Mogli użyć blachy wcześniej malowanej farba podkładową, wtedy jest bez metalicznego połysku

Jest jeden niebieski, chyba że jest ich jedenaście...wiking1973 pisze: ↑19 października 2021, 20:23 Nie powtórzył mu się bo jest ciemno niebieski i jasno niebieski
Nie chcę się wypowiadać co do techniki, bo się na tym nie znam, ale jest to odmiana nr 1 z kat. Inne, która zresztą widnieje w Kataloguglogowianin pisze: ↑23 października 2021, 11:58 Ten Grudziądz to tampodruk czy nowy złoty wzór z sygnaturą?
https://allegro.pl/oferta/allekapsel-gr ... 1309080501
W pełni się zgadzam.Dozbierałem komplet i jest ewidentnie 11 kolorów do wyłapania bez większego wpatrywania sie.Różnice widac gołym okiem.Niebieski prezentuje się: intensywny niebieski oraz blady wpadający w fiolet.
No raczej będzie szaleństwo bo już znalazłeś różnicę w odcieniach niebieskiego a niebawem kolejne subtelne różnice w innych kolorach zapewne pojawią się.nosfer3 pisze: ↑06 listopada 2021, 20:11W pełni się zgadzam.Dozbierałem komplet i jest ewidentnie 11 kolorów do wyłapania bez większego wpatrywania sie.Różnice widac gołym okiem.Niebieski prezentuje się: intensywny niebieski oraz blady wpadający w fiolet.
Tak że szaleństwo z kolorami czas zacząc.Mam nadzieję że nie podzielą kuriozum z Lecha
Nie nazwałbym tego subtelną różnicą.Widywalem już wstawiane przez uzytkowniców bardziej subtelne różnice które wymagały co najmniej posiadania drugiego kapsla do pełnej identyfikacji różnic.Otóż ewidentnie jest niebieski i fiolet tak jak czerwony i różowy.Niestey telefonem nie potrafi zrobić na tyle porządnego zdjęcia by to pokazac na forum.venator24 pisze: ↑08 listopada 2021, 09:13No raczej będzie szaleństwo bo już znalazłeś różnicę w odcieniach niebieskiego a niebawem kolejne subtelne różnice w innych kolorach zapewne pojawią się.nosfer3 pisze: ↑06 listopada 2021, 20:11W pełni się zgadzam.Dozbierałem komplet i jest ewidentnie 11 kolorów do wyłapania bez większego wpatrywania sie.Różnice widac gołym okiem.Niebieski prezentuje się: intensywny niebieski oraz blady wpadający w fiolet.
Tak że szaleństwo z kolorami czas zacząc.Mam nadzieję że nie podzielą kuriozum z Lecha
Czy może lepiej sprawdzić u producenta kapsli ile kolorów browar zamówił ?
Wg mnie teroretycznie 10,praktycznie 11
Sam browar zamówił 10 różnych wersji kolorystycznych. Wszystkie inne odstępstwa to zapewne odmiany kolorystyczne.venator24 pisze: ↑08 listopada 2021, 09:13No raczej będzie szaleństwo bo już znalazłeś różnicę w odcieniach niebieskiego a niebawem kolejne subtelne różnice w innych kolorach zapewne pojawią się.nosfer3 pisze: ↑06 listopada 2021, 20:11W pełni się zgadzam.Dozbierałem komplet i jest ewidentnie 11 kolorów do wyłapania bez większego wpatrywania sie.Różnice widac gołym okiem.Niebieski prezentuje się: intensywny niebieski oraz blady wpadający w fiolet.
Czy może lepiej sprawdzić u producenta kapsli ile kolorów browar zamówił ?
Co do Specjala, to o ile dobrze widzę to nie ma tych dwóch poziomych kresem nad i pod napisem, tak?
Jakaś nowa sygnatura (E) ?
Oczywiście to "E" to przenośnia.
Czym one się różnią? To samo co w przypadku numerów 229 i 189? Tego 'nowego' z prawej mam w kolekcji od lata (sierpień bodajże), więc chyba nie jest on taki nowy