Myślałem, Że mamy juŻ to za sobą...

To z tego, że miałem zamiar powalczyć w tej aukcji, a dzięki Tobie, nie miałem w ogóle takiej możliwości. Jeśli nie widzisz w Twoim wałku nic złego, to z mojej strony czerwona kartka. Tyle. (Jeśli rozmowa dalej się rozwinie, na pewno już bez mojego udziału, przeniosę do pubu.)prokomfanz pisze:Ale cóż z tego?
Z ręką na sercu, nigdy nie pisałem do żadnego sprzedawcy o zakończenie aukcji przed czasem i sprzedaż poza Allegro, pomimo, że mam prawie 150 pozytywów. I jestem z tego powodu szczęśliwy oraz dumny.prokomfanz pisze:Tak samo nie uwierzę w to, że żaden z Was nie pisał o wcześniejsze zakończenie aukcji czy sprzedaż poza nią.
Czy ze wszystkim, co robi większość, zawsze się zgadzasz? To, że wszyscy coś robią, niekoniecznie musi oznaczać, że jest to dobre.wzmacniacz pisze:Ale jak pisałem wcześniej wiekszość ze znanych kolekcjonerów stosuje taka praktyke więc jak dla mnie jest to jak najbardzie wporządku.
Jeśli pytanie o zakończenie wcześniej aukcji jest jakimś haniebnym czynem to faktycznie jest powód do dumy. A ja jestem zadowolony, że mam te kapsle, parę grosza w kieszeni, a co najważniejsze w bardzo przyjaznej atmosferze dogadałem się i uczciwie je zdobyłem.Z ręką na sercu, nigdy nie pisałem do żadnego sprzedawcy o zakończenie aukcji przed czasem i sprzedaż poza Allegro, pomimo, że mam prawie 150 pozytywów. I jestem z tego powodu szczęśliwy oraz dumny.
Dokładnie! Wg mnie czas trochę przystopować z tymi cenami... Kapsle, które jeszcze 3 lata temu kosztowały dosłownie grosze dziś osiągają niesamowite ceny. Mi w sumie to nie przeszkadza, bo jeśli ktoś chce niech kupuje płacąc ciężką kasę. Tylko warto się zastanowić czy warto, czy czasem nie lepiej poczekać.wzmacniacz pisze:Kupowanie poza allegro przynajmniej nie napedza cen na tym portalu.
Nie masz wrażenia, że tym razem nie dałeś mu szansy?prokomfanz pisze:jeśli ktoś chce niech kupuje płacąc ciężką kasę.
No właśnie, znajdzie się 2 czy trzech, którzy mają nie wiele kapsli a dużo pieniędzy i wychodzi, że allegro jest tylko dla nich. Ja po prostu wierzyłem, że w tym zestawie mogą się sprzedać taniej (a przy okazji kilka ciekawych kapsli), bo zazwyczaj są wystawiane pojedynczo i osiągają bardzo wysokie ceny (cały czas chodzi mi o Witnice), ale z tego co widzę i tak chyba by się drogo sprzedały...prokomfanz pisze:Kapsle, które jeszcze 3 lata temu kosztowały dosłownie grosze dziś osiągają niesamowite ceny. Mi w sumie to nie przeszkadza, bo jeśli ktoś chce niech kupuje płacąc ciężką kasę. Tylko warto się zastanowić czy warto, czy czasem nie lepiej poczekać.