No ja samo dziś natrafiłem, kilka list braków przeglądałem wcześniej i teraz, i chyba poszukiwany raczej jest:)
ps. Bajek z Podlasia jesteśmy więc u nas były na pewno takie kapsle.
Znalazłem takiego nawet nad zalewem nieopodal Ostrzeszowa . nie było widać sygnatury ale skoro znalazłem go tak daleko od miejsca produkcji to chyba to nie jest rzadki chyba że sygnatura jest trudno dostępna
Zbieram tylko wtedy, gdy nazwa piwa jest napisana igłowo, mam ich tylko kilkanaście i nie uważam by były gorsze od malowanych. A jeśli chodzi o kolorowe czyste, także mam kilkanaście, przecież to też inne kapsle. Jeśli chodzi o metalowe bez koloru, patrzę tylko na gumkę, czasem zdarza się (bardzo rzadko), że jest sygnaturka na gumce. Może Wam się wydawać, że to bez sensu, ale to dla mnie bardziej kapsle, aniżeli jakieś durne serie typu szachy, dyscypliny itd.
Czekam na psa jak na wykonanie wyroku, bo on już zapadł tam, na peronie.
Zbieram jednokolorowe w różnych kolorach(trochę pokrecone:D) i blachy jeśli jest nadruk z jakimś napisem. Dzięki temu mam jedynego narazie kapsla z Libii
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Bardzo ładna wymiana z kolegą z forum GGacką.
Za co Bardzo dziękuję. Ci co się znają widzą zapewne nieco egzotyki wśród nich. Na zdjęciu część kapsli które mi doszły ( niektóre sygnaturki, kilka korków:) )
2 wymiana w tym tygodniu a się rozkręcam:) a czekają jeszcze 2