ugedey pisze:p.s. czy dla misji Apollo 11 również wyprodukowano jakieś piwo? czujecie ten klimat ? ;-)))
Bajek pisze:Haha, nowe państwo, KSIĘŻYC
Na giełdzie w Człuchowie zaczepił mnie jakiś dziwak. Pokazał mi kapsel piwa "Space Imperator", powiedział, że w czerwcu 1969 roku jakiś szalony właściciel domowego browaru wyprodukował sześciopak piwa, który to podarował Neilowi Armstrongowi. Po lądowaniu na Księżycu chłopaki z ekipy machnęli sobie po 2 "Space Imperatory", a kapsle, butelki i opakowanie kartonowe schowali, bo nie chcieli zaśmiecać kosmosu, ani ujawniać się, bo spożywanie alkoholu podczas misji było zakazane. Szalony browarmistrz chciał zbić fortunę na piwie "Space Imperator", jednak jak się okazało, nikt się nie dowiedział o jego szlachetnym trunku i biedaczyna skończył na stryczku. Ten dziwak w Człuchowie powiedział, że to jedyny kapsel z tej wyprawy, bo reszta została wrzucona do pieca przez panią Armstrong, a jeden jedyny kapsel podwędził jej syn do gry w kapsle. Dziwak chciał za ten kapsel 20000zł, niestety nie dysponowałem przy sobie taką gotówką, bo miałem tylko jedną małą kieszeń w spodniach. Teraz byłbym posiadaczem jako jedyny Księżycowego kapsla. Eh, śni mi się to nadal po nocach.
Czekam na psa jak na wykonanie wyroku, bo on już zapadł tam, na peronie.