Prozę o wyjaśnienie
Prozę o wyjaśnienie
Frapuje mnie pewna sprawa otóż z tego co się interesuję (zaznaczam z góry mogę się mylic) to orginalne kapsle (tzw. dziewice ) powinny byc płaskie dopiero kapsle założone na butelkę stają się wypukłe ale do sedna jeżeli mój tok myslenia jest prawidłowy (zakładam że się myle ) na np. allegro ludzie wystawiaja kapsle tzw. dziewice a one sa wypukłe wystawiajacy w opisie aukcji stwierdzają ze w/w kapsle nigdy nie znajdowały się na butelce (tzw niebutelkowane) wg. technologii oraz automatyzacji butelkowania (oczywiscie wg mnie jest to niemozliwe)te kapsle powinny być płaskie a są wypukłe może ktos mnie rozjaśni w tej sprawie .(jeśli się mylę to prosze o wyrozumiałośc dopiero zaczynam kolekcjonować kapsle
kapsle są wstępnie wytłoczone, nie są zaciskane z płaskiej balchy na butelce pełnej piwa (nie miało by to sensu).
Kapsel częściowo zaciśnięty, który nigdy nie był zaciśniętny na szyjce butelki nazwyany jest przez kolekcjonerów dziewicą.
A kawałek blachy z namalownym jakiś rysunkiem nie wiele ma wspólnego z kapslem, nie wiem czy ktoś takie zbiera, chciaż spotakałem na jakiejś giełdzie kolekcjonera z pełnym woreczkiem splaszczonych kapsli
Kapsel częściowo zaciśnięty, który nigdy nie był zaciśniętny na szyjce butelki nazwyany jest przez kolekcjonerów dziewicą.
A kawałek blachy z namalownym jakiś rysunkiem nie wiele ma wspólnego z kapslem, nie wiem czy ktoś takie zbiera, chciaż spotakałem na jakiejś giełdzie kolekcjonera z pełnym woreczkiem splaszczonych kapsli
Porządki w kolekcji....
no wlasnie. a w sumie ja bym chcial miec w kolekcji taka "dziewicza dziewice"danio_145 pisze:Na allegro płaską blachę widziałem tylko 2 razy. Sprzedawana była blacha przeznaczona na BROK CZARNI, chyba nikt nie kupił