Nowe ludzie
- mr-perez
- Kontaktowanie:
A może jeszcze lubisz jezdzić rowerem??? Jezeli tak to polecam Ci strone naszego kolegi z forum. Wielki znawca kaktusów , kapsli i rowerów
http://republika.pl/kwiki/kapsle.html
Mam nadzieje Wiki , że nie masz nic przeciw temu , że Cie trochę zareklamowałem...

http://republika.pl/kwiki/kapsle.html
Mam nadzieje Wiki , że nie masz nic przeciw temu , że Cie trochę zareklamowałem...
Ja pomimo już "trochę" jetsem na forum postanowiłem się wpisać. Nazywam się Bartek, mam 15 lat i kolekcjonuję kapsle od 7-8 lat. Ale tak naprawdę to może od kilku miesięcy. Mam 384 kapsle z Polski i zagranicy, piwne i niepiwne (na sygnatury tylko te, które występują w kilku krajach i polska od niedawna). Mieszkam w Wiźnie (podlasie). Zbieram także puszki. I to chyba wszystko : )))))))))))))))))
to i ja sie wpisze
Mam na imie Krzysiek, kapsle zbieram od lata 2000 roq, jestem ze Stalowej Woli(podkarpacie) zbieram kapsle piwne jak i niepiwne, polskie i zagraniczne, na sygnaturki tylko polskie
przez te 6 lat uzbieralem skromny dorobek prawie 550, ale od niedawna zlapalem hopla i mysle ze pod koniec roq bedzie ich znacznie wiecej

Mam na imie Krzysiek, kapsle zbieram od lata 2000 roq, jestem ze Stalowej Woli(podkarpacie) zbieram kapsle piwne jak i niepiwne, polskie i zagraniczne, na sygnaturki tylko polskie

przez te 6 lat uzbieralem skromny dorobek prawie 550, ale od niedawna zlapalem hopla i mysle ze pod koniec roq bedzie ich znacznie wiecej

Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
- peterklasinski
KILKA SŁÓW O SOBIE.
Wiem dobrze ze większośc kolegów na FORUM zna sie doskonale, jednak wpadłem na pomysł aby niektórzy z nas a najlepiej wiekszość przedstawili sie oficjalnie i powiedzieli cos wiecej o swoim zainteresowaniu (tj.kolekcjonowanie kapsli). Pomysł z tąd ze o wielu z zarejestrowanych wiemy (np. ja ) bardzo niewiele i są nazwijmy to "kolekcjonerami widmo"
.........

Wojtek Engel!!!!! [*]
Siema. Mariusz z Zambrowa się kłania
Kiedyś jak byłem mały to zbierałem kapsle razem z kumplem, mieliśmy około 500 sztuk. Potem on wyjechał do US i A a ja się przeprowadziłem. Nasza kolekcja się gdzieś zapodziała. Teraz zacząłem od nowa zbierać kapselki (mam juŻ 3
) ale mam nadzieję, Że moja kolekcja będzie się powiększać. Pozdro @ll

Witamy w naszej kapslowej społeczności i życzymy szybkiego powiększenia kolekcji.oko pisze:Siema. Mariusz z Zambrowa się kłania

Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
To i ja się wpisze
Patryk z Otwocka, lat 18 z kawałkiem, kapsle zbieram ok. 10 lat. Zbieram wszystkie łącznie z powtórkami, niepiwnymi itp. Cel : ulożyć piramidę z 24 804 kapsli a następnie zacząć zbierać tak na poważnie
Na sygnaturki i kapsle do koszulek
A dodatkowo interesuje się telefonami komórkowymi i nowymi technologiami.
I w przyszłości chciałbym pobić rekord świata w układaniu piramidy z kapsli
Takie małe marzenie 

Patryk z Otwocka, lat 18 z kawałkiem, kapsle zbieram ok. 10 lat. Zbieram wszystkie łącznie z powtórkami, niepiwnymi itp. Cel : ulożyć piramidę z 24 804 kapsli a następnie zacząć zbierać tak na poważnie

I w przyszłości chciałbym pobić rekord świata w układaniu piramidy z kapsli

ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Wiem
Taką oto informację znalazłem na pewnej stronie
"Największa piramida z kapsli od butelek po piwie składała się z 308 945 sztuk. Zbudowało ją dwunastu maturzystów z Krasnegostawu. Potrzebowali na to 9 dni.. Piramida miała w podstawie 9 m kw., 97 warstw, ważyła ok. 1 tony. Poprzedni rekord pochodził ze Szkocji - użyto 238 tys. kapsli, a budowa trwała 10 dni. "
O ile dobrze pamiętam, o tej rekordowej piramidzie mówili kiedyś w teleexpressie. Z tego co widziałem w tv to do jej zbudowania używali dwóch rodzajów kapsli

"Największa piramida z kapsli od butelek po piwie składała się z 308 945 sztuk. Zbudowało ją dwunastu maturzystów z Krasnegostawu. Potrzebowali na to 9 dni.. Piramida miała w podstawie 9 m kw., 97 warstw, ważyła ok. 1 tony. Poprzedni rekord pochodził ze Szkocji - użyto 238 tys. kapsli, a budowa trwała 10 dni. "
O ile dobrze pamiętam, o tej rekordowej piramidzie mówili kiedyś w teleexpressie. Z tego co widziałem w tv to do jej zbudowania używali dwóch rodzajów kapsli

ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
- peterklasinski
Raczej wątpie żeby było tam coś ciekawego. Prawdopodobnie układali tą piramidę tak jak i Polską z jednego lub dwóch rodzajów kapsli, więc 2 rodzaje kapsli w ilościach po ok. 120 tys. na jeden rodzaj to dla kolekconera rzecz mało ciekawa...
Innaczej jest jak się samemu zbiera kapsle i samemu sie układa 

ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
- KOLEKCJONER
- Kontaktowanie:
odp
Ale ty do swej piramidy sam zbierasz kapsle, więc ci tam różnych kapsli nazbierało się przez jakiś czas. A w przyszłości może upragniony rekord pobijesz. Świat należy do odważnych.Pluto pisze:więc 2 rodzaje kapsli w ilościach po ok. 120 tys. na jeden rodzaj to dla kolekconera rzecz mało ciekawa...Innaczej jest jak się samemu zbiera kapsle i samemu sie układa

Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę. 
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com

http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com