lubie, mniej lubie
lubie, mniej lubie
napisalem "mniej lubie" bo zakladam, ze skoro ktos kolekcjonuje kapsle, to nie moze ich nie lubic...
ale pewnie kazdy z was ma jakies ulubione kapsle ,oraz takie ktore lubi "troche mniej". piszcie jakimi kryteriami sie poslugujecie i dlaczego
zaczne od siebie
Lubie: kapsle z Beneluksu, ze zwierzakami i egzotyke - bo sa rzadkie (egz) fajnie wygladaja (zwierzaki), nie wiem jak wytlumaczyc szczegolne upodobanie (beneluks)
-otrzymane bezposrednio z kraju gdzie sa uzywane
Mniej lubie:
-niemcy, czechy, kanada, usa - bo zbyt popularne, zbyt duzo itp.
-nieuzywane - bo malo oryginalne; niekoniecznie pochodza z tego kraju gdzie sa uzywane
ale pewnie kazdy z was ma jakies ulubione kapsle ,oraz takie ktore lubi "troche mniej". piszcie jakimi kryteriami sie poslugujecie i dlaczego
zaczne od siebie
Lubie: kapsle z Beneluksu, ze zwierzakami i egzotyke - bo sa rzadkie (egz) fajnie wygladaja (zwierzaki), nie wiem jak wytlumaczyc szczegolne upodobanie (beneluks)
-otrzymane bezposrednio z kraju gdzie sa uzywane
Mniej lubie:
-niemcy, czechy, kanada, usa - bo zbyt popularne, zbyt duzo itp.
-nieuzywane - bo malo oryginalne; niekoniecznie pochodza z tego kraju gdzie sa uzywane
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
Lubię kapsle z Polski, ale nie zniszczone. Dla mnie nie musi być stary, cenny z numerem 1 w katalogu. Ważne by był ładny
. Lubię kraje egzotyczne chociaż mało ich mam oraz kapsle z Hiszpanii, Irlandii, Włoch i tym podobnych.. Bardzo ładne... Zawsze mnie cieszy nowy kraj.
Nie na widzę - ogólnie lubię wszystkie kapsle więc nie ma dla mnie nie lubianych kapslii tych mniej.

Nie na widzę - ogólnie lubię wszystkie kapsle więc nie ma dla mnie nie lubianych kapslii tych mniej.
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
-
Lubię kapsle polskie oraz egzotykę, kapsle które zdobyłęm z wymian, bo kapsle kupione dają mniejszą radochę 
Nie lubię: kapsli dziewiczych oraz kapsli z niemiec

Nie lubię: kapsli dziewiczych oraz kapsli z niemiec
http://www.ambrorzy-kolekcja.yoyo.pl/index.html
Przerwa....................... powrót już niebawem
:):)
Przerwa....................... powrót już niebawem

-
- Kontaktowanie:
Lubię przede wszystkim Polskę piwną jak i niepiwną. Z zagranicy cieszą mnie kapsle chińskie i amerykańskie. Lubię kapsle obrazkowe tj. bez napisów, na giełdzie zawsze takie wyszukuje
Mniej lubie niemcy, które zbieram już głownie przypadkowo i jakoś nie ciągnie mnie do kapsli francuskich, angielskich stąd mała ilość w kolekcji.

Mniej lubie niemcy, które zbieram już głownie przypadkowo i jakoś nie ciągnie mnie do kapsli francuskich, angielskich stąd mała ilość w kolekcji.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
- zgrredek
- Kontaktowanie:
Lubię mieć dużo wolnego czasu, żeby sobie w tych kapselkach pogrzebać.
Czeka mnie uporządkowanie wielu państw, bo z braku czasu wtykałem je z braku miejsca w inne państwa i zrobił się bałagan. Ale choć powoli idę do przodu. Wstaję bardzo wcześnie i wtedy mam godzinkę, dwie, które mogę poświęcić na kapsle. Mam już uporządkowane polskie piwne i niepiwne, Czechy, Rosję, Niemcy i obie Ameryki.
Lubię mieć porządek w kapslach.
Czeka mnie uporządkowanie wielu państw, bo z braku czasu wtykałem je z braku miejsca w inne państwa i zrobił się bałagan. Ale choć powoli idę do przodu. Wstaję bardzo wcześnie i wtedy mam godzinkę, dwie, które mogę poświęcić na kapsle. Mam już uporządkowane polskie piwne i niepiwne, Czechy, Rosję, Niemcy i obie Ameryki.
Lubię mieć porządek w kapslach.
Uwielbiam egzotyke,wprowadza mnie taki cieply&mily stan,czuje sie jak T.HALIK,ktory wlasnie odkryl jakies nowe dziewicze miejsce na tej ziemi. Snia mi sie serie ktore mam,i te ktorych jeszcze nie mam
. Marze o korkach,ktore niedlugo zdobede,lube ogladam te ktore mam - naprawde sie tak zachowuje...Moze potrzebny mi lekarz
. Co kilka tygodni przelatuje wzrokiem po Norewgii,Wloszech,Kanadzie. Nie lubie - PL. A zaczelo sie to kilka lat temu,gdy zaczelismy zbierac numerki,sygnatury z innej strony,odcienie,brak nr,sygn na 3,a nie na 6,chude A,grubsze A,pelno probek,na ktorych kase wyciagaja ludzie zwiazani z produkcja kapsli,gdyz zobaczyli jak kochamy swoje hobby.

Wks Slask! Kocham kapsle!
-
- Kontaktowanie:
He, he, dobrze powiedziane.Gacka pisze:Nie lubie - PL. A zaczelo sie to kilka lat temu,gdy zaczelismy zbierac numerki,sygnatury z innej strony,odcienie,brak nr,sygn na 3,a nie na 6,chude A,grubsze A,pelno probek,na ktorych kase wyciagaja ludzie zwiazani z produkcja kapsli,gdyz zobaczyli jak kochamy swoje hobby.
Ja lubię kapsle ze zwierzętami, jakimiś śmiesznymi nadrukami i serie jak się coś trafi, natomiast mniej lubię, jak większość z Was, Niemcy. Poza tym lubię wzbogacać swoją kolekcję o nowe kraje. 

Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
2014 – 917 kapsli
2017 – 1253 kapsli (+85)
Najbardziej lubię egzotykę.
Lubię także Kanadę i Rosję oraz wszelkie kapsle tematyczne (dział kapsli tematycznych przygotowuje się na mojej stronie).
W przeciwieństwie do wszystkich lubię kapsle niebutelkowane- mają swój urok- zacząłem je lubić jak wszedłem na stronę Wietze Velda.
Nie lubię zbytnio Niemiec, Czech, Belgii i Holandii. Z tych państw staram się zbierać tylko kapsle tematyczne.
Mało lubię kapsle z państw arabskich, bo wszystkie wyglądają tak samo i nie mogę się połapać co jest co.
Lubię także Kanadę i Rosję oraz wszelkie kapsle tematyczne (dział kapsli tematycznych przygotowuje się na mojej stronie).
W przeciwieństwie do wszystkich lubię kapsle niebutelkowane- mają swój urok- zacząłem je lubić jak wszedłem na stronę Wietze Velda.
Nie lubię zbytnio Niemiec, Czech, Belgii i Holandii. Z tych państw staram się zbierać tylko kapsle tematyczne.
Mało lubię kapsle z państw arabskich, bo wszystkie wyglądają tak samo i nie mogę się połapać co jest co.
-
- Kontaktowanie:
Nie zbierając na te podziały jestem o tyle zdrowszy i kocham rodzime kapselkiGacka pisze:Nie lubie - PL. A zaczelo sie to kilka lat temu,gdy zaczelismy zbierac numerki,sygnatury z innej strony,odcienie,brak nr,sygn na 3,a nie na 6,chude A,grubsze A,pelno probek,na ktorych kase wyciagaja ludzie zwiazani z produkcja kapsli,gdyz zobaczyli jak kochamy swoje hobby.

O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
- KOLEKCJONER
- Kontaktowanie:
Polska, Holandia, Belgia. 

Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę. 
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com

http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com
Ja lubię egzotykę, Polskę oczywiście, i kilka wybranych kraji jak np. Litwa, Francja, Belgia, Holandia. Ostatnio zainteresowałem sie Skandynawią i planuję zrobić kilka wymian z kolekcjonerami z tamtego rejonu.
Nie lubie kapsli z Niemiec, Austri, gdyż jest ich za dużo i większość jest bardzo podobnych.
A kapsle dziewicze lubię, ale nie wiem dlaczego

Nie lubie kapsli z Niemiec, Austri, gdyż jest ich za dużo i większość jest bardzo podobnych.
A kapsle dziewicze lubię, ale nie wiem dlaczego

Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
- peterklasinski
Kapsle lubie a nawet kocham, od małego (mniej więcej miałem 5 lat jak zacząłem), na początku zbierałem każdy kapsel nawet podwójne i niepiwne. Teraz zbieram cały piwny świat prócz Afryki.
Moje ulubione regiony świata to Skandynawia (szczególnie Szwecja i Dania) oraz USA choć mam ich stosunkowo malutko.
Nie lubie kapsli: Afryki (sam nie wiem dlaczego,a nie jestem rasistą), dziewic wszelkiego rodzaju.
NIENAWIDZE jak po latach znajde jakieś niepiwne nie rozpoznane wśród piwnych(miałem tak w przypadku Sri Lanki),dlatego musze wiedziec czy piwny zawsze na 1000% zanim wsadze go w szuflade. Tyle...

Moje ulubione regiony świata to Skandynawia (szczególnie Szwecja i Dania) oraz USA choć mam ich stosunkowo malutko.
Nie lubie kapsli: Afryki (sam nie wiem dlaczego,a nie jestem rasistą), dziewic wszelkiego rodzaju.
NIENAWIDZE jak po latach znajde jakieś niepiwne nie rozpoznane wśród piwnych(miałem tak w przypadku Sri Lanki),dlatego musze wiedziec czy piwny zawsze na 1000% zanim wsadze go w szuflade. Tyle...

Wojtek Engel!!!!! [*]
Ciężko będzie.cris pisze:było by dla mnie fajną sprawą uzbierać wszystkie

Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
2014 – 917 kapsli
2017 – 1253 kapsli (+85)
2014 – 917 kapsli
2017 – 1253 kapsli (+85)