Faktycznie lak jest bardzo kruchy. Ja poniżej kapsla delikatnie go zeskrobałem. A potem to już standardowo przy pomocy noża zdejmowałem kapsel. Niestety z części ząbków lak zszedł. Nie wytrzymał napięcia powierzchniowego . Na licu kapsla i połowie ząbków pozostał nienaruszony. Może dobrym sposobem byłoby delikatne podgrzanie, aby lak zrobił się bardziej elastyczny .
krzysio pisze:W/g mnie ten po lewej jest miłośnikiem obecnej władzy, a ten po prawej utożsamia się z opozycją.
Że co przepraszam, że chudszy? Że jak mi się ostatnio przytyło to ja też jestem opozycjonistą?
Dotychczas myślałem, ze nie utożsamiam się z żadną z partii.
W katalogowej poczekalni umieszczony został nowy kapsel Nepomucena. Czy ktoś wie, co to za nowy wzór? Mnie podchodzi pod jedną z prób, które widziałem....
Grzegorz & Krzysio
Zbieramy kapsle polskie z sygnaturami Tutaj jest link do naszej kolekcji i dubli.
- Jako producent najchętniej wybieranego piwa w Płocku - Kasztelana, chcemy angażować się w to, co jest ważne dla osób tu mieszkających. Cieszymy się, że nas sponsoring Wisły Płock przyczynił się do awansu klubu do Ekstraklasy. Chcemy mocniej wesprzeć kibiców w dopingu. – mówił Łukasz Kwiatkowski, odpowiedzialny za markę Kasztelan. - W związku z tym już w listopadzie w sklepach pojawią się dedykowane Wiśle opakowania, z których część zysku (a dokładnie 5groszy z każdej butelki) zostanie przekazana na oprawę meczową.
kolekcjoner14 pisze:druga seria kapsli Beer Concept
Mam wrażenie, że te dwie serie kapsli to jakiś dziwny sposób na dorobienie sobie "do pensji" właścicielki tej firmy.
Ciekawe, czy w ogóle kiedykolwiek pokażą się na butelkach, czy będą tylko przez tę panią sprzedawane w zestawach na allegro?
Panowie spokojnie. Do Krajcarów, Leśniczówki i innych tego typu tworów jeszcze im sporo brakuje. Więc przed świętami należy się spodziewać trzeciej serii. No chyba że na czas nie dowiozą odpowiedniej kolorystyki farb .
chinet pisze:Robert, a po co w ogóle warzyć piwo?!
Dokładnie też tak myślę
Miki_1977 pisze:Panowie spokojnie. Do Krajcarów, Leśniczówki i innych tego typu tworów jeszcze im sporo brakuje. Więc przed świętami należy się spodziewać trzeciej serii. No chyba że na czas nie dowiozą odpowiedniej kolorystyki farb .
W treści aukcji na allegro jest informacja, że w sumie ma być tylko 12 kolorów. Zobaczymy.
Miki_1977 pisze:Panowie spokojnie. Do Krajcarów, Leśniczówki i innych tego typu tworów jeszcze im sporo brakuje. Więc przed świętami należy się spodziewać trzeciej serii. No chyba że na czas nie dowiozą odpowiedniej kolorystyki farb .
Zauważcie, że większość tampodruków "seryjnych" mają nadruk w kolorze brązowym lub jakieś odcienie szarości (Krajcary, Na Jurze, Osowa Góra, Beer Concept, itp). Wyjaśnienie tego jest bardzo proste - tam żadna nowa farba nie dojeżdża, a nadruk jest robiony ze zlewek resztek farb pozostałych z opłaconych zamówień nadruku na czymś innym.