Kolejka 14
1. Widzew Łódź - Miedź Legnica 1:0
2. Stal Mielec - Wisła Płock 1:1
3. Legia Warszawa - Pogoń Szczecin 1:1
4. Raków Częstochowa - Korona Kielce 1:0
5. Warta Poznań - Górnik Zabrze 0:0
6. Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok 2:2
7. Cracovia - Lech Poznań 0:0
8. Piast Gliwice - Radomiak Radom 1:2
9. Zagłębie Lubin - Lechia Gdańsk 0:3
Wspaniała była to kolejka! Czterech graczy przekroczyło granicę 30 punktów, kolejnych dwóch było tego blisko. Zwycięzcą okazał się
bigzbig70 i chociaż jako prowadzący jestem bezstronny to lekki uśmiech zagościł na mej twarzy, gdyż mam w pamięci miłą rozmowę dotyczącą naszej zabawy, którą przeprowadziliśmy podczas giełdy we Włocławku - tak jak wspominałem w pdsumowaniu poprzedniej kolejki, zawsze fajnie jest widzieć Wasze zaangażowanie w naszą zabawę.

Tak jak przewidywałem w trakcie kolejki, kluczem do sukcesu okazał się 4-bramkowy remis w meczu Śląsk Jagiellonia, dający 13,8 punkta. Nasz tryumfator na tym nie poprzestał i dołożył jeszcze do tego czyste trafienia remisów w Mielcu i Krakowie.
Z ciekawością przyglądałem się Waszemu typowaniu spotkania Raków - Korona. Lider mierzył swe siły z beniaminkiem i znalazło to odzwierciedlenie w kursach. Tylko 4 osoby zaryzykowały inny wynik niż wygraną częstochowian. Niespodzianki jednak nie było, chociaż mimo wyraźnej przewagi Raków odnotował nikłe zwycięstwo 1:0 i to zaskoczyło nieco Uczestników, gdyż tylko 2 z nich (
Pluto oraz
Trzeci) wskazało taki rezultat. Wynik 1:0 nie jest Waszym faworytem - z 19 osób które przewidziały, że w starciu beniaminków Widzew ogra Miedź, ten wynik wytypowało... okrągłe zero! Drugim nieruszonym wynikiem okazało się ostatnie spotkanie kolejki. O ile sama wygrana Lechii w Lubinie sensacją nie jest, o tyle trudno było spodziewać się gładkiego 0:3.
Patrzymy na generalkę i mamy odpowiedź
chmu, który wraca na pozycję lidera. Do końca zostały 3 serie spotkań i możemy uznać, że walka o tytuł rozstrzygnie się między pierwszą czwórką:
chmu, Trzecim, Freyem71 i
chinetem. Zawodnicy ci pokazali w ten weekend, że nieprzypadkowo są w czubie tabeli, zajmując odpowiednio 3., 6., 4. i 2. miejsce w Kolejce 14. O obfitości tejże kolejki niech świadczy fakt, że w najlepszych 10 wynikach sezonu znalazły się aż 4 rezultaty z bieżącej rundy. Wyniki
bigzbiga70 oraz
chineta na ten moment dają im realną szansę na sięgnięcie po dodatkowy kapselek.
Typer Kolejki
dziubak - 49,60 - Kolejka 5
bigzbig70 - 39,83 - Kolejka 14
Trzeci - 38,40 - Kolejka 10
TOMI - 38,05 - Kolejka 4
chinet - 37,88 - Kolejka 14
Udało mi sie wygospodarować trochę czasu oraz oleju w głowie, żeby zrobić coś, o co kiedyś prosiliście. Poniżej znajdziecie zestawienie pozycji, które zajmowaliście w klasyfikacji generalnej po każdej kolejce, a także to o ile miejsc i w którą stronę przesuwaliście się. Od razu widzimy mocno postawę
chmu. Nie liderował on tylko dwa razy - w pierwszej kolejce najlepszy był
Frey 71, a ostatnio na tydzień zluzował go
Trzeci. Od razu dodam, że nieprzypadkowo tak rozłożyłem kolorki w tabelce. Kto się wczytał w regulamin, ten wie, że od tej edycji nagradzane (czym? to "he he" niespodzianka której nie spodziewa się nikt) będzie 7 pierwszych miejsc! Jak się bawić to się bawić. Wracając do meritum: statystyki fajnie ukazują różną formę poszczególnych Uczestników na przestrzeni sezonu.
Kazelot 71, krener oraz
juras_yyy dobrze zaczęli edycję, ale w pewnym momencie spuścili z tonu i nie wrócili do czołówki. W brodę może sobie pluć
Trzeci - to w pierwszych kolejkach stracił punkty, których (prawie cały czas) brakuje mu do fotela lidera. Formę na drugą część rundy szykowali
chinet i loccologan. Czy starczy im czasu by namieszać w czołówce? Wreszcie ciekawym przypadkiem jest
KZK16, który przez większość sezonu balansuje na granicy TOP7. Arkowi z pewnością pomogłoby, gdybyśmy dodatkowo obstawiali mecze PLK. ;)