Flagi

Kapsle piwne + ogólne dyskusje.
Wiadomość
Autor
kapiral

Flagi

#1 Post autor: kapiral »

Przy okazji segregowania kapsli natrafiłem na pewien problem.
Otóż kapsle z flagami państw - jak zidentyfikować do którego browaru je przyporządkować.
Konkretnie chodzi mi o serię Stiegla. na 12 kapsli które posiadam, trzy mają uszczelkę przezroczystą z nadrukowaną nazwą państwa, natomiast 9 ma uszczelkę białą. sygnatura dokładnie taka sama (dop). Jeżeli ktoś jest dokładniej zorientowany w sprawie, to proszę o wyjaśnienie.
A przy okazji, ponieważ rożnych serii z flagami jest przynajmniej kilkanaście, to proponuję aby w tym temacie zamieszczać informacje (oczywiście te pewne) co do szczegółów pozwalających zidentyfikować dany kapsel.

bucik

#2 Post autor: bucik »

Z tego co wiem Stiegl wydał serie z flagami na kilka mistrzostw - również na te bieżące.
Kilka dni temu wróciłem z Wiednia gdzie na butelkach widziałem te kapsle. Do kolekcji dojdzie mi 7 sztuk i z tego co zaobserwowałem - flagi z tego roku mają dodatkowo na boku kapsla adres strony Stiegla "www.stiegl.at" - potwierdzę to jak wrócę do domu.
Seria była tez wydana na Mistrzostwa Europy w 2008 - mam 3 sztuki.

Kiedyś na Allegro obserwowałem również jakąś Włoską serię z flagami wszystkich Państw - wyglądała na starą.

A tak BTW - ciekawy temat kolego przywołałeś :)

Pozdro
BUCIK
11645 kapsli
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)

Awatar użytkownika
Mr Cinx

#3 Post autor: Mr Cinx »

Te z ME 2008 mają napisy pod kapslem, nie mają adresu strony Stiegla.
MŚ 2010 mają ;)
"Live as you will die today,
Dream as you will live forever"

cinx1990cinx@gmail.com - MÓJ EMAIL

ODPOWIEDZ