Chyba się nie zrozumieliśmy. Po prostu jest kapsel warty np. 5-10zł, a Wy walczycie o niego i dajecie 10x więcej. A jak już każdy z "wojowników" kupi za absurdalną cenę dany kapsel, to potem reszta może już kupić za rozsądną. Dlatego jak widzę , że "wojownicy" już coś zalicytowali, to automatycznie sobie ją odpuszczam, bo nie ma sensu się nawet bić. Najbardziej groteskowe jest to wtedy, kiedy jest kapsel typu Janusz, który poszedł za sporą sumkę. Wojownicy rzucają na standardzie 80zł i odpuszczają, a mogli by dać 2x więcej, bo tyle może jest wart, zamiast kupować np. zestaw Legii za ponad 80zł, mimo że jest wart 10x mniej.Olchaw pisze:Czy 10 zł za jeden kapsel to aż taki absurd ?
Jeśli kapsel idzie za ponad 100zł do doświadczonego kolekcjonera, to na pewno jeszcze się trafi. Jeśli ponad 200, 300, 400, 500 no to rzeczywiście można mieć wątpliwości. A jeśli o Warszawy chodzi, to leżą u mnie w domu, a ponieważ nie zbieram serii, a je traktuje jako serię, to nawet nie mam ich w kolekcji. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogą za tyle pójść... A leżą sobie, bo leżą...Olchaw pisze:Zawsze jednak jest pytanie, czy trafi się druga szansa?
Ja mam chyba w domu z 1,5 kompletu na wymianę, leży i nikt do tej pory tego nie chciał, może poszukam i też wystawie na AllegroOlchaw pisze:I tu masz rację. Zawsze jednak jest pytanie, czy trafi się druga szansa? Jeśli chodzi o te Warszawy, to poluję już na nie dość długo. Pojawiły się kilka razy (choć chyba nigdy w komplecie). Po kilku przegranych zaczyna pojawiać się frustracja. I często stąd biorą się takie ceny.
Myślę, że to ten na samym dole, który ma "jaśniejszy kolor zieleni"Który z nich taki cenny?![]()
Mówisz 6 mało, chcesz 12 lub więcej- a proszę bardzo.zipkeczup pisze:Szkoda tylko, Że sześć róŻnych zestawów, gdyby było 12, to by było 144 do kolekcji. Mogliby zrobić jeszcze z tłem koloru mocca, koperkowy róŻ, beŻ wpadający w zieleń, słomkowa wanilia, lazur o zachodzie słońca i suszony hibiskus z dziką róŻą.lendoo pisze:Nie. Te kapsle pochodzą z Bułgarii i są robione tylko na sprzedaŻ.
Nie jestem w stanie wymienić wszystkich oraz w jakiej ilości się powtarzają
To w końcu jak? Powtarzają się czy nie?Wszystkie rodzaje niepowtarzają się. Są kapsle wytępujące tylko w 1szt. z danego rodzaju.
4, bo 4 ma błąd w druku (patrz na daty na kapslu 1877 i 1887).czebrys pisze:Który z nich tak podniecił allegrowiczów? Jak mniemam to raczej 4 jest więcej warta?