U mnie juŻ dawno minął ten czas, Że kapsle z ziemi podnoszę, no chyba
Ja do dziś znoszę do domu kieszenie pełne kapsli podniesionych z ulicy.
Pewnie Że nie zbieram tyskich czy Żubrów, bo te mi znoszą koledzy, ale np. z redds albo karmi, bo takich nie piję.
Przez to lendoo, Że mi się chce schylać nazbierałem pokaźny woreczek bercików - a tego ohydnego piwa nie da się wypić - a za granicę berciki idą jak woda.
Miodek też bym podnosił jakby u mnie były te Berciki, czy inne kapsle jak np.
Czarnków, Fortuna, Książ, Złote Lwy itp.
Nawet Karmi nie ma...żule jak piją to najczęściej Warkę, Leżajska, Żywca lub Tatrę...
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Hmmm u mnie niema takich kapsli typu ; Czarnków,Fortuna,Leżajsk,Złote Lwy (niewiem nawet co to jest) Tylko są żubry,Tyskie,Tatry,Książe,Lechy,Calsbergi,Heinekeny,Żywce,Jako,Karmi właśnie nieposiadam takich kapsli jak tamte co napisałem wcześniej bo umnie nieleza na ziemi takie ;/
Jeżeli Panowie pisząc Leżajski myślicie o Tatrach - to niniejszym donoszę, że w Krakowie jest ich dużo na ulicach - a ja jako wytrawny kapslowy zbieracz chodnikowy polecam się w razie chęci wymiany
Mi oczywiście chodzi o Leżajski a nie o Tatrę a co do wypowiedzi bucika że w Krakowie leżą kapsle nie mogę sie zgodzić byłem tam z 5 razy i rzadko kiedy widziałem tam kapsle .
Musisz wczuć się w mentalność miłośników konsumpcji piwka na wolnym powietrzu i chodzić po miejscach gdzie często siedzą (np. Park Jordana albo Miasteczko Studenckie jeżeli chodzi o Kraków)
Przy okazji chciałbym również pozdrowić konsumentów z lasku na Osiedlu Bohaterów Września, którzy w sposób znaczący przyczyniają się do powiększania mojej kolekcji.