problem z pochodzeniem kapsli
problem z pochodzeniem kapsli
co robicie z kapsli wiadomego pochodzenia, a przysyłane z browarów z innych krajów
Dla wytłumaczenia o co mi chodzi:
kapsel Tuborg-pochodzenie Dania.... a tu browar niemiecki przysyła mi takiego kapsla... (to samo heineken czy też carlseberg)
Chciałbym poznać wasze opinie na ten temat....
Dla wytłumaczenia o co mi chodzi:
kapsel Tuborg-pochodzenie Dania.... a tu browar niemiecki przysyła mi takiego kapsla... (to samo heineken czy też carlseberg)
Chciałbym poznać wasze opinie na ten temat....
Porządki w kolekcji....
Witaj,
Ja przyznaje kapsle do państwa, z którego kapsle dostałem. Jeśli dostaję kapsel od browaru z Turkmenistanu to znaczy, że kapsel chodzi na tamtejszym piwie, a więc jest z tamtąd.
Oczywiście zaliczam je tak tylko wtedy jeśli sygnaturka jest inna. Przykładowo.
Mam 3 kapsle Stella Artois.
-Anglia -sygn. jakaś tam
-Namibia -sygn. jakaś tam 2, a do tego czerwona "wysoka" uszczelka
-Nowa Zelandia - sygn. jakaś tam 3
Takich powtórzeń mam chyba kilka.
Pozdrawiam
Ja przyznaje kapsle do państwa, z którego kapsle dostałem. Jeśli dostaję kapsel od browaru z Turkmenistanu to znaczy, że kapsel chodzi na tamtejszym piwie, a więc jest z tamtąd.
Oczywiście zaliczam je tak tylko wtedy jeśli sygnaturka jest inna. Przykładowo.
Mam 3 kapsle Stella Artois.
-Anglia -sygn. jakaś tam
-Namibia -sygn. jakaś tam 2, a do tego czerwona "wysoka" uszczelka
-Nowa Zelandia - sygn. jakaś tam 3
Takich powtórzeń mam chyba kilka.
Pozdrawiam
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
Ja osobiście nie mam żelaznej zasady. To zależy od humoru gdzie włożę 

https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
Przykład nr. 2
Sytuacja pierwsza.
Dostałem z Burkina Faso kapsel z Carsberga. Jeżeli jest tam browar Carlsberg (jakiś tam oddział), np. "Carlsberg Burkina Faso S.A" (^^) To oczywiście kapsel zaliczam tam.
Sytuacja druga.
Dostałem kapsel z Gwatemali (też Carlsberg), ale nie ma w Gwatemali tegoż browaru (bądź jego oddziału). Jest poprostu importowane, albo produkowane w podmiejskim browarku. Mimo wszystko kapsel dostałem z browaru z Gwatemali i tam go trzymam.
III
Na przykładzie Stelli po wpisaniu na bottlecaps.de jest pełno wyników z wielu państw.
1. Producent: Quilmes Industrial S.A.
Kraj: Argentyna
1. Producent: Interbrew S.A.
Kraj: Belgia
Wiem, że namieszałem, ale chyba wiadomo o co mi chodzi prawda?;>
Sytuacja pierwsza.
Dostałem z Burkina Faso kapsel z Carsberga. Jeżeli jest tam browar Carlsberg (jakiś tam oddział), np. "Carlsberg Burkina Faso S.A" (^^) To oczywiście kapsel zaliczam tam.
Sytuacja druga.
Dostałem kapsel z Gwatemali (też Carlsberg), ale nie ma w Gwatemali tegoż browaru (bądź jego oddziału). Jest poprostu importowane, albo produkowane w podmiejskim browarku. Mimo wszystko kapsel dostałem z browaru z Gwatemali i tam go trzymam.
III
Na przykładzie Stelli po wpisaniu na bottlecaps.de jest pełno wyników z wielu państw.
1. Producent: Quilmes Industrial S.A.
Kraj: Argentyna
1. Producent: Interbrew S.A.
Kraj: Belgia
Wiem, że namieszałem, ale chyba wiadomo o co mi chodzi prawda?;>
U mnie np. jeśli Carlsberg, Heineken itd. mają sygnatury danego kraju z którego je dostałem lub napisy wskazujące, że zostały tam wyprodukowane, to zaliczam je to tego właśnie kraju.
Mam np. tą Stelle o której wspomniał Czebrys. Mam ją z ukraińską sygnaturą argentyńską i chorwacką i oczywiście są podporządkowane do tych krajów.
Mam np. tą Stelle o której wspomniał Czebrys. Mam ją z ukraińską sygnaturą argentyńską i chorwacką i oczywiście są podporządkowane do tych krajów.
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
-
- Kontaktowanie:
Bardzo proste i już było to wielokrotnie mówione. Większość w tym i ja unzaje miejsce produkcji piwa. Więc jeśli Tuborg ten robiony był w Niemczech to kapsel jest niemiecki(pomocne są w tym własnie sygnatury)maryk pisze:kapsel Tuborg-pochodzenie Dania.... a tu browar niemiecki przysyła mi takiego kapsla
Żyjemy w czasach globalizacji i takie koncerny jak Heineken czy Carlsberg podbiły cały świat.
Myślę, że bardziej obrazowo pokaże przykład coca coli. Czemu nie daje się ich wszystkich do USA czyli macierzystego państwa?
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Re: problem z pochodzeniem kapsli
Tuborgi sa rowniez warzone w Niemczech.maryk pisze: [...] kapsel Tuborg-pochodzenie Dania.... a tu browar niemiecki przysyła mi takiego kapsla...
Chinet wiem, że to robisz specjalnie i się czepiasz
Wiesz też, że tam powinien być przecinek i nie wyszedłby taki farmazon 

Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.