Apropo wytrzymałych ryb. Podczas generalnego porządkowania akwarium mój kirysnik był osobno w 20 litrowym akwarjum i wyskoczył na twardą podłoge w kuchni (płytki) i "tarzał" sie tam nie wiem ile czasu az go nie sciągnąłem z powrotem do wody.

Takim powietrzem wszyscy oddychają i żyja a jak długo to się okaże. Może nie jest to najlepsze wyjście tak od razu wpuszczać ryby do wody ale nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby jakaś padła z tego powodu. No ale koniec tego tematu.LenDo pisze:Żyją bo żyją. To tak można porównać jakbys Ty oddychał zanieczyszczonym spalinami powietrzem. Będziesz żył, ale czy długo?
peterklasinski pisze:Zmieniajac temat jakich napowietrzaczy i filtrów urzywacie?????? Ja urzywam najzwyklejszego AQATELA z kranikiem popularny "brzęczek" z dosć dobrą wydajnścia filtra 300l na godzine.
Peter, gratuluję. A mojemu kumplowi z Włocławka (też zbiera kapsle) udało sie rozmnożyć Rozbójnika Widzewskiego o pięknym ubarwieniu i podesłał mi jednego pocztą. Na razie rybka jest jeszcze mała i zmęczona po podróży, ale jak podrośnie zabiorę ją na prawdziwy meczpeterklasinski pisze:Mnie udało sie rozmnozyć: Kiryśnika Czarnoplamnego, Kirysa Spizowego, Zbrojnika Niebieskiego i popularne 'mieczyki'
Popieram. Ma bardzo ciekawe pasiaste ubarwieniepeterklasinski pisze:ciekawy gatunek posdrówki dla Widzewa