Gdzie zbieramy??
idziol pisze:ja znalazlem krajana jak kopalem w ziemi
byl 2 m pod ziemia mimo to dobrze sie zachował
Dobrze zachowal sie wlasnie dlatego, ze byl pod ziemia i nie byl narazony na dzialanie powietrza i wody. Wykopki robione przy okazji roznych prac ziemnych to nieraz dobre miejsce na znalezienie starszych okazow. K
2 lata temu znalazłem tyskiego (lata 80-te) z kuflami, był przyrdzewiały. Ale znalazłem go na kominie przy fabryce Fiata w Tychach na galerii znajdujacej się na 110 metrze. kapsel był w nie najlepszym stanie (powietrze, deszcz, spaliny z komina) ale z kolegami z pracy zastanawialiśmy sie komu chciało się targac piwo na tą wysokość.
Po kilku pracach na kominach zrozumiałem, że nie ma jak wypić piwko po skończonej pracy na wysokości 100m, przy słoneczku, dużej widoczności , itd...
Po kilku pracach na kominach zrozumiałem, że nie ma jak wypić piwko po skończonej pracy na wysokości 100m, przy słoneczku, dużej widoczności , itd...
no szkopas my wszędzie razem szukamy kapsli za sklepem włamujemy sie na opuszczone domy ;d na metexie każdą skrzynkę podnosiliśmy i patrzyliśmy czy jest kapsel było tych skrzynek pełno a do tego jeden musiał stać na czatach czy koleś nie idzie bo był wnerwiony ze wchodzimy nie na swoja posesje ze zbiliśmy kilka butelek 

750PL PIWNE
Bajek niezwruciłem uwagi na to kiedy ten temat został poruszony i zakończony Nigdzie niejest napisane ze ten temat został zamknięty.Ale poruszyc temat od nowa zawsze mozna
No no no no Seboo to były czasy Rozlewnia MeteX Ostrzeszów
ajjj
Fajne kapsle sie znlazło tylko szkoda ze koleś nas gonił i zawsze wywalał
Pamiętam jak nas złapał hehe niewiedzieliśmy co mowić
Pan mówił ze tutaj niema kapsli a było ich mnustwo
Bajek teraz to chyba niepowiesz ze niebyło troszke extremalnie 

Zbieram tylko Polske bez odwrotek i serii.
-aifam-
-aifam-
Jest, a raczej było takie jedno miejsce w Choroniu, gdzie było duŻo fajnych, starych kapsli, ale duŻo zardzewniałych, ale teraz to juŻ tam nic nie ma, inni kolekcjonerzy z Choronia wybrali wszystko, teraz to by tam trzeba iść z łopatą i trochę pokopać, to by się co nieco znalazło. Ja tam mn. znalazłem stary wrocław, bardzo duŻo starych jurajskich, z napisami bo bokach, pepsi, coca-cole,okocimy i kilka innych.cris pisze:My z Krzysztofem teŻ jeździmy i szukamy kapsli ale nas nikt jeszcze nie gonił
No racja kolekcjonerów w Choroniu (około 1000 mieszkańców) jest dosyć sporo lecz często są to amatorzy. A co do miejsca w którym znajdujemy kapsle był tam kiedyś klub czy organizowano tam dyskoteki więc kapsle sie napewno znajdą ja tam znalazłem rozlewnie kacice nr 6 oraz dużo jurajskich i kapsel krajan nr 5 .krzysztof pisze:Jest, a raczej było takie jedno miejsce w Choroniu, gdzie było dużo fajnych, starych kapsli, ale dużo zardzewniałych, ale teraz to już tam nic nie ma, inni kolekcjonerzy z Choronia wybrali wszystko, teraz to by tam trzeba iść z łopatą i trochę pokopać, to by się co nieco znalazło. Ja tam mn. znalazłem stary wrocław, bardzo dużo starych jurajskich, z napisami bo bokach, pepsi, coca-cole,okocimy i kilka innych.
Wiecie. Mozna to zalatwic w inny sposób. Trzeba w takim miejscu pojawic sie z przyrzadem przypominajacym wykrywacz metali. Puscic plotke, ze juz znalezliscie jakies zlote monety a przez najblizsza noc ludzie wszystko dokladnie przekopia. Wystarczy przyjsc rano i wybrac z rozkopanej ziemi te podrdzewiale blaszki ktore pozostawia "poszukiwacze skarbow".
K.
K.
Na to bym nie wpadł, ale pomysł niezły - grunt to trafić na podatny gruntwiki pisze:Wiecie. Mozna to zalatwic w inny sposób. Trzeba w takim miejscu pojawic sie z przyrzadem przypominajacym wykrywacz metali. Puscic plotke, ze juz znalezliscie jakies zlote monety a przez najblizsza noc ludzie wszystko dokladnie przekopia. Wystarczy przyjsc rano i wybrac z rozkopanej ziemi te podrdzewiale blaszki ktore pozostawia "poszukiwacze skarbow".
K.

kapsle piwne i niepiwne, bez sygnatur i odwrotek
Wiki dobry pomysł:P Tylko to by miał wykrywacz metali ?!
Ja takiego czegoś nieposiadam ;/ Ale wykrywacz napewno wiele daje
Ja z Sebolem nieraz jeździliśmy do takiego małego miasteczka niedaleklo naszego miasta jakieś 8 kilosow drogi. Jest tam mały zalew i wy tam często kopaliśmy w piasku patykami , fajne były nam kapsle ;] Tam to by sie przydał wykrywacz metali
a my w ziemi patykami kopalismy troszke głupi pomysł no ale niebędziemy chyba kopali łopatą ?!:P

-aifam-
-aifam-
Czebryn masz racje ! eheh u nas tak samo mowią ! Ja i Seboo jak kopiemy za sklepem (nasze ulubione miejsce) to ludzie sie tak gapią ze szok
A nieraz coś głupiego gadają
Ale czego my niezrobimy dla kapsli
hehe Nieraz tam pijaki siedza za sklepem to sie pytaja czego my szukamy pieniędzy ? ehhe oni myslą ze my kasy szukamy a my kapsli
Napewno nikt sie niedomyśla ze my kapsli szukamy :p

-aifam-
-aifam-
Zwłaszcza, że chłopy jak dęby(3gim) i patykami w ziemi kopią
U mnie już dawno minął ten czas, że kapsle z ziemi podnoszę, no chyba
że jestem gdzieś zagranicą to wtedy penetruję podłoże.

U mnie już dawno minął ten czas, że kapsle z ziemi podnoszę, no chyba
że jestem gdzieś zagranicą to wtedy penetruję podłoże.

Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
No my teraz coraz mniej tak robimy ze kopiemy patykami no ale mniej to niezaczy wcale ;P Ja robie podobnie tak jak ty Lendo tutaj staram sie juz niekopac w ziemi bo ludzie sie smieja ale jak byłem w Angli (Londynie) to szukałem jak świr
heheh chodziłem po barach,parkach pod sklepami zbierałem , nawet w koszach na śmieci zbierałem kapsle ;] Sam sie dziwiłem ze robie takie coś
No ale jak widziałem kapsla to musiałem go mieć
Mnie to waliło czy ktoś sie tam śmieje bo mnie tam nikt nieznał
Ale nie raz widziałem jak szedł jakiś czarny i sie smiał zemnie heh