Chwalimy się!
- peterklasinski
Jedynka jak i dwójka są niezidentyfikowane. Owszem co do dwójki padła już propozycja, że to Indochiny, ale nie ma potwierdzenia. 3 - Birma(Myanmar) 4 - Kenia, mają cięte korki co wskazuje na to, że są znacznie starsze.
Pluto i Mickey chyba końcówka lat 30-tych. Widziałem już kilkanaście sztuk z innymi bohaterami Disneya (Minnie, Clarabelle, Horsecollar). Z tego co pamiętam jeden z kapsli poszedł za ponad 200$ (eBay). 8 - USA, lata 1934-1937. 10 - Nowa Zelandia.
11 - Chile, niepiwny. 12 i 13 Wlk.Brytania. Pierwszy to teraz jeden z moich ulubionych, bardzo ładny. 14 - Nowa Zelandia. 15 - Malta, jeśli się nie mylę to piwny.
Ostatnia linia. 16 - Grenlandia (1975) 17 - Wyspa Man (1979) wg. CC.I. jestem drugą osobą, która posiada kapsel z Man.
18 -Wlk Brytania, piwny. 19 - prawdopodobnie Francja i 20 - Wlk. Brytania z okazji koronacji królowej Elżbiety II.
Pluto i Mickey chyba końcówka lat 30-tych. Widziałem już kilkanaście sztuk z innymi bohaterami Disneya (Minnie, Clarabelle, Horsecollar). Z tego co pamiętam jeden z kapsli poszedł za ponad 200$ (eBay). 8 - USA, lata 1934-1937. 10 - Nowa Zelandia.
11 - Chile, niepiwny. 12 i 13 Wlk.Brytania. Pierwszy to teraz jeden z moich ulubionych, bardzo ładny. 14 - Nowa Zelandia. 15 - Malta, jeśli się nie mylę to piwny.
Ostatnia linia. 16 - Grenlandia (1975) 17 - Wyspa Man (1979) wg. CC.I. jestem drugą osobą, która posiada kapsel z Man.

-
- Kontaktowanie:
MALTA coz,w/g mnie to nie piwo. Kraza kapsle z tego okresu,niepiwne niestety...Ale moze sie myle. Moze ktos mnie upewni ze to piwo. A jesli chodzi o Chile. Jaka jest roznica miedzy kapslami 3,4? A nr 5,to na glowce jest ktotsza "antenka",tak?Nie ma takiej samej antenki jak nr 2? Chyba jedynym innym jest nr 1 

Wks Slask! Kocham kapsle!
MALTA coz,w/g mnie to nie piwo. Kraza kapsle z tego okresu,niepiwne niestety...Ale moze sie myle. Moze ktos mnie upewni ze to piwo. A jesli chodzi o Chile. Jaka jest roznica miedzy kapslami 3,4? A nr 5,to na glowce jest ktotsza "antenka",tak?Nie ma takiej samej antenki jak nr 2? Chyba jedynym innym jest nr 1 

Wks Slask! Kocham kapsle!
Owszem, ale pewności nie ma. No chyba, że ten kapsel ma w zbiorach Franco Ferretti, wśród tylu jest jakaś szansa
Man, jak najbardziej można dać do Wlk. Brytanii.
Co do Malty to widziałem butelki od piwa z symbolem Brytanii, ale to nie był M.Ciappara.
Przydałoby się przeczytać te napisy na 1, to może by się wyjaśniło, a tak to raczej nie ma pewności.
No i zostało Chile. 1 - raczej pierwszy wzór, może znajdzie się starszy, różnica oczywista. 5 - w kółeczku tak jak w jedynce są tylko litery AH, w pozostałych AHos. 2,3 - w pierwszym umieszczono więcej szczegółów postaci, w drugim już mniej i jest to jeden z późniejszych wzorów. Nie chodzi tu nawet o rogi, na żywo najlepiej to widać. 3,4 - zasadniczo to różnią się rodzajem z jakiego zrobiony jest kapsel.

Co do Malty to widziałem butelki od piwa z symbolem Brytanii, ale to nie był M.Ciappara.
Przydałoby się przeczytać te napisy na 1, to może by się wyjaśniło, a tak to raczej nie ma pewności.
No i zostało Chile. 1 - raczej pierwszy wzór, może znajdzie się starszy, różnica oczywista. 5 - w kółeczku tak jak w jedynce są tylko litery AH, w pozostałych AHos. 2,3 - w pierwszym umieszczono więcej szczegółów postaci, w drugim już mniej i jest to jeden z późniejszych wzorów. Nie chodzi tu nawet o rogi, na żywo najlepiej to widać. 3,4 - zasadniczo to różnią się rodzajem z jakiego zrobiony jest kapsel.
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
- peterklasinski
Przyszedł czas na podsumowanie giełdy w Chorzowie...
310 nowych kapsli do kolekcji
Najbardziej wzbogacił się zbiór kapsli czeskich (87 szt) w tym 3 korki i sporo starej Czechosłowacji. Dodatkowo kapsle słowackie. To zasługa wymiany ze słowackim kolekcjonerem o imieniu Filo
.
Sporo egzotyki, głównie Wietnam i Chiny oraz po kilka kapsli z wielu innych państw.
Towarzysko wzorowo, wspólne zdjęcie i liczne rozmowy niekoniecznie na temat kapsli. Spotkałem wielu starych znajomych i poznałem także wielu osobiście.
Dziękuję za wymiany: Miodkowi, Lendo, Rabertsowi, Januszowi, Cringerowi, Pga, Hamletowi i innym kolekcjonerom, także i tym z zagranicy (jeśli kogoś pominąłem to przepraszam).
SPECJALNE PODZIĘKOWANIE DLA CRINGERA ZA PAMIĘĆ O MNIE I PODAROWANIE MI PŁYTY ZESPOŁU RED HOT CHILI PEPPERS
.
PS.Jeśli czas pozwoli dodam jakieś zdjęcia kapsli.
310 nowych kapsli do kolekcji
Najbardziej wzbogacił się zbiór kapsli czeskich (87 szt) w tym 3 korki i sporo starej Czechosłowacji. Dodatkowo kapsle słowackie. To zasługa wymiany ze słowackim kolekcjonerem o imieniu Filo

Sporo egzotyki, głównie Wietnam i Chiny oraz po kilka kapsli z wielu innych państw.
Towarzysko wzorowo, wspólne zdjęcie i liczne rozmowy niekoniecznie na temat kapsli. Spotkałem wielu starych znajomych i poznałem także wielu osobiście.
Dziękuję za wymiany: Miodkowi, Lendo, Rabertsowi, Januszowi, Cringerowi, Pga, Hamletowi i innym kolekcjonerom, także i tym z zagranicy (jeśli kogoś pominąłem to przepraszam).
SPECJALNE PODZIĘKOWANIE DLA CRINGERA ZA PAMIĘĆ O MNIE I PODAROWANIE MI PŁYTY ZESPOŁU RED HOT CHILI PEPPERS

PS.Jeśli czas pozwoli dodam jakieś zdjęcia kapsli.

Wojtek Engel!!!!! [*]
Zdobyte w Chorzowie:

3x kuba,Argentyna,Urugwaj,
Nepal,Burkina Faso,Birma,Chiny,Sri Lanka
Nigeria,Laos,RPA,Tunezja,Mauritus
i kilka polskich.
Po giełdzie i kapslach które dostałem w niedziele od kolegi przekroczyłem 2000.

3x kuba,Argentyna,Urugwaj,
Nepal,Burkina Faso,Birma,Chiny,Sri Lanka
Nigeria,Laos,RPA,Tunezja,Mauritus
i kilka polskich.
Po giełdzie i kapslach które dostałem w niedziele od kolegi przekroczyłem 2000.
1 styczeń 2009-1157
1 styczeń 2010-2250
1 styczeń 2011-2409
1 styczeń 2012-2647
1 styczeń 2013-2717
1 styczeń 2014-2913
1 styczeń 2015-3027
1 styczeń 2016-3262
---------------------------------------
3437 kapsli
1 styczeń 2010-2250
1 styczeń 2011-2409
1 styczeń 2012-2647
1 styczeń 2013-2717
1 styczeń 2014-2913
1 styczeń 2015-3027
1 styczeń 2016-3262
---------------------------------------
3437 kapsli
- peterklasinski
Ładniejsze kapsle z kolekcji:
http://img529.imageshack.us/i/img0498q.jpg/
I ciekawsza egzotyka (po jednym z tych 'ciekawszych' państw):
http://img299.imageshack.us/i/img0500n.jpg/
Arabia, Benin, Chiny, Dominika, Egipt, Ekwador, Etiopia,
Indie, Indonezja, Izrael, Jamajka, Kambodża, Kenia, Korea Pn,
Kuba, Laos. Maroko. Myanmar, Namibia, Nowa Kaledonia, Nowa Zelandia,
Peru, RPA, Singapur, Tajlandia, Tunezja, Wietnam. : )
http://img529.imageshack.us/i/img0498q.jpg/
I ciekawsza egzotyka (po jednym z tych 'ciekawszych' państw):
http://img299.imageshack.us/i/img0500n.jpg/
Arabia, Benin, Chiny, Dominika, Egipt, Ekwador, Etiopia,
Indie, Indonezja, Izrael, Jamajka, Kambodża, Kenia, Korea Pn,
Kuba, Laos. Maroko. Myanmar, Namibia, Nowa Kaledonia, Nowa Zelandia,
Peru, RPA, Singapur, Tajlandia, Tunezja, Wietnam. : )