Apel do kapslarzy
- zgrredek
- Kontaktowanie:
Apel do kapslarzy
Jest to mój mały apel do kapslarzy, szczególnie młodych. Nie zadowalajcie się tym co znajdziecie na chodniku, kupicie na giełdach czy dostaniecie z wymiany. Rozpuszczajcie wici wśród znajomych i szukajcie ludzi, którzy kiedyś zbierali kapsle, ale przestali. Ja trafiłem kiedyś na kolekcję pewnej starszej pani, która trafiła w moje ręce już po przegrzebaniu przez jakiegoś birofila, a pomimo to kryła jeszcze kilka rarytasów. O innej kolekcji dowiedziałem się zbyt póżno. Ojciec koleżanki mojego syna zbierał kapsle, ale po jego śmierci kapsle wylądowały w śmietniku. Spóźniłem się pół roku.
Jest wielu ludzi, którzy zbierają kapsle i nie mają pojecia, że są inni zbieracze, że są giełdy. I jest wiele zapomnianych kolekcji, które w każdej chwili mogą wylądować w śmietniku.
Jest wielu ludzi, którzy zbierają kapsle i nie mają pojecia, że są inni zbieracze, że są giełdy. I jest wiele zapomnianych kolekcji, które w każdej chwili mogą wylądować w śmietniku.
Re: Apel do kapslarzy
Ja także się spóźniłem, ale o 20 lat, wujek zbierał i oczywiście kolekcja wylądowała na śmietniku,ale co to by była za kolekcja z roku 1960 ??
Poszukuję starszych kapsli po piwie z Italii
Ja znałem gościa na innym, niekapslarskim forum co miał sporo kapsli, ale jakiś niechętny był do oddania, mimo że nie zbierał.
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

Proponowałem mu to, ale nie odpisywał za bardzo, może go jeszcze jakoś nacisne. 

- zgrredek
- Kontaktowanie:
Sporo jest rozsianych po Polsce opuszczonych jednostek wojskowych. A w jednostkach kapsle były używane przy plombowaniu drzwi. Co prawda taki kapsel jest przedziurawiony, ale gdyby to miał być jakiś rarytas to niech będzie nawet z dziurką. Przepatrzyłem kiedyś taką jednostkę wojskową, ale nie znalazłem nic ciekawego. To znaczy były kapsle, ale nie rarytasy. Czy ktoś z Was pozyskał tą drogą coś ciekawego?
A jak duże te dziurki??
Powiem Ci P-Oset, że jak się zacząłem rozglądać za takimi ludźmi, to sie nagle za późno zrobiło. Moja koleżanka z klasy zbierała, miała pare tysięcy, ale rok temu jej mama to wyrzuciła...
Wprawdzie rok temu, ja jeszcze nie zbierałem...
Powiem Ci P-Oset, że jak się zacząłem rozglądać za takimi ludźmi, to sie nagle za późno zrobiło. Moja koleżanka z klasy zbierała, miała pare tysięcy, ale rok temu jej mama to wyrzuciła...
Wprawdzie rok temu, ja jeszcze nie zbierałem...

Ja tez musze zaczas cos robic, trzeba bedzie sobie jakas reklame gdzies umiescic, 'wszystkie stare kapsle do mnie'

Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
- KOLEKCJONER
- Kontaktowanie:
odp
hm ..ja też...od niedawna zaczolem zbierać kpsle.... 10 lat temu mialem worek kapsli..2 lata przeleżay w szawce..ogólnie piwne....nom ale duzo było od miryndy SPRITE pepsi....
i wszytsko wyżuciłem...
eh...a teraz szukam gdzie i jak tylko moge..
tzreba zaczac ie wymieniac i kupowac...eh..

Seboo odświeżyłeś temat nie ma co
Oby te kapsle jeszcze gdzieś się zachowały.
Ja na studiach zacząłem rozpowiadać, że mam takie hobby, że kolekcjonuję kapsle i buduję piramidę co zaowocowało
Dostałem ze 40 starszych kapsli od koleżanki bo jej brat kiedyś zbierał (całe szczęście, że nie wyrzucił
) oraz mam zapewnione stałe dostawy kapsli od studentów-pochłaniaczy piwa
A że lubią pić butelkowane to się bardzo cieszę 

Oby te kapsle jeszcze gdzieś się zachowały.
Ja na studiach zacząłem rozpowiadać, że mam takie hobby, że kolekcjonuję kapsle i buduję piramidę co zaowocowało

Dostałem ze 40 starszych kapsli od koleżanki bo jej brat kiedyś zbierał (całe szczęście, że nie wyrzucił

ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.