ZIELONE KARTKI
ZK 11
Jedenaste spotkanie za nami!
Zgodnie z ustaleniami zjawiło się siedem osób tj.; Kibi, Pluto, Fidorim, Smoku, pga, Bucik oraz ja. Tym razem dotarcie do umówionego miejsca nie było tak oczywiste, a to w związku z dość oryginalnym usytuowaniem knajpy. Najważniejsze jednak, wszyscy dotarli i to w całkiem przyzwoitych godzinach. Jedenasta edycja uwypukliła „nowy” główny cel naszych spotkań, oddając w pełni towarzyski charakter. Wszystko odbywało się przy smakowaniu czeskich piwek na zmianę, a to z kija, a to z butli. Regionalizacja piw w baszcie wymusiła na nas telefon do Chineta (jak by miał drugie obywatelstwo minimum) z pozdrowieniami i szybkim przeglądem kapsli, które ewentualnie Krzyśkowi mogłyby wejść do zbioru. Głównie poruszane wątki na biesiadzie to;
- kapslowe nowości,
- opis giełdy w Tychach,
- przygotowania do Żywca,
- przygotowania do ZK 12 (coraz bardziej się boję).
Co do atrybutów kolekcjonerskich, standardowo Bucik przywiózł swoje duble, ja wyłożyłem masówkę a Pluto trochę nowości. Z mojej obserwacji wynika że nikt do domu z pustymi rękoma nie wracał, a to też ważne! Standardowo powstała kolejna podstawka (Kibi obiecuję że nie będą na alledrogo).
Na zakończenie tak od siebie to myślę, że idei już nie trzeba napędzać, gdyż jak orzekliśmy raz w miesiącu spotkać się to już obowiązek! I o to Panowie i Panie chodziło !!!
Czekamy na foto relację pga.
Zgodnie z ustaleniami zjawiło się siedem osób tj.; Kibi, Pluto, Fidorim, Smoku, pga, Bucik oraz ja. Tym razem dotarcie do umówionego miejsca nie było tak oczywiste, a to w związku z dość oryginalnym usytuowaniem knajpy. Najważniejsze jednak, wszyscy dotarli i to w całkiem przyzwoitych godzinach. Jedenasta edycja uwypukliła „nowy” główny cel naszych spotkań, oddając w pełni towarzyski charakter. Wszystko odbywało się przy smakowaniu czeskich piwek na zmianę, a to z kija, a to z butli. Regionalizacja piw w baszcie wymusiła na nas telefon do Chineta (jak by miał drugie obywatelstwo minimum) z pozdrowieniami i szybkim przeglądem kapsli, które ewentualnie Krzyśkowi mogłyby wejść do zbioru. Głównie poruszane wątki na biesiadzie to;
- kapslowe nowości,
- opis giełdy w Tychach,
- przygotowania do Żywca,
- przygotowania do ZK 12 (coraz bardziej się boję).
Co do atrybutów kolekcjonerskich, standardowo Bucik przywiózł swoje duble, ja wyłożyłem masówkę a Pluto trochę nowości. Z mojej obserwacji wynika że nikt do domu z pustymi rękoma nie wracał, a to też ważne! Standardowo powstała kolejna podstawka (Kibi obiecuję że nie będą na alledrogo).
Na zakończenie tak od siebie to myślę, że idei już nie trzeba napędzać, gdyż jak orzekliśmy raz w miesiącu spotkać się to już obowiązek! I o to Panowie i Panie chodziło !!!
Czekamy na foto relację pga.
sPISkowej propagandzie mówię NIE
Re: ZK 11
Naiwniak :mrgreen:lowolak pisze: standardowo Bucik przywiózł swoje duble
Piwo bardzo smaczne (chociaż po 9pln), a miejsce mi się podobało.
Moim zdaniem właścicielom udało się zrobić w kliemacie czeskich knajp - szacun.
Ps. Chciałbym się dziś ogarnąć z tymi zdjęciami, zobaczymy;)
Do następnego ZK.
ZK on T(O)UR
ROCZNICA
Szanowni Kapslarze
W związku z pierwszymi urodzinami ZIELONYCH KARTEK, niniejszym pragnę serdecznie zaprosić wszystkich chętnych do biesiady, która odbędzie się w dniach 24/25 czerwca w Falenicy.
- szczegóły prześlę do wszystkich zainteresowanych na pw.
LISTA GOŚCI OTWARTA:
1. Lowolak
2. Emil
W związku z pierwszymi urodzinami ZIELONYCH KARTEK, niniejszym pragnę serdecznie zaprosić wszystkich chętnych do biesiady, która odbędzie się w dniach 24/25 czerwca w Falenicy.
- szczegóły prześlę do wszystkich zainteresowanych na pw.
LISTA GOŚCI OTWARTA:
1. Lowolak
2. Emil
LISTA GOŚCI OTWARTA:
1. Lowolak
2. Emil
3. Pluto
1. Lowolak
2. Emil
3. Pluto
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Niestety nie mogę być. Lolek zna powody.
Miłej zabawy i zostawcie trochę pożywcowych Kormoranów dla mnie.
Szacuneczek
G.
Miłej zabawy i zostawcie trochę pożywcowych Kormoranów dla mnie.
Szacuneczek
G.
11645 kapsli
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)
16. RyBy
Mam nadzieję, że po raz pierwszy uda mi się dotrzeć na to spotkanie choć niestety na chwilę obecną nie mogę tego gwarantować.
Nie dopatrzyłem się żadnej informacji gdzie i od której ?
Mam nadzieję, że po raz pierwszy uda mi się dotrzeć na to spotkanie choć niestety na chwilę obecną nie mogę tego gwarantować.

Nie dopatrzyłem się żadnej informacji gdzie i od której ?
Katalog zrywek i nakładek na butelki http://www.sites.google.com/view/katalogzrywek
Mini kolekcja aluminiowych kapsli https://sites.google.com/view/kapsle-woda-mineralna
Mini kolekcja aluminiowych kapsli https://sites.google.com/view/kapsle-woda-mineralna
i
Widzimy się w piątek od godz. 18:00 (godzina umowna - więc jak kto dojedzie) w Falenicy przy ul. Wyszatyckiej 40.
Standardowo proszę o pomoc w organizacji jadła grillowego i przy okazji ogłaszam konkurs na najlepszą strawę grillową ZK
- skład komisji ustalony zostanie przez organizatora!
Czekamy z niecierpliwością
LISTA GOŚCI OTWARTA:
1. Lowolak
2. Emil
3. Pluto
4. pga
5. Chinet
6. Dominik
7. Dziubak
8. Eow
9. Ewa
10. Yoreck
11. Smok
12. Kibi i być może
13. Krzysiek
14. Paweł
15. Tomi
16. Ryby
Standardowo proszę o pomoc w organizacji jadła grillowego i przy okazji ogłaszam konkurs na najlepszą strawę grillową ZK

Czekamy z niecierpliwością
LISTA GOŚCI OTWARTA:
1. Lowolak
2. Emil
3. Pluto
4. pga
5. Chinet
6. Dominik
7. Dziubak
8. Eow
9. Ewa
10. Yoreck
11. Smok
12. Kibi i być może
13. Krzysiek
14. Paweł
15. Tomi
16. Ryby
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
Oj będzie się działo tam u Was... 

https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
Monia jest uszczęśliwiona9. Ewa
(...)
18. Iza-mama
19. Angelika
20. Kasia

ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
i
o cholerka chwilę mnie bie było i ...... chyba musze powiedzieć małżonce że będzie nas sporodanio_145 pisze: 1. Lowolak
2. Emil
3. Pluto
4. pga
5. Chinet
6. Dominik
7. Dziubak
8. Eow
9. Ewa
10. Yoreck
11. Smok
12. Kibi i być może
13. Krzysiek
14. Paweł
15. Tomi
16. Ryby
17. danio_145
18. Iza-mama
19. Angelika
20. Kasia

Już się nie mogę doczekać !
Zdaję sobie sprawę, że niedawno wróciliśmy z giełdy, ale ja mimo to mam spore zaległości w nowościach.
Nie mam żadnych Łomży z dapem, ani Mastnego, ani nowych Kozackich i jeszcze wielu innych za którymi trudno ostatnio nadążyć.
Wiem że najbliższe ZK po giełdach nie sprzyjają wymianom, ale ja chętnie przyjmę powyższe (i inne) nowości. W zamian mogę dać Johanesa, albo Ambera Naturalnego, albo Leżajsk np czy Specjal np, albo coś ze strony:
https://picasaweb.google.com/110200948079234483740/
Nie mam żadnych Łomży z dapem, ani Mastnego, ani nowych Kozackich i jeszcze wielu innych za którymi trudno ostatnio nadążyć.
Wiem że najbliższe ZK po giełdach nie sprzyjają wymianom, ale ja chętnie przyjmę powyższe (i inne) nowości. W zamian mogę dać Johanesa, albo Ambera Naturalnego, albo Leżajsk np czy Specjal np, albo coś ze strony:
https://picasaweb.google.com/110200948079234483740/
My w innym towarzystwie i też dajemy radę, czyli: Danio, Pluto, Angelika (siostra Dania), Kasia, Eow
impreza przednia, kapsel FENOMENALNY
pozdrowienia dla Lolka i małżonki oraz tych, którzy byli i zostali ;]
pisała Monia (Eow)

impreza przednia, kapsel FENOMENALNY

pisała Monia (Eow)

ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.