Potrzebuję 5984 kapsli - nie do kolekcji
Już ktoś taką, a nawet większą piramidę zbudował
Przeczytajcie temat od początku ;)

ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Hmmm chodziło mi o to, że z kaplsi nikt piramidy nie zbuduje (nawet ty Pluto), ponieważ kaplsi to twór Adzieka (czy jakoś tak). Mój post był wyśmiewczy w stosunku do nazwania przez niego kapsli jakimś dziwnym wyrazem. Adziek staraj się na przyszłość poprawnie pisać wyraz kapsle chociażby tylko z szacunku dla tych maleństw 

Klub Żużlowy Orzeł Łódź
Mój setny post : Pią Gru 19, 2008 09:11
Mój setny post : Pią Gru 19, 2008 09:11
Tak sobie siedziałem i stwierdziłem, że już czas... czas zbudować nową piramidę
Długo się nie namyślając wziąłem pierwsze pudło z kapslami i zacząłem ;)
START : 02-11-2008 godzina : 13:16
Przed rozpoczęciem 
Pierwszy kapsel ;)
Drugi rządek ;)
Coraz więcej ułożone ;)

START : 02-11-2008 godzina : 13:16

ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
o ile większa będzie ta piramida?
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
Będzie większa o jedyne 23,426 kapsliwismat pisze:o ile większa będzie ta piramida?

Będzie to prawdziwa piramida zbudowana na wzór egipskichvisto pisze:A widzę, że ta piramida już będzie miała kształt "prawdziwych" piramid:).

Moim zdaniem trochę gorzej się ją buduje ;/
ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
2704 w samej podstawie ;) Wystarczy pomnożyć 52x52 

ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Szczerze to nie wiem ile ich mam i czy wystarczą, nie opłaca mi się tego teraz liczyć. Sądzę, że starczy a jeśli zabraknie to niewiele, ale już teraz zbieram na większą tylko nie mam jeszcze konkretnych planów ;)
ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Idzie powolni, mozolnie, po miesiącu budowania mam jakieś 1,5 warstwy... Mam zamiar dzisiaj dokończyć drugą warstwę. Jeśli ją zbuduję to w tylko dwóch warstwach piramidy będzie 5305 kapsliJak tam idzie budowa piramidy. Zaczołeś już prawie miesiąc temu Może jakieś foto?

Fotki będą późnym wieczorem ;)
zipkeczup Nie mam tak dużej wagi

ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Moja rada jest następująca. Wyłóż " kawę na ławę". W dosłownym słowa tego znaczeniu. Kup paczkę kawy i udaj się, najlepiej przed otwarciem do baru piwnego który serwuje piwo - "z butelki". Grzecznie poproś najlepiej panią barmankę i "wyłuszcz" jej swój problem, a gwarantuję Ci, że w ciągu miesiąca, lub dwóch zbierzesz wystarczającą ilość kapsli, którą potrzebujesz do tego, aby wykończyć swoją piramidę. Pozdrawiam i "trzymam kciuki".
woj6918
woj6918
To nie takie proste... Próbowałem i jakoś zawsze nie wychodziło... Jak się jest w barze/pubie to pamiętają i przed wyjściem zawsze kilkadziesiąt dostanę, ale tak żeby zbierali to nie chcą/zapominają...woj6918 pisze:Moja rada jest następująca. Wyłóż " kawę na ławę". W dosłownym słowa tego znaczeniu. Kup paczkę kawy i udaj się, najlepiej przed otwarciem do baru piwnego który serwuje piwo - "z butelki". Grzecznie poproś najlepiej panią barmankę i "wyłuszcz" jej swój problem, a gwarantuję Ci, że w ciągu miesiąca, lub dwóch zbierzesz wystarczającą ilość kapsli, którą potrzebujesz do tego, aby wykończyć swoją piramidę. Pozdrawiam i "trzymam kciuki".
woj6918

Tak samo jest ze sklepami... Mam 300 m sklep od siebie i pomimo moich usilnych prób nie chcą mi w nim odkładać kapsli

Na szczęście mam 2-3 sklepy, gdzie coś tam zawsze odkładają

@Jacek Jak najbardziej, każdy mi się przyda do rekordowej

ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Aż wstyd mi tu pisać...
Minęło ponad pół roku a ja bardzo mało ułożyłem...
Stan obecny to ułożonych tylko 5 warstw
Czyli 12 510 (25,93%) kapsli za mną
A to tylko 5 warstw...

Minęło ponad pół roku a ja bardzo mało ułożyłem...
Stan obecny to ułożonych tylko 5 warstw

Czyli 12 510 (25,93%) kapsli za mną

ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Obecnie nie układanie, a odkurzanie ;)royal pisze:jak ukladanie piramidy ?
Jestem w trakcie kończenia pisania pracy licencjackiej, więc nie mam teraz czasu ale od poniedziałku coś się ruszy ;)
ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
- pirackamuza
- JulasTczew
Piramida miała drobny wypadek, który niestety (pod wpływem moich nerwów zakończył się jak się zakończył)
A wszystko zaczęło się od tego, że podczas wynoszenia akwarium z mojego pokoju brat zahaczył zwisającym kablem od filtra bok piramidy. Spadło raptem 5 kapsli, reszta się nieznacznie poprzesuwała. Mimo włożenia kapsli na miejsce, jedna warstwa zaczęła się rozjeżdżać i kapsle zaczęły się zapadać. A ja będąc lekko wkurzony machnąłem ręką w róg, który się rozpadł i pod wpływem jeszcze większego impulsu podniosłem całą płytę z jednej strony i efekt możecie podziwiać na zdjęciach ;)

12,5 tys. ułożonych kapsli poszło... w 2s.
Zmieniam miejsce płyty, tak żeby był do piramidy dostęp z każdej strony i zaczynam od nowa.
A wszystko zaczęło się od tego, że podczas wynoszenia akwarium z mojego pokoju brat zahaczył zwisającym kablem od filtra bok piramidy. Spadło raptem 5 kapsli, reszta się nieznacznie poprzesuwała. Mimo włożenia kapsli na miejsce, jedna warstwa zaczęła się rozjeżdżać i kapsle zaczęły się zapadać. A ja będąc lekko wkurzony machnąłem ręką w róg, który się rozpadł i pod wpływem jeszcze większego impulsu podniosłem całą płytę z jednej strony i efekt możecie podziwiać na zdjęciach ;)

12,5 tys. ułożonych kapsli poszło... w 2s.
Zmieniam miejsce płyty, tak żeby był do piramidy dostęp z każdej strony i zaczynam od nowa.
ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.