http://img695.imageshack.us/img695/5489/img477a.jpg
Z góry dzięki za pomoc

Nie prawdadanio_145 pisze:A pierwszych nigdy się nie dowiesz.
dla mnie nie są to zwykłe kapsle przez to, że mają naklejone właśnie te "owijki" dzięki którym można je zidentyfikować. A właśnie, to piwo "Gaba" gdzie jest produkowane? Bo na BCI znalazłem tylko o tej nazwie niepiwny napój z Włoch.strappado pisze:3DE to przecież są zwykłe czarne kapsle.
Kapsel mi także się kojarzył z Polską rozlewnią, ale nie znalazłem go w katalogu. Wiesz dlaczego nie jest umieszczony w katalogu?bucik pisze:2A Polska rozlewnia po za katalogiem (skąd to masz ?
Jesteś tego pewny?bucik pisze:10B i C Irlandia
Dwa pierwsze rzeczywiście przegapiłem, ale dwa pozostałe już nie do końca są jednoznacznie przyporządkowane na BCI, dlatego wystawiłem je tutaj z prośbą o pomoc ;)Kibi pisze:Chyba nie byłeś na Bottle Cap Index. Ja na zagranicy się nie znam wcale, ale w 5 minut z nudów znalazłem:
5D piwo, Australia, Hahn Brewing Sydney
9E piwo, Niemcy, Brauerei Wippra GmbH,
10D piwo z Nigerii, Guinness Nigeria PLC, Lagos
12E piwo, Austria lub Włochy, Pustertaler Bier GmbH
2A - jak się wczoraj okazało na Zielonych Kartkach, były to NRD_owskie kapsle, które chodziły na Polskich rozlewniach - dlatego nie weszły do katalogu - możesz więc śmiało włączyć do NRD - albo przekazać do mnie - bo z NRD to ja jeszcze nic nie mam ( żart )wismat pisze:Dziękuję wszystkim za pomoc!
Kapsel mi także się kojarzył z Polską rozlewnią, ale nie znalazłem go w katalogu. Wiesz dlaczego nie jest umieszczony w katalogu?bucik pisze:2A Polska rozlewnia po za katalogiem (skąd to masz ?
Jesteś tego pewny?bucik pisze:10B i C Irlandia