Już zdecydowałem, że wszystkie trzy pszeniczne Okocimie będą w katalogu. Ale żaden z powyższych argumentów mnie nie przekonał. Przekonał mnie argument Kowalsika, że już mamy w katalogu kapsle z ukraińskiego Van Pura (o tym nie pamiętałem).
czyli to co będzie w katalogu tak naprawdę zależy Paweł tylko od Ciebie?
Fakt ,ze Polska leży w UE nie potwierdza tego, że piwo to/Okocim Pszeniczne/ było warzone w Polsce.Jeżeli te kapsle znajda się w katalogu,to czy nie będzie to "siłowe "rozwiązanie?Bo chyba są jakieś zasady umieszczania danego kapsla w katalogu ?A może się mylę?
kolejne nurtujące mnie pytania - mianowicie jest takie:
kiedy katalog będzie prowadzony konsekwentnie,tzn, skoro są niektóre odcienie kolorów to dlaczego niektórych nie ma?
skoro są różne odcienie blach - to dlaczego niektórych nie ma?
i ostatnie pytanie jest takie - czy to prawda ,że,to co jest w katalogu równa się temu co Ty i Marek macie w kolekcji?
Argument Marka jest mało przekonywujący - piwo Van Pur było warzone w Rakszawie a na Ukrainie była jego rozlewnia.
Rozmawiałem na ten temat z Sergiejem Parszukowem na ostatniej giełdzie we Lwowie.W razie wątpliwości zapytaj tom-tom
Czyli bardziej trzeba by było dać ten kapsel do rozlewni.
Skoro tak to idąc dalej - co zrobić z Okocimem nr 1 ?
przecież to amerykański kapsel,tak samo jak Żywiec z CCS.
bo z tego co wiem piwo z Okocimia i Żywca było rozlewane w USA.
To dlaczego ten kapsel-Okocim nr 1 - jest w kapslach browarnianych?przecież powinna to być rozlewnia.
Myślę,ze czas najwyższy stworzyć jakieś gremium ,które powinno decydować ,jaki kapsel powinien być w katalogu a który nie.