możesz dokonać rezerwacji indywidualnie,telefon masz wyżejglogowianin pisze:W sprawie rezerwacji miejsc noclegowych na giełdę chciałbym się zapytać, czy ktoś nie zrezygnował, bo też chciałbym pojechać, ale niestety przespałem termin zgłaszania się.
Żywiec, 17-18.06.2011
- glogowianin
Ok. Postaram się coś zarezerować i tam byc.
Miałbym jeszcze jedną prośbę. Jako że to ma być moja pierwsza giełda, prosiłbym o jakieś wskazówki. Ile wziąźć pieniędzy, co się przyda, a co nie, czy lepiej pociągiem czy samochodem, ile kapsli wziąźć ze sobą oraz każda inna informacja, która może być przydatna.

Miałbym jeszcze jedną prośbę. Jako że to ma być moja pierwsza giełda, prosiłbym o jakieś wskazówki. Ile wziąźć pieniędzy, co się przyda, a co nie, czy lepiej pociągiem czy samochodem, ile kapsli wziąźć ze sobą oraz każda inna informacja, która może być przydatna.

Tradycyjnie już nie mogę znaleźć terminarza giełd na ten rok ani tu ani na browar.biz.
Bardzo proszę o wklejenie tu tudzież przesłanie na pw.
Dzięki.
Bardzo proszę o wklejenie tu tudzież przesłanie na pw.
Dzięki.
1 styczeń 2009-1157
1 styczeń 2010-2250
1 styczeń 2011-2409
1 styczeń 2012-2647
1 styczeń 2013-2717
1 styczeń 2014-2913
1 styczeń 2015-3027
1 styczeń 2016-3262
---------------------------------------
3437 kapsli
1 styczeń 2010-2250
1 styczeń 2011-2409
1 styczeń 2012-2647
1 styczeń 2013-2717
1 styczeń 2014-2913
1 styczeń 2015-3027
1 styczeń 2016-3262
---------------------------------------
3437 kapsli
- glogowianin
Na pewno niektórzy z was będą jechali pociągami, czy u was w połączeniach są jakieś busy jak u mnie ?
Dojazd http://rozklad.sitkol.pl/bin/query.exe/ ... 2&OK#focus
Powrót http://rozklad.sitkol.pl/bin/query.exe/ ... 4&OK#focus
Dojazd http://rozklad.sitkol.pl/bin/query.exe/ ... 2&OK#focus
Powrót http://rozklad.sitkol.pl/bin/query.exe/ ... 4&OK#focus
6075 PL
3270 P
x645 N
Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10
Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
3270 P
x645 N
Diamen- mnie przed dotarciem do Żywca nie powstrzymałoby nawet 10 przesiadek.
KZK- na odcinku pomiędzy BB a Lipnikiem są prowadzone remonty
i dlatego trzeba się przesiąść i te 10 minut busem przejechać.
Nie martw się na zapas, tego dnia każdym pociągiem z Katowic do Żywca będzie jechało wiele osób więc na pewno się nie zgubisz. Mam nadzieję, że i ja również nie.

KZK- na odcinku pomiędzy BB a Lipnikiem są prowadzone remonty
i dlatego trzeba się przesiąść i te 10 minut busem przejechać.
Nie martw się na zapas, tego dnia każdym pociągiem z Katowic do Żywca będzie jechało wiele osób więc na pewno się nie zgubisz. Mam nadzieję, że i ja również nie.

Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nie no oczywiście Yoreck, wyjadę w niedziele, to jeszcze sobie pociąg na niedziele. Lendoo dzięki za info i mam nadzieje że bilet PKP będzie ważny w tym busie czy trzeba kupić jakiś nowy ?
6075 PL
3270 P
x645 N
3270 P
x645 N
Na browarbizie organizator umieścił informację o Festiwalu Birofilia 2011.
Może nie wszyscy uczestniczą w tamtym forum więc wkleję ją w całości.
Zwracam uwagę na niespodziankę dla kapslarzy (na końcu).
Kilka informacji organizacyjnych o Festiwalu Birofilia:
NAMIOT KOLEKCJONERSKI - w tym roku w nieporównywalnie wyższym standardzie jak rok wcześniej i w nowej lokalizacji, 600 m2 z podłogą, scena dla konferansjera i do przeprowadzenia konkursów, obok dodatkowe parasole z meblami, bezpośredenio przy namiocie strefa gastronomiczna (w tym również gratisowe posiłki) oraz wyszynk piwa ze specjalengo nalewka (ten kto był na Festiwalu Dobrego Piwa we Wrocławiu wie jak wyglądą to "cudo").
Oficjalnie namiot ma być otwarty dla kolekcjonerów w piątek od 16.00 ale jeżeli będzie taka potrzeba (zapewne będzie) otworzymy go nawet o 12.00, żeby uniknąć tłoku w ogródku piwiarni i pozwolić w cywilizowany sposób zoraganizować sobie stoisko.
W sobotę namiot otwieramy od 07.00. W oba dni wejście przez ogródek piwiarni (tak jak w roku ubiegłym).
ALEJA PIW ŚWIATA - w ofercie ok. 200 gatunków piwa w różnych stylach, rozlew z beczek i butelek do kufli festiwalowych o pojemności 100 ml. Na życzenie rozlewać będziemy do własnych naczyń o innej pojemności. Płatność wyłącznie żetonami festiwalowymi, ceny będą oznaczone na stoiskach. W przypadku zamówień próbek o większych pojemnościach (200, 300,400 ml) obsługa będze wyliczać cenę jako wielokrotność próbki 100 ml. Wyjątkiem od reguły będzie sprzedaż piwa do naczyń o pojemności 500 ml - wtedy będzie miała zastosowanie inna, promocyjna cena ale tylko w przypadku piw z beczki! Dla przykładu Schlenkerla Rauchbier z beczki: 100 ml - 2 żetony (2- zł), 500 ml - 7 żetonów (7-zł).
Piwa będą podzielone na style i przypisane do konkretnych stoisk sprzedaży.
SKLEP FESTIWALOWY - w ofercie 230 gatunków piwa. Sprzedaż wyłącznie piw butelkowych na sztuki. Płatność żetonami i gotówką. Bedzie można również wymienić kupon na darmowe piwo (wartość 4- zł). Zasada jest taka: próbuję piwo w Aleji - smakuje mi i chce zabrać go do domu - kupuję go w sklepie. Sklep zlokalizowany będzie zaraz obok Aleji Piw Świata oraz Rejestracji.
Sklep prowadzić będzie również sprzedaż gadżetów festiwalowych (kufle, kufelki festiwalowe, koszulki, czapeczki, itp) i materiałów reklamowych. Płatności identycznie jak przy piwie butelkowym.
HUTA SZKŁA KROSNO - w miejscu gdzie w roku ubiegłym stał namiot kolekcjonerski swoje stoisko będzie miała Huta Szkła Krosno. Bedzie można zobaczyć pokaz wypalania szkła na żywo oraz bezpłatnie wygrawerować na kuflu/szklance swoje imię, pseudonim, nick internetowy lub wymiary kochanki
UPOMINKI - każda osoba posiadająca zaproszenie po zarejestrowaniu otrzyma pakiet festiwalowy (kufelek 100 ml ze smyczą i specjalną ulotką festiwalową, dyplom, pocztówkę z etykietami, przewodnik po piwach festiwalu) oraz karnety na darmowe piwo, posiłek (kiełbasa z Wrocławia) i zwiedzanie browaru z degustacją portera na palarce słodu.
Przewodnik po Stylach Piwa będzie w tym roku miał zmienioną formę edytorską; znacznie więcej stron z kolorowymi zdjęciami piw dostępnymi na imprezie.
Ulotka/broszura festiwalowa będzie specjalnie przygotowana do zawieszenia na smyczy (podobnie jak np na HOF-ie), na 8 stronach broszury znajduje się: informacja ogólna o imprezie, mapa imprezy, program i regulamin sprzedaży piwa.
NIESPODZIANKA DLA KAPSLARZY - swoje małe stoisko specjalnie na Festiwal Birofilia przygotuje czołowy polski producent kapsli CAN-PACK Metal Closures Sp. z o.o..
Może nie wszyscy uczestniczą w tamtym forum więc wkleję ją w całości.
Zwracam uwagę na niespodziankę dla kapslarzy (na końcu).
Kilka informacji organizacyjnych o Festiwalu Birofilia:
NAMIOT KOLEKCJONERSKI - w tym roku w nieporównywalnie wyższym standardzie jak rok wcześniej i w nowej lokalizacji, 600 m2 z podłogą, scena dla konferansjera i do przeprowadzenia konkursów, obok dodatkowe parasole z meblami, bezpośredenio przy namiocie strefa gastronomiczna (w tym również gratisowe posiłki) oraz wyszynk piwa ze specjalengo nalewka (ten kto był na Festiwalu Dobrego Piwa we Wrocławiu wie jak wyglądą to "cudo").
Oficjalnie namiot ma być otwarty dla kolekcjonerów w piątek od 16.00 ale jeżeli będzie taka potrzeba (zapewne będzie) otworzymy go nawet o 12.00, żeby uniknąć tłoku w ogródku piwiarni i pozwolić w cywilizowany sposób zoraganizować sobie stoisko.
W sobotę namiot otwieramy od 07.00. W oba dni wejście przez ogródek piwiarni (tak jak w roku ubiegłym).
ALEJA PIW ŚWIATA - w ofercie ok. 200 gatunków piwa w różnych stylach, rozlew z beczek i butelek do kufli festiwalowych o pojemności 100 ml. Na życzenie rozlewać będziemy do własnych naczyń o innej pojemności. Płatność wyłącznie żetonami festiwalowymi, ceny będą oznaczone na stoiskach. W przypadku zamówień próbek o większych pojemnościach (200, 300,400 ml) obsługa będze wyliczać cenę jako wielokrotność próbki 100 ml. Wyjątkiem od reguły będzie sprzedaż piwa do naczyń o pojemności 500 ml - wtedy będzie miała zastosowanie inna, promocyjna cena ale tylko w przypadku piw z beczki! Dla przykładu Schlenkerla Rauchbier z beczki: 100 ml - 2 żetony (2- zł), 500 ml - 7 żetonów (7-zł).
Piwa będą podzielone na style i przypisane do konkretnych stoisk sprzedaży.
SKLEP FESTIWALOWY - w ofercie 230 gatunków piwa. Sprzedaż wyłącznie piw butelkowych na sztuki. Płatność żetonami i gotówką. Bedzie można również wymienić kupon na darmowe piwo (wartość 4- zł). Zasada jest taka: próbuję piwo w Aleji - smakuje mi i chce zabrać go do domu - kupuję go w sklepie. Sklep zlokalizowany będzie zaraz obok Aleji Piw Świata oraz Rejestracji.
Sklep prowadzić będzie również sprzedaż gadżetów festiwalowych (kufle, kufelki festiwalowe, koszulki, czapeczki, itp) i materiałów reklamowych. Płatności identycznie jak przy piwie butelkowym.
HUTA SZKŁA KROSNO - w miejscu gdzie w roku ubiegłym stał namiot kolekcjonerski swoje stoisko będzie miała Huta Szkła Krosno. Bedzie można zobaczyć pokaz wypalania szkła na żywo oraz bezpłatnie wygrawerować na kuflu/szklance swoje imię, pseudonim, nick internetowy lub wymiary kochanki
UPOMINKI - każda osoba posiadająca zaproszenie po zarejestrowaniu otrzyma pakiet festiwalowy (kufelek 100 ml ze smyczą i specjalną ulotką festiwalową, dyplom, pocztówkę z etykietami, przewodnik po piwach festiwalu) oraz karnety na darmowe piwo, posiłek (kiełbasa z Wrocławia) i zwiedzanie browaru z degustacją portera na palarce słodu.
Przewodnik po Stylach Piwa będzie w tym roku miał zmienioną formę edytorską; znacznie więcej stron z kolorowymi zdjęciami piw dostępnymi na imprezie.
Ulotka/broszura festiwalowa będzie specjalnie przygotowana do zawieszenia na smyczy (podobnie jak np na HOF-ie), na 8 stronach broszury znajduje się: informacja ogólna o imprezie, mapa imprezy, program i regulamin sprzedaży piwa.
NIESPODZIANKA DLA KAPSLARZY - swoje małe stoisko specjalnie na Festiwal Birofilia przygotuje czołowy polski producent kapsli CAN-PACK Metal Closures Sp. z o.o..
Panoiwe
ja niestety w czasie giełdy będę w Niemczech z resztą teraz już tam jestem. Wracam cholera dopiero w nocy z piątku na sobotę i nie da rady być w Żywcu :-( Mam w związku z tym małą prośbę - jak by były jakieś kapsle okolicznościowe (Can Pack?) czy ktoś mógłby dla nas z Pawłem coś wziąć? Oczywiście zapłacimy jak należy
A w ogóle to zazdroszczę tym, którzy będą w Żywcu ale też życzę udanych wymian i miłych spotkań!
Ja tu w Niemczech też nie próżnuję i już trochę kapsli w worku jest
Pozdrowienia z Saksonii!
Jasiu
ja niestety w czasie giełdy będę w Niemczech z resztą teraz już tam jestem. Wracam cholera dopiero w nocy z piątku na sobotę i nie da rady być w Żywcu :-( Mam w związku z tym małą prośbę - jak by były jakieś kapsle okolicznościowe (Can Pack?) czy ktoś mógłby dla nas z Pawłem coś wziąć? Oczywiście zapłacimy jak należy

Ja tu w Niemczech też nie próżnuję i już trochę kapsli w worku jest

Pozdrowienia z Saksonii!
Jasiu
Zbieracz od 09.2009 z synem ;-)
1800 kapsli większość piwnych bez sygnatur i odwrotek z tego 625 polskich
1800 kapsli większość piwnych bez sygnatur i odwrotek z tego 625 polskich

Ja jadę z Katowic na Bielsko Biała Lipnik potem busem Bielsko Biała Główny i na Żywiec ;P wychodzi jakieś 15zł w jedną stronę (ze zniżką dla się uczących 10zł) możemy się jakoś zgadać i pojechać razemdiamen pisze:chciałem jechać, ale musiałbym się z 3-4 razy przesiadać żeby tam dotrzec. Patrzyłem czy nie pojechać na Tychy, a później do Bielska i stamtąd do Żywca, ale nie wiem czy samemu będzie chciało mi się taką wycieczkę organizować. Szkoda, że nie ma normalnych połączeń z Katowic

K.
- glogowianin
BG Zabrze, może mógłbyś mi podpowiedzieć, jak wygląda sprawa z tymi przesiadkami w Bielsku. Na stronie PKP wrzuciłem sobie trasę do Żywca i wyskoczyło mi takie coś:
http://rozklad-pkp.pl/query.php/pn?q=pl ... 0&OK#focus
Czy ten "Bus Przewozy Regionalne" oznacza szynobus, autobus podmiejski? I jak to ogólnie wygląda w praktyce z czasem, bo w B-B Głównej jest tylko 5 min. na przesiadkę w ten bus
do B-B Lipnik.
Czy ten "Bus Przewozy Regionalne" oznacza szynobus, autobus podmiejski? I jak to ogólnie wygląda w praktyce z czasem, bo w B-B Głównej jest tylko 5 min. na przesiadkę w ten bus

zobaczymy, bo z tego co wiem to w weekend rodzice wyjeżdżają i musiałbym zostać w domu z młodszym bratem. Do tego egzamin z mechaniki w piątek i będę cały piątek pewnie nieżywy.BG Zabrze pisze:Ja jadę z Katowic na Bielsko Biała Lipnik potem busem Bielsko Biała Główny i na Żywiec ;P wychodzi jakieś 15zł w jedną stronę (ze zniżką dla się uczących 10zł) możemy się jakoś zgadać i pojechać razemdiamen pisze:chciałem jechać, ale musiałbym się z 3-4 razy przesiadać żeby tam dotrzec. Patrzyłem czy nie pojechać na Tychy, a później do Bielska i stamtąd do Żywca, ale nie wiem czy samemu będzie chciało mi się taką wycieczkę organizować. Szkoda, że nie ma normalnych połączeń z Katowic

Jest to normalny autobus podstawiony przez PKP i powiązany z połączeniami,więcglogowianin pisze:BG Zabrze, może mógłbyś mi podpowiedzieć, jak wygląda sprawa z tymi przesiadkami w Bielsku. Na stronie PKP wrzuciłem sobie trasę do Żywca i wyskoczyło mi takie coś:
Czy ten "Bus Przewozy Regionalne" oznacza szynobus, autobus podmiejski? I jak to ogólnie wygląda w praktyce z czasem, bo w B-B Głównej jest tylko 5 min. na przesiadkę w ten busdo B-B Lipnik.
nie ma możliwości aby nie wyrobić się z przesiadkami.
- glogowianin