Wspomóc kolekcję...
Wspomóc kolekcję...
Witam jestem kolekcjonerem kapsli jak każdy na tym portalu internetowym..
zbieram je od 4 lat pierwszą kolekcję oddałem koledze 2 gdzieś zagubiłem a była dosyć okazała lecz wznowiłem się po raz 3... i moja kolkcja liczy 228 wzorów... i tutaj pytanie kieruję do bardziej doświadczonych birofilistyków moze macie powtórki starszych wzorów kapsli bardzo bym prosił o chociaż pare starszych modeli...
pozdrawiam
zbieram je od 4 lat pierwszą kolekcję oddałem koledze 2 gdzieś zagubiłem a była dosyć okazała lecz wznowiłem się po raz 3... i moja kolkcja liczy 228 wzorów... i tutaj pytanie kieruję do bardziej doświadczonych birofilistyków moze macie powtórki starszych wzorów kapsli bardzo bym prosił o chociaż pare starszych modeli...
pozdrawiam
Witamy na forum!
Pokaż, że Ci zależy i Twoja kolekcja będzie rosła a na pewno jakiś pakiet startowy się znajdzie.
Wielu już było takich na tym forum co się rejestrowali, prosili o kapsle a później słuch o nich ginął...
Powodzenia
Pokaż, że Ci zależy i Twoja kolekcja będzie rosła a na pewno jakiś pakiet startowy się znajdzie.
Wielu już było takich na tym forum co się rejestrowali, prosili o kapsle a później słuch o nich ginął...
Powodzenia

ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
...
wiesz mi zależy... bo np zupełnie nawet przypadkiem na strychu mam podkładki do piwa a nawet stara butelka piwo RYBNICKI.. i smycze i porcelanki... więc nawet nie wiem co zbierać...
ale ogólnie to jednak zostaję przy kapslach... wiesz mi zalezeć bardzo zależy i to na starszych modelach typu 51/55/59... żebrał nie będę bo i was rozumiem że tak jak napisałeś... zarejestrował się wybłagał kapsle i ni ma go... ale mam nadzieję że ktoś postara się mi zaufać i wspomoże młodego birofilistyka... 
PS tak poza tym najstarszy kapsel jaki posiadam to Warka 30 znaleziony przed tygodniem na strychu... aż sam się dziwię że przetrwał od zebrania poprzednich kolekcji... ale no po prostu cuudo...
Pozdrawiam

PS tak poza tym najstarszy kapsel jaki posiadam to Warka 30 znaleziony przed tygodniem na strychu... aż sam się dziwię że przetrwał od zebrania poprzednich kolekcji... ale no po prostu cuudo...

Pozdrawiam
Re: ...
Jak Ci tak bardzo zależy to myślę że jesteś skory do wyrzeczeń?Kajster95 pisze:wiesz mi zalezeć bardzo zależy
Odmów sobie przyjemności; wódeczki z kolegami, Marysi z towarzyszami
oraz zabaw z koleżankami. Ze 2 miesiące wyrzeczeń i odłożysz sobie sumkę
za którą będziesz mógł sobie kupić na Allegro to o czym marzysz, czyli starego polskiego kapsla.
Nikt nie powiedział, że będzie łatwo. Chcieć to móc, więc niech moc będzie z Tobą!
Coś ta Grecja miała na niego dziwny wpływ.danio_145 pisze:Przepraszam ale musze zainterweniować. Co ty bredziszlendoo pisze:Odmów sobie przyjemności; wódeczki z kolegami, Marysi z towarzyszami
oraz zabaw z koleżankami

A w temacie, witam nowego kolegę!
Powodzenia w zbieraniu. Allegro to średnio dobry sposób na powiększanie zbiorów - tam same maniaki podbijające ceny do kosmicznego poziomu. Wpadnij na jakąś giełdę najlepiej, teraz akurat sezon, to coś Ci wpadnie do kolekcji.
Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
2014 – 917 kapsli
2017 – 1253 kapsli (+85)
No co, zażartować już nie można?
Patrząc na nick oraz sposób pisania naszego kolegi, stwierdziłem
że jest on z takiej grupy wiekowej która właśnie przeżywa takie rzeczy lub podobne, wydając przy tym spore sumy. Chciałem jedynie zasugerować zmianę postawy na bardziej ekonomiczną w celu osiągnięcia upragnionego celu.

Patrząc na nick oraz sposób pisania naszego kolegi, stwierdziłem
że jest on z takiej grupy wiekowej która właśnie przeżywa takie rzeczy lub podobne, wydając przy tym spore sumy. Chciałem jedynie zasugerować zmianę postawy na bardziej ekonomiczną w celu osiągnięcia upragnionego celu.

Najwięksi podróżnicy to i ponad pół Polski jeżdżą na giełdy, a nawet za granicę. Kwestia, czy lubisz podróże, czy jesteś raczej domatorem, jak np. ja.Kajster95 pisze:najbliższe giełdy to chyba mam 200km ode mnie.. Lublin...
Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
2014 – 917 kapsli
2017 – 1253 kapsli (+85)
2014 – 917 kapsli
2017 – 1253 kapsli (+85)
Dobrze, to pytanie skąd jesteś? Zaraz Ci wynajdziemy giełdy w pobliżu 

ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
lendoo pisze:Jak Ci tak bardzo zależy to myślę że jesteś skory do wyrzeczeń?
Odmów sobie przyjemności; wódeczki z kolegami, Marysi z towarzyszami
oraz zabaw z koleżankami. Ze 2 miesiące wyrzeczeń i odłożysz sobie sumkę
za którą będziesz mógł sobie kupić na Allegro to o czym marzysz, czyli starego polskiego kapsla.
Nikt nie powiedział, że będzie łatwo. Chcieć to móc, więc niech moc będzie z Tobą!
danio_145 pisze:Przepraszam ale musze zainterweniować. Co ty bredzisz

Dla mnie, epicka wypowiedź

Re: Wspomóc kolekcję...
ciekawe w jaki sposób pozbędziesz się 3 kolekcjiKajster95 pisze: pierwszą kolekcję oddałem koledze 2 gdzieś zagubiłem
-
- glogowianin
- JulasTczew
OK...
nie teraz zamierzam szanować... chodziło raczej... Nie! Teraz, zamierzam Szanować...!
Nie mają dostępu świeżego tlenu... po prostu są zamykane w takich woreczkach na ''szynę'' czy też ''zatrzask wiecie o co chodzi... bo stały dostęp świeżego powietrza wspomaga korozję...
A że szanuję chociło o oto że szanuje kapsle...
nie teraz zamierzam szanować... chodziło raczej... Nie! Teraz, zamierzam Szanować...!
Nie mają dostępu świeżego tlenu... po prostu są zamykane w takich woreczkach na ''szynę'' czy też ''zatrzask wiecie o co chodzi... bo stały dostęp świeżego powietrza wspomaga korozję...

A że szanuję chociło o oto że szanuje kapsle...