więc wpiszę się na wolnym miejscu:
1. Lowolak
2. KZK16
3. Jacek
4. Eow
5. Pluto
6. intel_x
7. Trzeci
8. pga
9. Smok
10.ryby
11.fidorim
12.Tomi
13. Kibi
14. Kowalsik
XXXIX Zielone Kartki już za nami!
Padł chyba rekord frekwencji na spotkaniu w lokalu - przybyło 14 lub 15 osób. Nie wiem w końcu czy nowy kolekcjoner Jacek dotarł czy nie ;)
Spotkaliśmy się w Cudach na kiju - jak dla mnie lokal bez rewelacji. Zbyt bananowo i lansersko. Miałem wrażenie, że ludzie na nas dosyć dziwnie patrzyli, ale nie z zaciekawieniem jak w innych lokalach tylko jak na wariatów zbierających śmieci. To takie moje odczucia.
Na spotkaniu był poruszony temat wyjazdu do Martina - spora część się wybiera. Szkoda tylko, że każdy inaczej. Może kiedyś uda się zorganizować jakiś wspólny wyjazd w kilkanaście osób na giełdę ;)
A tak poza tym to było bardzo sympatycznie
Kilka zdjęć ze spotkania poniżej.
XXXIX ZIELONE KARTKI
Padł chyba rekord frekwencji na spotkaniu w lokalu - przybyło 14 lub 15 osób. Nie wiem w końcu czy nowy kolekcjoner Jacek dotarł czy nie ;)
Spotkaliśmy się w Cudach na kiju - jak dla mnie lokal bez rewelacji. Zbyt bananowo i lansersko. Miałem wrażenie, że ludzie na nas dosyć dziwnie patrzyli, ale nie z zaciekawieniem jak w innych lokalach tylko jak na wariatów zbierających śmieci. To takie moje odczucia.
Na spotkaniu był poruszony temat wyjazdu do Martina - spora część się wybiera. Szkoda tylko, że każdy inaczej. Może kiedyś uda się zorganizować jakiś wspólny wyjazd w kilkanaście osób na giełdę ;)
A tak poza tym to było bardzo sympatycznie

Kilka zdjęć ze spotkania poniżej.
XXXIX ZIELONE KARTKI
ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.