Właściwie to już sprawa czysto techniczna nieistotna dla zwykłego kolekcjonera. Paweł załatwi to najlepiej z punktu widzenia katalogu.
Zupełnie inna sprawa jak potraktuje te kapsle Wzmacniacz w swojej ankiecie.
Jako ciekawostkę odnośnie posta Pawła powiem, że kiedyś przeszukałem dokładnie cały park mieszczący się obok sklepu w Olsztynie, gdzie dostępna jest pełna gama Kormorana razem z Goldami itp. i znalazłem tylko jeden kapsel z logiem BK i jeden z serii (szachy). Obok tego oczywiście pełno masówki ze Specjalem na czele. Jednak najbardziej cieszyłem się z EB i starszego Lecha:) Czyli drogi Pawle to co mówisz to nie do końca prawda
Tam gdzie ja bywam (mam w Olsztynie rodzinę) zawsze jest pod dostatkiem gołych czarnych kapsli od Kormorana
A jeśli masz na myśli park obok sklepu Społem-Bławatek na Bałtyckiej to żadnych kapsli tam nie znalazłeś bo ja wszystkie wyzbierałem
wojtekr72 pisze: Do tego starają się uniemożliwić wypływ tych kapsli z browaru.Człowieka który sprzedawał poprzednie serie zwolnili z pracy za wynoszenie kapsli i zarobek "na lewo".Marne szanse.
wojtekr72 pisze: Do tego starają się uniemożliwić wypływ tych kapsli z browaru.Człowieka który sprzedawał poprzednie serie zwolnili z pracy za wynoszenie kapsli i zarobek "na lewo".Marne szanse.
Ale nie sprzedaje tego człowiek z browaru tylko Renek. Z firmy która jest dystrybutorem kapsli do wszystkich małych browarów w kraju (np.Kormoran,Czarnków,Piotrków, również Jako, itp) Sprzedawał już zanim kapsle dotarły do Olsztyna. Tak samo było z wcześniejszymi seriami.
Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Miast nie ma .Wystawił dwa razy flagi. Ja miast mam już ponad 30 sztuk więc pewnie komplet to 48 sztuk, tak jak flagi. 300 plus 48 miast rzeczywiście daje nam 348 sztuk.
Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Czy może ktoś ma możliwość umieszczenia gdzieś pożądnych zdjęć wszystkich kapsli z serii. dojechałem już do 1/3 i staram się odznaczać te co mam, ale te zdjęcia, które są w temacie nie zawsze pozwalają na identyfikację.
Na większości kapsli są jakieś napisy. Nie możesz wydrukować sobie listy tego co masz i po tym sprawdzać ? ;) Jesli zrobisz to alfabetycznie to nawet będzie szybciej niż byś miał sprawdzać z obrazkami.
No właśnie napisy. Tylko czy ktoś to potrafi przeczytać ze zdjęć. Gdyby gdzieś rzeczywiście była kompletna lista byłoby łatwiej. Jedynie okręty drukują mi się bardzo ładnie, reszta to bardzo nieostre zdjęcia.
Jak dla mnie te serie z modelami samochodów, lokomotyw itp. jest zupełnie nieudana. Rysuneczki o wielkości 1-1,5 cm chyba trzeba oglądać pod lupą. Renek się wyraźnie nie popisał. Chyba, że to zarządcy browaru wymyślili takie koszmarki.
Próbowałem ściągnąć fotki z e-baya i umieścić w nowościach ale nie potrafię.
Samochody w oryginale są bardzo ładne. Tu bym się nie zgodził. natomiast co do lokomotyw to rzeczywiście zajęcie połowy powierzchni przez coś, czego nie potrfię określić jest porażką.
Jeszcze raz ;) Robimy liste tego co mamy. Idziemy do sklepu. Bierzemy butelke - samolot Nieuport 17. Jak nie ma na liście to bierzemy ;)
No chyba, że nie o to sie rozchodzi. Na dokładniejsze zdjęcia trzeba bedzie troche poczekać ;)
No tak, ale wtedy żeby ułożyć listę alfabetycznie trzeba by zużyć z pół ryzy papieru. Po każdym nowym kapslu trzeba by było drukować listę od nowa. Napisałem maila do browaru, żeby zamieślcili na swojej stronie rzeczone zdjęcia. Może będzie jakiś odzew.
kurir pisze:No tak, ale wtedy żeby ułożyć listę alfabetycznie trzeba by zużyć z pół ryzy papieru.
Niekoniecznie, kwestia organizacji listy. Czcionka 10 Times New Roman pozwala na umieszczenie 62 wierszy, wejda tez conajmniej 3 kolumny.
Pod kazdym kapslem mozna zostawic wolna linijke na reczne dopisanie ;)
A może lepiej zróbmy tak. Każdy umieści listę tego co ma i wtedy będzie wiadomo, czy linijka na dopisanie wystarczy, czy trzeba zostawić więcej. a najlepiej wydrukować całą listę. Ja na jutro postaram się.
wojtekr72 pisze:Miast nie ma .Wystawił dwa razy flagi. Ja miast mam już ponad 30 sztuk więc pewnie komplet to 48 sztuk, tak jak flagi. 300 plus 48 miast rzeczywiście daje nam 348 sztuk.
Na wspomnianej aukcji jest komentar, że miast polskich jest 49. Więc chyba to jest ostateczna liczba.
kurir pisze:A może lepiej zróbmy tak. Każdy umieści listę tego co ma i wtedy będzie wiadomo, czy linijka na dopisanie wystarczy, czy trzeba zostawić więcej. a najlepiej wydrukować całą listę. Ja na jutro postaram się.