Nowości 2017 kapsle z sygnaturą
Re: Nowości 2017 kapsle z sygnaturą
Imperial_porter była już o tym mowa kilkanaście postów wcześniej. Poza tym to jest kapsel niepiwny.
Jestem trollem 

-
-
Perła export z sygn. new box
- Załączniki
-
- export z new boxem.jpg (68.82 KiB) Przejrzano 21496 razy
-
Czerwony Desperados teraz z białą sygn. cp na 7 (może 8)
-
Nowe kapsle od Śląskiej Alternatywy.
2072 polskich kapsli piwnych (sygnaturki, rozlewnie, serie, reklamowe, inne)
3160 zagranicznych kapsli piwnych (76 krajów)
3160 zagranicznych kapsli piwnych (76 krajów)
Dotychczasowy Sierpc "Wygraj Piwo lub 4Pak" z białą sygnaturą CP na VII (była czarna).
Szczęście też leży na ulicy - trzeba się tylko chcieć po nie schylić !!!
browar amber
fotka z face
fotka z face
piwne i nie piwne bez sygnatur Polskie, zagraniczne serie , zakrętki PET Polskie , porcelanki Polskie
dubelki :https://chomikuj.pl/caralinus
dubelki :https://chomikuj.pl/caralinus
Fotka z browar biz (sygn. cp na X)
Br.Brzesko
Piwo Karmi o smaku Grejpfrut-but. 400 ml
Kapsel w kolorze czarnym z białym napisem na obwodzie-NIE ZA SŁODKIE NIE ZA GORZKIE,w środku napis KARMI (sygn.CP-VII-VIII,w kol.białym).
Nowa szata graficzna etykiety.
Piwo zakupione w Brikomarche P-ń.
Piwo Karmi o smaku Grejpfrut-but. 400 ml
Kapsel w kolorze czarnym z białym napisem na obwodzie-NIE ZA SŁODKIE NIE ZA GORZKIE,w środku napis KARMI (sygn.CP-VII-VIII,w kol.białym).
Nowa szata graficzna etykiety.
Piwo zakupione w Brikomarche P-ń.
Cześć,
moje znaleziska bez miejsca w katalogu kapsli polskich;
w miare mozliwosci sprawdzone z kwikami i poczekalnia.
Masa tego jest, albo ja nie kumam albo jestem ślepa albo nie wiem.
zdjęcia opisane, w razie czego moge podeslac lepsze.
Gdyby cos sie powtarzalo, nie zgadzalo albo komus uderzało w światopogląd - bardzo mi przykro.
wzor jak brze 210; wzor jak sie 66; "stare" koziołki na ukoronowaniu butelki, nie chce porownywac bo z tym wzorem mam problem; wzor jak np tyc 123, wzmianki siegaja poczatkow 2016 roku, to jakas odmiana czy co?
moje znaleziska bez miejsca w katalogu kapsli polskich;
w miare mozliwosci sprawdzone z kwikami i poczekalnia.
Masa tego jest, albo ja nie kumam albo jestem ślepa albo nie wiem.
zdjęcia opisane, w razie czego moge podeslac lepsze.
Gdyby cos sie powtarzalo, nie zgadzalo albo komus uderzało w światopogląd - bardzo mi przykro.
wzor jak brze 210; wzor jak sie 66; "stare" koziołki na ukoronowaniu butelki, nie chce porownywac bo z tym wzorem mam problem; wzor jak np tyc 123, wzmianki siegaja poczatkow 2016 roku, to jakas odmiana czy co?
cd
Wszystkie kapsle sa zbierane przez mnie na terenie Grudziadza i okolic. Nie ręczę za ich autentyczność ani pochodzenie. Za wszelką pomoc będę wdzięczna.Re: Nowości 2017 kapsle z sygnaturą
Harnaś-163, Kasztelan-49, Lech-142, Perła 42 i 67, Gronie-117, Warka-112 i 114, Wojak- 44 i 45.To nie są nowości.Wszystkie kapsle z fotek są w katalogu.Do identyfikacji kapsli jest dział IDENTYFIKACJA.Tam wstawiamy fotki i pytania dotyczące kapsli do zidentyfikowania.Tutaj tylko info o nowościach.
Bardzo dziękuję za pomoc, jednak nie bardzo rozumiem - czy pozycja lp się w takim razie nie liczy? czytamy tylko polozenie sygnatury CP i po tym umiejscawiamy kapsel w katalogu? Ponieważ liczby, na przykladzie czerwonej warki, w katalogu podane sa na innej godzinie. Zawsze sugerowałam się obiema współrzędnymi, nieukrywam że bardzo mnie Pan zdziwił 
Oczywiście zgadzam się z drugą częścią posta, jednak bylam przekonana, ze wiekszosc to nówki
Bardzo mi przykro z powodu wprowadzonego zamieszania.

Oczywiście zgadzam się z drugą częścią posta, jednak bylam przekonana, ze wiekszosc to nówki

Pozycja cyferki, jej kolor, jej istnienie lub nie się nie liczy.
Czasami nawet sygnatura potrafi być naniesiona lekko w złym miejscu.
Czasami nawet sygnatura potrafi być naniesiona lekko w złym miejscu.
Oczywiście każdy może zbierać co chce, wiec są tacy dla których to ma znaczenie, ale katalog tego nie uwzględnia.
I większość kolekcjonerów też raczejnie.
I większość kolekcjonerów też raczejnie.
Dobrze, teraz wszystko jasne. Dzięki wielkie za wytlumaczenie Paweł i Kibi 

Nowość - Browar za miastem, kupiony wczoraj w Poznaniu
Sygnatura CP na VII-ej.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 16:07 przez Mike007, łącznie zmieniany 1 raz.
https://1drv.ms/f/s!Arqm-0vCoijQaLJ078Oqx-f0oWs - zagraniczne i polskie, piwne i niepiwne, kilka szkieł i wafli - na wymianę tylko za kapsle piwne. ZAPRASZAM!!!
Odwrotka promocyjnej Tatry.
Wcześniej na kapslach z sygnaturą cp i "new box" na odwrotce był numer 40038521. Teraz na kapslach z cp pojawił się numer 40041018.
Wcześniej na kapslach z sygnaturą cp i "new box" na odwrotce był numer 40038521. Teraz na kapslach z cp pojawił się numer 40041018.
- naitsabess
Carlsberg, sygn. cp na I (jeśli patrzeć na położenie duńskiej flagi)
Mam pytanie odnośnie kapsli z Browaru Nepomucen. Chodzi o katalog bez sygnatur. Konkretnie tak:
1. W katalogu pod numerem Szkaradowo 2 jest kapsel z sygnaturą dap na V (taki też jest u mnie w kolekcji). Jednakże posiadam także ów kapsel z sygnaturą dap na I. Dla mnie to akurat bez różnicy, ale może dla sygnaturowców będzie to cenna informacja
2. Kapsel w dziale tampodruki (Szkaradowo 1) - posiadam go w wersji bez sygnatury, jak również z sygnaturą dap na VIII. Kapsel wygląda na tampon, ale ma sygnaturę - nie wiem jak to kwalifikować hmm. Poniżej fotki poglądowe (trochę słabo widać, ale uwierzcie na słowo
)
1. W katalogu pod numerem Szkaradowo 2 jest kapsel z sygnaturą dap na V (taki też jest u mnie w kolekcji). Jednakże posiadam także ów kapsel z sygnaturą dap na I. Dla mnie to akurat bez różnicy, ale może dla sygnaturowców będzie to cenna informacja

2. Kapsel w dziale tampodruki (Szkaradowo 1) - posiadam go w wersji bez sygnatury, jak również z sygnaturą dap na VIII. Kapsel wygląda na tampon, ale ma sygnaturę - nie wiem jak to kwalifikować hmm. Poniżej fotki poglądowe (trochę słabo widać, ale uwierzcie na słowo

Odpowiedziałem Ci w temacie 'Kapslowe nowości - komentarze'. Tam jest miejsce na rozważania. Tu pojawiają się anonse nowych kapsli jedynie.
Grzegorz & Krzysio
Zbieramy kapsle polskie z sygnaturami
Tutaj jest link do naszej kolekcji i dubli.
Zbieramy kapsle polskie z sygnaturami
Tutaj jest link do naszej kolekcji i dubli.
Warka Radler Cytryna - wzór Nr. 121 z sygnaturą CP na VII.
Szczęście też leży na ulicy - trzeba się tylko chcieć po nie schylić !!!
Dokładnie i taki sam numer jest na wygranych odwrotkach, zarówno z cp jak i new box
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2017, 16:59 przez Lokys-71, łącznie zmieniany 1 raz.
Na razie 2836 Polska-piwne,169 pozostałe piwne 707 odwrotki, 502 inne, 367 serie oraz 577 niepiwne--razem 5214-- ale pracuję nad powiększeniem....a i 2133 na wymianę, na razie.....
- triple_h_stg
Jest już na butelkach.
http://pokazywarka.pl/trade/
http://katalogkapsli.pl/powtorki.php?kto=triple_h_stg
Wymienię na moje polskie braki piwne (niekoniecznie dziewice).
http://katalogkapsli.pl/powtorki.php?kto=triple_h_stg
Wymienię na moje polskie braki piwne (niekoniecznie dziewice).