2018.04.28 - Biała Podlaska - Bialskie Spotkanie Kolekcjonerów Birofiliów (Browar Osjann)
2018.04.28 - Biała Podlaska - Bialskie Spotkanie Kolekcjonerów Birofiliów (Browar Osjann)
Dla tych co nie korzystają z forum b.biz informacja podstawowa.
Miejsce: Browar Osjann (dolna sala i ogródek). W przypadku nagłej potrzeby uruchomi się inne strefy.
Data: 28.04.2018 godz. 8-13. (Zmiana godziny startu!!!)
Planowane są gadżety giełdowe, ale sam Osjann ma już sporo własnych, w tym nowe. Niektóre w drodze.
Spotkanie po- lub przedgiełdowe jeszcze jest ustalane. Wzorem lat wcześniejszych zamierzamy do tej tradycji powrócić. Czyli ognisko i zabawa. Pytanie przed czy po. Noclegi też będziemy pośredniczyć w obsłudze jak ktoś chce. Rezerwacja stolików na ttomasz193@gmail com
Także tam wszelkie informacje i pytania.
Miejsce: Browar Osjann (dolna sala i ogródek). W przypadku nagłej potrzeby uruchomi się inne strefy.
Data: 28.04.2018 godz. 8-13. (Zmiana godziny startu!!!)
Planowane są gadżety giełdowe, ale sam Osjann ma już sporo własnych, w tym nowe. Niektóre w drodze.
Spotkanie po- lub przedgiełdowe jeszcze jest ustalane. Wzorem lat wcześniejszych zamierzamy do tej tradycji powrócić. Czyli ognisko i zabawa. Pytanie przed czy po. Noclegi też będziemy pośredniczyć w obsłudze jak ktoś chce. Rezerwacja stolików na ttomasz193@gmail com
Także tam wszelkie informacje i pytania.
Ostatnio zmieniony 25 marca 2018, 13:39 przez e-prezes, łącznie zmieniany 5 razy.
Smocza Głowa Amber Ale
-
Re: 2018.04.28 - Biała Podlaska - Bialska Giełda Birofiliów (Browar Osjann)
Giełda z tego co pamiętam 8 lat temu na świeżym powietrzu.Taka pamiątka została.
Re: 2018.04.28 - Biała Podlaska - Bialska Giełda Birofiliów (Browar Osjann)
Jest już kapsel giełdowy.
Smocza Głowa Amber Ale
Re: 2018.04.28 - Biała Podlaska - Bialskie Spotkanie Kolekcjonerów Birofiliów (Browar Osjann)
Bardzo ładny 

ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Re: 2018.04.28 - Biała Podlaska - Bialskie Spotkanie Kolekcjonerów Birofiliów (Browar Osjann)
Obstawiamy jednak godzinę 8 na start, choć od 7 tam pewnie już będziemy.
Kwestia dojazdu:
Z dworca PKP: 3 przystanki autobusami A, D, F, H (lewy !!! przystanek) do przystanku Narutowicza 2. Potem ul. Reformacką do rynku, na ukos przez rynek do ul. Janowskiej i 100 m nią do Przechodniej. Koszt biletu MZK 2,80 PLN, ew. pieszo 10-15 minut.
Dla zmotoryzowanych od trasy warszawskiej wjazd na wiadukcie w ul. Janowską, za cmentarzem w lewo (koło hotelu Skala) i potem w prawo w dalszy ciąg ulicy Janowskiej. Duży parking na prawo w ulicy Binkowskiego lub na wprost budynku browaru.
Opłata za wstęp 10 zł (5 zł bez gadżetów). W tym piwo i gorąca zupa w trakcie giełdy.
Ostatnio zmieniony 25 marca 2018, 13:41 przez e-prezes, łącznie zmieniany 1 raz.
Smocza Głowa Amber Ale
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
Dość mocno się zastanawiam czy nie odwiedzić tej giełdy, bo będę miał stosunkowo "po drodze". Jako, że jednak jestem z dość daleka, chciałbym najpierw rozeznać temat, dużo osób się wybiera z forum? Wiecie czy kolekcjonerzy zza wschodniej granicy przyjadą? 

https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
Jeśli plany mi się nie pokrzyżują to planuję być na tej giełdzie, bo też mam dosyć blisko od siebie (Mińsk Mazowiecki) 

Zaproszenie do klubu Pivnyje Volaty z Mińska było, ale poza Sergiejem i Vasilijem (obaj niekapslarze), którzy pojawiają się w Warszawie i Martinie to inni tłumnie raczej nie przyjeżdżają w nasze rejony. Wiadomo wiza. Niemniej zaproszenie do kapslarzy, którzy mają najbliżej poszło.
Smocza Głowa Amber Ale
Zielone Kartki się wybierają, silną grupą
.

- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
No to chyba się wybiorę
A poleca ktoś może jakiś ekonomiczny nocleg w okolicy?

https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
Hostel Osjanna znajdujący się nad browarem oferuje po 80 PLN ze śniadaniem lub 70 bez. Hostel po drugiej stronie miasta oferuje w cenie 60 PLN bez śniadania.
Smocza Głowa Amber Ale
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
Dzięki!
Gdyby ktoś potrzebował dojazd z centrum Polski (Łódź, Aleksandrów, Warszawa lub po drodze) kontaktować się z Adrianem P. (Adi_999).
Smocza Głowa Amber Ale
Na giełdzie zostanie wylicytowany unikalny zestaw kapsli giełdowych. Dostaliśmy je w gratisie od firmy, która nam zrobiła giełdówkę, więc pieniądze pójdą na jakiś cel charytatywny. Poza czarnym nie ma innych egzemparzy i nie będą czynione starania, by zrobić "dodruk".
Smocza Głowa Amber Ale
Wielkie dzięki za przybycie i uczestnictwo oraz miłą atmosferę. Sławkowi, Ani i Arkowi podziękowania za pomoc, a browarowi Osjann za umożliwienie zorganizowania takiej imprezy.
Smocza Głowa Amber Ale

Pozdrowienia dla ILoveHeaters vel Mr.Allena : )
-
Bardzo fajne spotkanie po latach...
Browar Osjann DZIĘKI za super atmosferę, pyszną zupę oraz wyśmienite PIWO...
E- prezesie, dzięki za inicjatywę. Mam nadzieję, że będzie już cykliczna.
Pozdrowienia dla wszystkich z fotki.
Pluto, masz zajefajny aparat
Postaram się, by była cykliczna. Kwestia otwarta czy wrócimy do wersji "na zewnątrz" przy Pubie Osjann (jak przed laty) czy jak ostatnio w dolnej sali w Browarze Osjann.wlodawa1959 pisze: ↑30 kwietnia 2018, 11:27 Bardzo fajne spotkanie po latach...
Pluto, proszony jest o zgranie filmu. P. Kasia z Osjanna chciałaby powspominać ;) Jak coś przekażę maila do niej.
Wylicytowane pieniądze za kapsle zostały przeznaczone na wsparcie lokalnej społeczności Tatarów Polskich, którym spłonął niedawno dom spotkań Tatarska Jurta. Tatarzy Polscy obecni są w społeczności Podlasia i Rzeczypospolitej od dawna. Dużo wyjaśniać nie będę. Tutaj ich apel https://www.facebook.com/gorski.jacek/p ... 6208414858.
Smocza Głowa Amber Ale