KAPSLE 2009

Kapsle piwne + ogólne dyskusje.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
zipkeczup

#361 Post autor: zipkeczup »

Nie chcę być propagatorem teorii spiskowej, ale coś mi się wydaję, że cała sprawa z nowymi seriami to jedna wielka ściema. Jeśli się okaże, że serie wkrótce znikną z butelek Kormoranów, a pojawią się na allegro jako śliczne dziewice, to niestety całe środowisko dało się zrobić w jajo przez "Przepana" Renka. Skoro serie tak bardzo się przyjęły, że browar zamówił nowe, to dlaczego miałby rezygnować z nich po pół roku? Chyba, że ten nowy kapsel będzie na butelkach tych lepszych piw jak Warmiak, wypierając serie, a serie pojawią się na tych tanich Goldach i innych cudach. Tak tylko sobie głośno myślę...
Czekam na psa jak na wykonanie wyroku, bo on już zapadł tam, na peronie.

Awatar użytkownika
wiki
Kontaktowanie:

#362 Post autor: wiki »

Jeżeli nie ma uzupełnień do poniższej listy kapsli zauważonych w 2009 r.

http://kwiki.republika.pl/kapsle2009.html

to rok 2009 można uważać za zamknięty. Kolejne kapsle dodawajcie już w temacie Nowości 2010.

W 2009 roku odnotowałem 68 kapsli (w 2008 - 72, w 2007 - 95). Ponieważ rynek kapsli praktycznie opanował monopolista CanPack to pomimo nieznacznego zmniejszenia liczby nowości liczba nowych wzorów wzrosła (co można było zauważyć przy wyborze kapsla roku).

W Nowym 2010 roku (poza tradycyjnymi życzeniami) życzę sobie i Wam by pojawiło się jak najwięcej nowych kapsli - najlepiej takimi wzorami jak Cieszyn czy Warmiak.

Awatar użytkownika
chinet

#363 Post autor: chinet »

Skoro zamykamy listę na 2009 rok Paweł śmiało może uzupełnić katalog. Przed nami kilka dni wolnego to na kaca robota jak znalazł :mrgreen: .
Jestem trollem :mad:

Awatar użytkownika
Bajek
Kontaktowanie:

#364 Post autor: Bajek »

Z tym że kapsle które "niedawno" wyszły powinny wziąść udział w głosowaniu na kapsel roku 2010 ;)

Awatar użytkownika
chaos

#365 Post autor: chaos »

Mam już ten nowy z Kormorana, można go spotkać nie tylko na Warmiaku - ja mam na Świeżym. Sygnatura S na XII.
91377 kapsli od maja 1978

Awatar użytkownika
wiki
Kontaktowanie:

#366 Post autor: wiki »

Bajek pisze:Z tym że kapsle które "niedawno" wyszły powinny wziąść udział w głosowaniu na kapsel roku 2010 ;)
Głosowanie zaczyna się zawsze 1 grudnia i obejmuje okres od 1 grudnia poprzedniego roku. Nie ma obawy, że jakiś kapsel zostanie pominięty.

ODPOWIEDZ