Jak już część z Was doświadczyła, od jakiegoś czasu spamuję szanownych kolekcjonerów pytaniami o kapsle z Olsztyna. Skutek jest niezły i powoli kolekcja Juranda i Kormorana się rozrasta, pomimo założenia, że wszystkie „nabytki” mają być bezgotówkowe. Tutaj chciałbym pochwalić się ostatnim sukcesem, bo przyszedł zupełnie niespodziewanie i przerósł moje oczekiwania. Otóż zagadnąłem na temat kapsli znajomego, który nie jest kolekcjonerem, ale pasjonatem lokalnej historii. Powiedział, że „coś tam powinien znaleźć”… Okazało się, że to coś, to klaser pełen starego Elbląga, Olsztyna, Barczewa, Antonowa. Rzadkie wzory, błędnodruki – piękna kolekcja. Z dubli (!!) pozwolił mi wybrać dla siebie pokazane na załączonym obrazku Kormorany nr 2, 3 i 4.

Teraz z BK brakuje mi już tylko kilka nowszych wzorów – 25, 29, 32 i 60. Jeśli ktoś ma coś z ww. to zapraszam do wymiany – wszystkie polskie, które mam na zbyciu do znalezienia w katalogu (nick: gwwoeb), mogę również zaoferować egzotyki lub zagranicę po dobrym kursie
.
PS. Żeby nie było – kolega znał wartość kapsli, które mi podarował, a transakcja miała charakter barterowy ;).