Mam problem z tymi kapslami, nie wiem jak je zidentyfikować,
nie mogę ich przyporządkować do kapsli z katalogu.
Czy oba kapsle to nr 3? Bo według mnie to dwa różne kapsle...
Proszę o pomoc ekspertów.
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Wyglądają na dwa różne:p Niestety jednego musisz potraktować jako odmiana. Ten z korkiem to jak najbardziej 3. Różnica to( korek/uszczelka i kremowa/biała farba) najlepiej trzymaj 2 w kolekcji. Jeśli natomiast i uważasz że to ten sam kapsel, to mogę się wymienić.
Gdyby ode mnie to zależało, ten z gumką wsadziłbym do kolekcji, bo jest w eleganckim stanie i zdejmowany z butelki. Ten z korkiem jest podrapany, brzydki, niekapslowany i bez folii aluminiowej - szybko poleciałby na wymianę.
ja mam 3 gdańska jeszcze z filią aluminiową . Tez bym zostawił oba w kolekcji ponieważ są to inne odcienie . A nie wymieniał bym dlatego ze jeden ma korek i jest w gorszym stanie a drugi na odwrót
Ja osobiscie kapsle z korkiem i gumka traktuje jako rozne (jesli wpadna mi w reke) i oba trzymam trzymam w kolekcji (choc na stronie nie zawsze umieszczam dwa). W tym konkretnym przypadku bardzo bym dyskutowal z opinia, ze to tylko odcienie - bialy i kremowy to dwa rozne kolory.
Moim zdaniem to zdecydowanie 2 rozne kapsle i w mojej kolekcji tak bym je zakwalifikowal. Blacha w korkowym jest jasna, slomkowa, a w drugim zlota. Poniewaz korkowy to dziewica, to kolor nie powinien bardzo zmienic sie od warunkow otoczenia, tylko taki byl, a ten kolor to jakis kremowy, a nie bialy; poza tym czerwien i czern nadruku prawie sie nie roznia. Uszczelka oczywiscie inna i sposob zagiecia zabkow.
Czekam na psa jak na wykonanie wyroku, bo on już zapadł tam, na peronie.
W sposobie zagiecia zabkow chodzilo mi oczywsice ze u szczytu kapsla zabki maja ksztal prostokata, a nie trapezu. Po zamknieciu tej dziewicy na butelce roznica tez by byla widoczna.
Czekam na psa jak na wykonanie wyroku, bo on już zapadł tam, na peronie.
miodek pisze:Przychylam się do opinii że to dwa różne kapsle - chodzi oczywiście o kolor tła. Wydaje mi się że w katalogu już kilka takich różnic istnieje.