Są dwa Specjale .RyBy pisze:Specjal Promocja
odwrotka - szansa na VW
odwrotka z wygraną
łącznie trzy sztuki
Na każdym jest odwrotka "Szansa na VW Golf"
Drugi to wygrane piwo.
3 kapsle można wsadzić do kolekcji, ale nie można ich zaliczyć do kolekcji jako 3 sztuki, mały szczegół, ale ważny chociażby przy podawaniu ilości kapsli. Różny sposób włożenia dwóch identycznych kapsli np. do segregatora nie czyni ich dwoma różnymi kapslami w kolekcji. Dalej idąc, jeśli ktoś liczy takie kapsle jako 3 sztuki np. przy zliczaniu do ankiety, to jest to po prostu oszustwo (nikogo oczywiście o to nie posądzam, żeby była jasność).Jacek pisze:3 kapsle można zaliczyć do kolekcji
Gratuluje wyobraźni, naprawdę Twój post wniósł tak wiele do tematu....lowolak pisze:dobre sobie. Proponuję wsadzić jeszcze kapsel bokiem aby było widać ząbki ... w ten sposób będą już cztery specjale![]()
Albo jeszcze inaczej poniżej propozycja:
RZĄD 1: kapsel normalny / kapsel bokiem / kapsel odwrotka "VW"
RZĄD 2: kapsel normalny / kapsel bokiem / kapsel odwrotka "wygrana"
Troszkę kombinacji i mamy już 6 kapselków.
A poza wszystkim PARODIA !!!
Oguś27, przystopuj trochę i przestać się tyle czepiać.Oguś27 pisze:Gratuluje wyobraźni, naprawdę Twój post wniósł tak wiele do tematu....
Posłuchaj chłopczyku.Oguś27 pisze:Cenie sobie u ludzi poczucie humoru, ale moim zdaniem ten post jest po prostu durny, nieskażony inteligencją i to ten właśnie post czepia się logicznego wytłumaczenia sprawy. W sposób kulturalny wyraziłem swoją opinie, więc nie widzę w tym nic złego.... I tyle na ten temat. Panowie bądźmy poważni....
Pozdrawiam
Nie będę się odnosił do niczego, co napisałeś w tym temacie, ale akurat z tym stwierdzeniem to się z Tobą nie zgadzam.Oguś27 pisze:każdy wpisuje do ankiety co i jak mu się podoba
Tu raczej mi chodziło, że w ogólna liczbę kapsli z danego browaru wpisuje się wszystkie wzory (awersy) a po prostu wiem, że niektórzy traktują te dwie różne odwrotki (rewersy) jako osobne wzory, zaznaczając wcześniej, że zbierają odwrotki. Fakt faktem, nie istnieje Specjal bez napisów od środka więc jest to trochę inna sytuacja niż np z Braxami (katalogowy 29).zipkeczup pisze:nie można liczyć 2 identycznych odwrotek
Niestety. Temat na szczęście wydzielony do działu Pub. Z mojej strony chciałbym przeprosić lowolaka jeżeli któreś z moich wypowiedzi były trochę nie na miejscu. Mam nadzieję, że wezmę z tego naukę na przyszłość. Poczekam jeszcze na wypowiedź lowolaka i spór który wywołałał dyskusja o odwrotki zostanie raz na zawsze zażegnany.zipkeczup pisze:"No i popadli my w kałabanię, a czort karty rozdaje"