LETNIE LICZENIE KAPSLI - II EDYCJA

Kapsle piwne + ogólne dyskusje.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
chinet

LETNIE LICZENIE KAPSLI - II EDYCJA

#1 Post autor: chinet »

Tak sobie pomyślałem, że w oczekiwaniu na wyniki ankiet za 2009 rok jak i na zakończenie roku bieżącego ponownie ruszymy do zabawy pod hasłem: LETNIE LICZENIE KAPSLI. Forma ankiety się nie zmienia. Najważniejsza zasada to łatwość i prostota w przeliczeniu kolekcji. Poniżej kilka ogólnych zasad:
• Liczymy kapsle na podstawie katalogu Pawła K. dostępnego na stronie www.kapsle.xon.pl
• W ankiecie uwzględniamy kapsle które pojawią się do końca maja 2010 wg listy nowości Wikiego dostępnej na jego stronie www.kwiki.republika.pl/kapsle2010.html
• Ankieta jest skierowana głównie do kolekcjonerów kapsli piwnych (PL), jednak uwzględnia również pozostałe kapsle krajowe i zagraniczne
• Termin nadsyłania wypełnionych ankiet to 15.06.2010 godz. 12.00
• Jeśli nie przytrafi mi się nic niespodziewanego, wyniki ogłoszę przed giełdą w Żywcu 19.06.2010
• Dla biorących udział w ankiecie przewiduję małą niespodziankę piwną do rozlosowania wśród uczestników zabawy
• Nagroda jest tylko jedna i może ją odebrać osoba pełnoletnia. Osoby nieletnie biorące udział w ankiecie po odbiór nagrody zgłaszają się z prawnym opiekunem
• W przypadku nieobecności na giełdzie w Żywcu zwycięzcy losowania, nagroda zostanie rozdysponowana wśród pozostałych uczestników ankiety będących na giełdzie losowo na zasadzie: KTO PIERWSZY TEN LEPSZY
• Wszyscy uczestnicy zgadzają się na umieszczenie w wynikach ankiety własnych adresów e-mail, które będą podane do publicznej wiadomości przy publikacji na stronach portali www.forum.kapsle.xon.pl oraz www.browar.biz
• Nadesłanie ankiety równoważne jest z przyjęciem powyższych zasad
• Ankiety proszę nadsyłać na mój adres: krzysztof.grzelecki@interia.pl

PRZYPOMINAM !!!
W ANKIECIE UWZGLĘDNIAMY KAPSLE, KTÓRE ZOSTAŁY UMIESZCZONE W KATALOGU PAWŁA ORAZ NOWOŚCI ZE STRONY WIKIEGO PO POTWIERDZENIU ICH UMIESZCZENIA W KATALOGU

W PRZYPADKU WYJAŚNIENIA SYTUACJI Z "BROWAREM" GONTYNIEC MOŻNA WPISAĆ DO TABELI W WOLNE MIEJSCE

Liczę na zainteresowanie z Waszej strony i zapraszam do zabawy

Chinet
Jestem trollem :mad:

Awatar użytkownika
chaos

#2 Post autor: chaos »

chinet pisze:W PRZYPADKU WYJAŚNIENIA SYTUACJI Z "BROWAREM" GONTYNIEC MOŻNA WPISAĆ DO TABELI W WOLNE MIEJSCE
Proponuje dopisać nie czekając na wyjaśnienie. Tak czy inaczej gdzieś się w katalogu znajdą.

Inna sprawa. Czy uwzględniamy jakoś gdzieś te: http://kapsle.xon.pl/inne/okolicznosciowe.htm ?
To samo Perła z naklejką.
Co z odwrotkami np. 10,5 (Czy te kapsle istnialy w wersji bez odwrotki?)
Jak mam załóżmy 10. To mam 3 wpisać w Poznań a 7 w odwrotki ?
W "Ilość serii" wpisać ilość kompletnych serii czy ogólnie z ilu serii mam jakieś kapsle?

;)
91377 kapsli od maja 1978

Awatar użytkownika
chinet

#3 Post autor: chinet »

Z tym Gontyńcem poczekajmy do końca miesiąca. Nic nowego się nie dowiemy to wpiszemy jako nowa pozycja.

Okolicznościowe i browary domowe => reklamowe, przy czym wszystkie browary domowe jako jedna seria.
Naklejki => nadruki
Odwrotki => pierwszeństwo ma pozycja katalogowa a później odwrotka, czyli w Twoim przypadku 3 + 7
Serie => ogólnie z ilu serii są kapselki

Awatar użytkownika
chaos

#4 Post autor: chaos »

Ok wszystko jasne.
Te rownież do reklamowych mam rozumieć:

http://www.bottlecaps.de/img/fs1904/Pol ... /05517.jpg
91377 kapsli od maja 1978

Awatar użytkownika
chinet

#5 Post autor: chinet »

Siur :)

Awatar użytkownika
chinet

#6 Post autor: chinet »

Lista nowości zamknięta. Można spokojnie liczyć kapselki. Niestety, nie wszystko zostało określone jednoznacznie co trafi do katalogu, a co nie koniecznie. Wątpliwości dotyczą:

Gontyniec - wpisujemy w wolne miejsce jako nowa pozycja, przyszłość pokaże;
Piast złoty z jasna blachą - ma zostać poddany głosowaniu, jednak myślę aby go wstępnie zaliczyć do Brzeska. Najwyżej w przyszłym roku go nie będzie;
Kapsle exportowe z Rakszawy (4 szt.) - trzeba czekać do wyjaśnienia sytuacji czy faktycznie jest tam robione piwo, ale co nam szkodzi zaliczyć?! Najwyżej w przyszłym roku też wypadną :).

Na liście jest Carsberg z roku 2009 i on napewno wejdzie do katalogu.

Zapraszam do licznia kapselków. Przed nami długi łikend, więc jest trochę czasu...

Awatar użytkownika
chinet

#7 Post autor: chinet »

No i pozostał jeden dzionek do policzenia kapsli i wysłania ankiety. Nie prześpijcie terminu :D .

Awatar użytkownika
Jerzy1960

#8 Post autor: Jerzy1960 »

Jak tam liczenie ?

Awatar użytkownika
chinet

#9 Post autor: chinet »

Ech... mało czasu. W tym tygodniu powinienem wstawić gotowe zestawienie.

Awatar użytkownika
chinet

#10 Post autor: chinet »

Uff... udało się. :D

Awatar użytkownika
wojtekr72

#11 Post autor: wojtekr72 »

Ok! Kawał roboty.Jedno masz już z głowy to może i ja się przypomnę z naszymi zaległościami - no chyba że jakiś urlop planujesz :cool:
Nie brałem udziału ,jakoś nie miałem czasu - może za rok...
Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
Jerzy1960

#12 Post autor: Jerzy1960 »

Dzięki za zestawienie.

Awatar użytkownika
chinet

#13 Post autor: chinet »

Zestawienie jest oczywiście za rok 2010. Pracowałem na plikach z 2008 roku i zapomniałem zmienić nazwę jednego arkusza :) .

ODPOWIEDZ