ZIELONE KARTKI
Zielone Kartki #2 były jak najbardziej udane! Zapowiadany grill był, co nawet jest uwiecznione na zdjęciu ;) Parę zdjęć ze spotkania również jest. Parę poglądowych poniżej. A cała paczuszka do pobrania również poniżej.
Do kolekcji zwiozłem ok. 100 nowych kapsli! Myślałem, że znacznie mniej, tym bardziej byłem zaskoczony ich ilością ;) Dostałem bardzo fajny kapselek z Australii z korkiem, z czego jestem niezmiernie zadowolony i jeszcze raz dziękuję!
Do tego dostałem dużą siatkę i pudło pełne kapsli do piramidy ;)
Zielone kartki bardzo owocne i już nie mogę się doczekać 3 edycji ;)
A zapomniałem dodać, że kiełbaska była przepyszna, sałatka również a różnorodność piw (tak jak wspomniał lowolak) była baaardzo duża ;)
Do zobaczenia za miesiąc, a poniżej wspomniane fotki.

Wszystkie zdjęcia : http://www.przeklej.pl/plik/zielone-kar ... b48d1gb2j6
Do kolekcji zwiozłem ok. 100 nowych kapsli! Myślałem, że znacznie mniej, tym bardziej byłem zaskoczony ich ilością ;) Dostałem bardzo fajny kapselek z Australii z korkiem, z czego jestem niezmiernie zadowolony i jeszcze raz dziękuję!

Do tego dostałem dużą siatkę i pudło pełne kapsli do piramidy ;)
Zielone kartki bardzo owocne i już nie mogę się doczekać 3 edycji ;)
A zapomniałem dodać, że kiełbaska była przepyszna, sałatka również a różnorodność piw (tak jak wspomniał lowolak) była baaardzo duża ;)
Do zobaczenia za miesiąc, a poniżej wspomniane fotki.

Wszystkie zdjęcia : http://www.przeklej.pl/plik/zielone-kar ... b48d1gb2j6
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Fajne macie te spotkania. Szkoda, że w moich stronach takich nie ma. 

Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
Panowie,
Nic dodać nic ująć do Waszych opisów.
Monika - foty pierwsza klasa - w sposób doskonały obrazują jak banda facetów (i nie tylko) w wieku niemłodym czas spędza.
A już moja fota spod okularów jak patrzę na sygnaturę -
Jeszcze raz wielki szacunek dla Gospodarzy! i uczestników II edycji Zielonych Kartek - dawno tak dobrze się nie bawiłem.
G.
Nic dodać nic ująć do Waszych opisów.
Monika - foty pierwsza klasa - w sposób doskonały obrazują jak banda facetów (i nie tylko) w wieku niemłodym czas spędza.
A już moja fota spod okularów jak patrzę na sygnaturę -

Jeszcze raz wielki szacunek dla Gospodarzy! i uczestników II edycji Zielonych Kartek - dawno tak dobrze się nie bawiłem.
G.
11645 kapsli
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)
Tak. W koszulce "Kultu"qbasek pisze:Ten w czarnej koszulce to ty?
G.
11645 kapsli
ZIELONE 3
ZIELONE KARTKI #3
jeszcze czasu troszkę jest, ale chciałbym poruszyć organizację trzeciego spotkania. Dość istotną kwestią jest ew. giełda na przełomie miesiąca, choć z tego co się orientuję tak owej nie ma (proszę o info). Sprawa o tyle ważna, że chciałbym wyjątkowo przesunąć ZK na piątek tj. 01 października. Oczywiście jeżeli giełda jest, to tak jak w II ZK spotykamy się w czwartek a w piątek ruszamy w kraj.
Zielone Kartki połączone z zamknięciem sezonu grillowego! odbędą się u mnie w domu w Falenicy. Istnieje możliwość noclegu dla bardziej zmęczonych gości
Serdecznie zapraszam, a w celach przygotowania/organizacji proszę o info o obecności.
pozdrawiam
jeszcze czasu troszkę jest, ale chciałbym poruszyć organizację trzeciego spotkania. Dość istotną kwestią jest ew. giełda na przełomie miesiąca, choć z tego co się orientuję tak owej nie ma (proszę o info). Sprawa o tyle ważna, że chciałbym wyjątkowo przesunąć ZK na piątek tj. 01 października. Oczywiście jeżeli giełda jest, to tak jak w II ZK spotykamy się w czwartek a w piątek ruszamy w kraj.
Zielone Kartki połączone z zamknięciem sezonu grillowego! odbędą się u mnie w domu w Falenicy. Istnieje możliwość noclegu dla bardziej zmęczonych gości

Serdecznie zapraszam, a w celach przygotowania/organizacji proszę o info o obecności.
pozdrawiam
sPISkowej propagandzie mówię NIE
Dobry pomysł Lolek - ja się na razie na 100% nie deklaruje - muszę pogadać z połowicą - wszak co piątek przemierzam trasę Warszawa - Kraków właśnie dla niej.
Ale myślę, że nie będzie problemu jak pojadę w sobotę rano - Muszę wszak jako uczestnik obu edycji zdobyć pamiątkowy 3_ci wafel
G.
Ale myślę, że nie będzie problemu jak pojadę w sobotę rano - Muszę wszak jako uczestnik obu edycji zdobyć pamiątkowy 3_ci wafel

G.
11645 kapsli
LISTA UCZESTNIKÓW /GOŚCI ZK#3
0. GOSPODARZ - LOWOLAK
1. PGA
2. PLUTO
3. EOW
4. MIODEK
0. GOSPODARZ - LOWOLAK
1. PGA
2. PLUTO
3. EOW
4. MIODEK
Oj, w piątek moja małżonka ma wychodne
więc ja zostaję z dzieckiem. Ale obiecuję, że zamiast czytać bajki będziemy oglądać kapsle ;)

Życie to ciągła walka. Do obiadu z głodem. Po obiedzie ze snem.
http://birofil.prv.pl
http://birofil.prv.pl
Odnośnie zdjęć - ewentualnie mogę wszystkich podpisać, zrobić coś ala tapetę itp, jeśli inni (spoza naszego województwa) oglądając, nie wiedzą, kto jest kto 
mnie nie ma na żadnym zdjęciu, bo robiłam za paparazzi
jeśli chodzi o kolejne spotkanie - ja jestem jak najbardziej za! Ale to już pewnie wszyscy wiedzą ;]

mnie nie ma na żadnym zdjęciu, bo robiłam za paparazzi

jeśli chodzi o kolejne spotkanie - ja jestem jak najbardziej za! Ale to już pewnie wszyscy wiedzą ;]
Niniejszym potwierdzam swoją obecność na tej zacnej imprezie i robię edit listy obecności:
0. GOSPODARZ - LOWOLAK
1. PGA
2. PLUTO
3. EOW
4. MIODEK
5. BUCIK
0. GOSPODARZ - LOWOLAK
1. PGA
2. PLUTO
3. EOW
4. MIODEK
5. BUCIK
11645 kapsli
ZK3
No to edytujemy listę - edit
1. PGA
2. PLUTO
3. EOW
4. MIODEK
5. BUCIK
6. CHINET
7. DZIUBAK
8. ERYK 2001 - jeszcze ze znakiem zapytania
9. LOWOLAK - gospodarz
10. PAWEŁ
11. KAPIRAL
1. PGA
2. PLUTO
3. EOW
4. MIODEK
5. BUCIK
6. CHINET
7. DZIUBAK
8. ERYK 2001 - jeszcze ze znakiem zapytania
9. LOWOLAK - gospodarz
10. PAWEŁ
11. KAPIRAL
Ostatnio zmieniony 28 września 2010, 13:33 przez lowolak, łącznie zmieniany 1 raz.
Witajcie
Tak się składa że dziś wieczorkiem jestem w W-wie. Mam interes do Bucika i będę chciał się z nim spotkać.
Lowolak - podejrzewam że będzie to pora akurat Waszego spotkania.Czy 12 osoba (na chwilkę) nie bedzie problemem?
Paweł - jak będziesz to też dla Ciebie coś wezmę
Tak się składa że dziś wieczorkiem jestem w W-wie. Mam interes do Bucika i będę chciał się z nim spotkać.
Lowolak - podejrzewam że będzie to pora akurat Waszego spotkania.Czy 12 osoba (na chwilkę) nie bedzie problemem?
Paweł - jak będziesz to też dla Ciebie coś wezmę
Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
hej
Ponieważ wyszli ostatni goście przyszedł czas na małą opisówkę spotkania.
Zacznę od tego, że zebrała się jak na Zielone Kartki rekordowa liczba 12 kolekcjonerów czyli; PGA, Dziubak, Chinet, Miodek, Kapiral, Wojtekr72, Paweł, Bucik, Pluto, EOW, Emil oraz moja osoba. Zgodnie z tradycją godz. 19:00 była tylko symbolicznym wskazaniem, gdyż goście przybywali od 17:00 do 21:00. Wyjątkowo natomiast, już od samego początku wrzało od wymian a tekst Kapirala „co jeszcze mogę oglądać” powtarzany był przez wszystkich kolekcjonerów do minimum 3:00 rano, ale po kolei.
Pierwszy przybył PGA, który na dobry początek sprawdzał swoją wiedzę o taktyce piłkarskiej oraz możliwości manualne w FIFA. O wyniku nie będę opowiadał aby nie robić Pawłowi przykrości
. Po niedługim czasie dołączył Dziubak i Kapiral, co oznaczało że na dobre bierzemy się za wymiany. Liczba wykładanych do przeglądu kapselków przybywała równomiernie do kolejno pojawiających się gości. Niestety za co bardzo przepraszam znowu dałem ciała w przygotowywaniu mapki dojazdowej
o czym poinformował mnie Paweł błądzący po lasach
. Na przyszłość obiecuję poprawę !
Jako ostatni pojawił się Wojtek, który zagościł na wyjątkowo krótko choć trzeba przyznać że bardzo treściwie. Wykorzystując obecność wszystkich kolekcjonerów rozpoczęliśmy wypełniać standardy organizacji „ZK” czyli podstawka z podpisem wszystkich uczestników oraz gadżet organizatora dla gości. Tym razem ten „miły” obowiązek zrealizowany został kapselkiem okolicznościowym, który - czym jestem mile zaskoczony - zgromadzone gremium przyjęło z dużym zaskoczeniem i bardzo miłymi komentarzami (oczywiście skan kapselka w załączeniu).
Kiedy wymiany ukierunkowane były już bezpośrednio pomiędzy poszczególnymi kolekcjonerami, rozpoczęliśmy grillowisko oraz przegląd tematów Miodka. Tak jak się spodziewałem (wcale się nie cieszę) zaraził Emila, którego o losie podpuszczała jeszcze moja małżonka. Oj było na co popatrzeć ! Ja w międzyczasie wyłożyłem „na stół” swoją Polskę, która po przeglądzie Pawła i Chineta została … okrojona o trzy kapsle. Otóż okazało się, że wskazane sztuki były błędnie podpisane
. Dalsze zdarzenia oddane były naszej pasji oraz standardowo plotom forumowym, a w końcowej fazie, w sensie po 3 rano wyścigom samochodowym na PS-ie
. Liczę na Monię EOW, gdyż (chyba kolejna tradycja ZK) razem z Dziubakiem całość spotkania dokumentowała aparatem fotograficznym.
Tym razem z przyczyn oczywistych (gospodarz) powstrzymam się od dodatkowych komentarzy, niemniej osobiście jestem bardzo zadowolony bo ponad 60 sztuk do zbioru dokładam, a i czas spędziłem wyśmienicie !
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękując za taką frekwencję, do zobaczenia na czwartej edycji ! Notabene póki co nie mam miejsca organizacji więc raczej spotkamy się w jakiejś knajpie – czekam na propozycje.
PS. Boże ile butelek leży w kuchni to jestem w ciężkim szoku!
... a kto nie był niech żałuje ...
Zacznę od tego, że zebrała się jak na Zielone Kartki rekordowa liczba 12 kolekcjonerów czyli; PGA, Dziubak, Chinet, Miodek, Kapiral, Wojtekr72, Paweł, Bucik, Pluto, EOW, Emil oraz moja osoba. Zgodnie z tradycją godz. 19:00 była tylko symbolicznym wskazaniem, gdyż goście przybywali od 17:00 do 21:00. Wyjątkowo natomiast, już od samego początku wrzało od wymian a tekst Kapirala „co jeszcze mogę oglądać” powtarzany był przez wszystkich kolekcjonerów do minimum 3:00 rano, ale po kolei.
Pierwszy przybył PGA, który na dobry początek sprawdzał swoją wiedzę o taktyce piłkarskiej oraz możliwości manualne w FIFA. O wyniku nie będę opowiadał aby nie robić Pawłowi przykrości

Jako ostatni pojawił się Wojtek, który zagościł na wyjątkowo krótko choć trzeba przyznać że bardzo treściwie. Wykorzystując obecność wszystkich kolekcjonerów rozpoczęliśmy wypełniać standardy organizacji „ZK” czyli podstawka z podpisem wszystkich uczestników oraz gadżet organizatora dla gości. Tym razem ten „miły” obowiązek zrealizowany został kapselkiem okolicznościowym, który - czym jestem mile zaskoczony - zgromadzone gremium przyjęło z dużym zaskoczeniem i bardzo miłymi komentarzami (oczywiście skan kapselka w załączeniu).
Kiedy wymiany ukierunkowane były już bezpośrednio pomiędzy poszczególnymi kolekcjonerami, rozpoczęliśmy grillowisko oraz przegląd tematów Miodka. Tak jak się spodziewałem (wcale się nie cieszę) zaraził Emila, którego o losie podpuszczała jeszcze moja małżonka. Oj było na co popatrzeć ! Ja w międzyczasie wyłożyłem „na stół” swoją Polskę, która po przeglądzie Pawła i Chineta została … okrojona o trzy kapsle. Otóż okazało się, że wskazane sztuki były błędnie podpisane

Tym razem z przyczyn oczywistych (gospodarz) powstrzymam się od dodatkowych komentarzy, niemniej osobiście jestem bardzo zadowolony bo ponad 60 sztuk do zbioru dokładam, a i czas spędziłem wyśmienicie !
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękując za taką frekwencję, do zobaczenia na czwartej edycji ! Notabene póki co nie mam miejsca organizacji więc raczej spotkamy się w jakiejś knajpie – czekam na propozycje.
PS. Boże ile butelek leży w kuchni to jestem w ciężkim szoku!
... a kto nie był niech żałuje ...
- Załączniki
-
- ZK.JPG (24.6 KiB) Przejrzano 14738 razy
- JulasTczew
hi
Jaki własny ? to kapsel ZK !
napiszę na pw, ale jeszze kilka haseł z ZK3;
- Bucik jak do cholery można iść spać o 4 i wstać o 5 ?
- Gruszkówka Łącka is OK !
- Nie wiesz gdzie szukać Zwierzyńca 5 ? Las, Kapiral, Las ....
- Grubość blachy nowym parametrem kolekcjonera !
- Miodek BELGIA !!!
- Emil + 30 kapselków z gwiazdkami (w tym WKS),
- Angela (córka) do Sylwii (żona), gdy zobaczyła pokój wymian "mamo chociaż dostałaś Raffaello"
- Kuna, Łasica czy Sowa ? Miodek prowadził postępowanie wyjaśniające brak mięsiwa o 3:30 !
- Polska - Bułgaria - non coment
pozdrawiam

- Bucik jak do cholery można iść spać o 4 i wstać o 5 ?
- Gruszkówka Łącka is OK !
- Nie wiesz gdzie szukać Zwierzyńca 5 ? Las, Kapiral, Las ....
- Grubość blachy nowym parametrem kolekcjonera !

- Miodek BELGIA !!!
- Emil + 30 kapselków z gwiazdkami (w tym WKS),
- Angela (córka) do Sylwii (żona), gdy zobaczyła pokój wymian "mamo chociaż dostałaś Raffaello"

- Kuna, Łasica czy Sowa ? Miodek prowadził postępowanie wyjaśniające brak mięsiwa o 3:30 !
- Polska - Bułgaria - non coment
pozdrawiam