Znowu ja Jak zawsze paczuszka doszła ale tym razem od kolesia z USA Doszło mi 25 korków A to wymiana na ślepo koleś jest zajebi*** Znowu jakieś 90 kapsli do kolekcji bo troszkę się powtarza ;]
Ostatnio jak byłem w małym sklepiku na wsi zdobyłem kapsel z Piotrkowa trybunalskiego nr. 2 (prosto z butelki) . Ale jak następny raz przyszedłem do tego sklepu, piwa z tymi kapslami już zostały wyprzedane i były tylko nowe wzory . Może to nie rarytas ale te kapsle już chyba jakiś dłuższy czas temu zostały wycofane, więc piwa były trochę starsze
Odebrałem dziś przesyłke z Holandii,z mojej pierwszej zagranicznej wymiany.80 kapsli,ponad połowa to Belgia,troche Holandii i inne.I stało się to co w podpisie.
P.S.Dziękuje koledze z forum który chciał sie ze mną wymienić ale zrezygnował bo dzięki temu mogłem sie wymienić z Holendrem a otrzymałem naprawde niezłe okazy.
cringer pisze:P.S.Dziękuje koledze z forum który chciał sie ze mną wymienić ale zrezygnował bo dzięki temu mogłem sie wymienić z Holendrem a otrzymałem naprawde niezłe okazy.
Uderz w stół , a ....yoreck sie odezwie. Gratulacje!!! Bo miałbym wyrzuty sumienia do końca życia ,że Cię usiłowałem naciągnąć na niekorzystną dla Ciebie wymianę.Kto mnie zna i się ze mną wymieniał,to wie jaki ze mnie "naciągacz", no bo jak nazwać wymianę 1:3 No,ale nic na siłę...
P.S. No cóż, wymieniając się na giełdzie tylko 10 kapslami / mam na myśli RPA i Namibię/ z tych co chciałem Tobie przesłać - do zbioru doszło mi 5 razy więcej kapsli niż te 2 ,których nie miałem w kolekcji,a były na Twoich skanach.I to naprawdę dobrej egzotyki.
No to może ja się pochwalę
Dołączyłem do forum w sierpniu 2007.
Od tamtej pory zacząłem zbierać na poważnie.
Dziś, nareszcie stuknął mi pierwszy tysiąc wszystkich kapselków
Dziękuję wszystkim z którymi się wymieniałem, za przyczynienie sie do tego.
18 sierpnia 2009
1086 kapsli w kolekcji
46 państw
Ciągle rośnie...
No wiesz, ja zacząłem zbierać ponad 4 lata temu i też mi się wydaje, ze to było całkiem niedawno. Na paczątku 1000 wydawał się nieosiągalny. Teraz 10.000 też już jest w zasięgu ręki. Chociaż mnie może to zając jeszcze kilka lat. K.
Rzeczywiście zleciało przyjaciele. Ja niestety ok 1,5 roku jestem w plecy ;) Ale spokojnie już zaczynam nadrabiać ;)
No i Kapisek gratuluję pierwszego tysiąca, teraz powinno być już tylko łatwiej ale równie przyjemnie ;)
"Live as you will die today,
Dream as you will live forever"
Hej, ja mam 23 lata, a zbieram już 14, więc zacząłem, kiedy miałem 9 lat. Powiem szczerze, że nie pamiętam już jak to jest, kiedy idzie się chodnikiem i nie podnosi kapsli. Wydaje mi się, że zbieram od zawsze. Oczywiście pamiętam młodsze lata, ale nie miałem wtedy świadomości kapslowej i nie kojarzę ani jednego kapsla. Pamiętam początki, gdy wydawało mi się, że w każdym mieście jest pełno różnych kapsli i nie mogłem się nadziwić, że browar jest w Krotoszynie, Witnicy... Myślałem, że w każdym większym mieście jest browar. Internet zawitał chyba w 1994, ale jedynym komputerem jaki znałem był Commodore. Czułem się jak rozbitek na wszechogromnym oceanie.
Czekam na psa jak na wykonanie wyroku, bo on już zapadł tam, na peronie.
To i ja pierwszy raz sie pochwale ;)
Wczoraj w dniu swych urodzin, dzieki wymianie z lasmixem przekroczylem pierwszy tysiac Biorac pod uwage to, ze zaczalem zbierac w maju mysle ze to niezly wynik. Co do "jakosci" kapsli, niestety nie ma sie czym chwalic, w 99% to pospolita masowka ;) Plan na rok 2009 to 3000 ;)