Witam po latach

O nas - zbieraczach. Spotkania.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kibi

Witam po latach

#1 Post autor: Kibi »

Jak nietrudno zauważyć, zarejestrowałem się na forum w początkach jego istnienia. Bardzo szybko wszelkie sprawy związane z kapslami przejął mój syn (nick Krzysiek) i to on był aktywnym uczestnikiem forum i kolekcjonerem. Ci, którzy go znają z pewnością zauważyli, że od pewnego czasu pochłonęły go studia i inne zajęcia i przestał się tu udzielać.
Postanowiłem odkurzyć i uporządkować jego zbiór, dołożyłem wszystkie odkładane przeze mnie nowości z wypitych piw, potem trzy szybkie wymiany i policzyłem się. Na dzień dzisiejszy kolekcja liczy 1407 polskich kapsli piwnych, bez serii i odwrotek, z uwzględnieniem sygnatur. Dla ułatwienia policzyłem tylko te kapsle, które aktualnie są uwzględnione w katalogu, więc można doliczyć jeszcze kilka, lub kilkanaście nowości, które ciągle na to czekają.
Przerwa w aktywności spowodowała pewne luki w kolekcji, więc zachęcam wszystkich do zapoznania się z moja listą braków, którą wkrótce zamieszczę w odpowiednim do tego temacie.
Kapsle zagraniczne, niepiwne i inne ciekawostki jakie mam do wymiany można zobaczyćtutaj. Polskich piwnych dubletów mam więcej niż mógłbym sfotografować, więc tu raczej liczyłbym na jakieś listy braków.

georgeko

witaj!

#2 Post autor: georgeko »

Hej!

Widzę, że nie tylko ja zbieram z synem kapsle :-) ale u mnie to było na odwrót. Syn zaczął rok temu z małym hakiem a teraz już na całego zbieramy razem!!! Choć na razie mamy niecały tysiąc ale kolekcja szybko rośnie. Jeśli coś by Cię zaciekawiło to tu są nasze (nieliczne) dubelki:
http://pokazywarka.pl/ysfrl9/

Pozdrawiamy

Jasiu + Paweł
Zbieracz od 09.2009 z synem ;-)
1800 kapsli większość piwnych bez sygnatur i odwrotek z tego 625 polskich :-)

mike74

#3 Post autor: mike74 »

witaj Kibi...jednak kapslomania wciaga....ja po przerwie atakuje ze zdwojona moca ;))))
2000 kapsli polskich + zagranica

ODPOWIEDZ