No to moja skromna relacja:
Giełda dla mnie rozpoczęła się już w piątek ok. godziny 19, kiedy to zgarnąłem Pga z dworca i rozpoczęliśmy spotkanie przedgiełdowe.
Do Nas dołączył kolega Mu0ody i w knajpce House of Beer spędziliśmy parę godzin. Hasłem wieczoru zostało "Czy już podać kapsle?" kiedy to siedząc przy barze czekaliśmy na kolejne porcje kapselków skrzętnie odkładanych prze uroczą Panią Barmankę.
Nazajutrz zgarnąłem Pga z kwatery i udaliśmy się na miejsce giełdy, gdzie dotarliśmy ok. 06.30. Spotkaliśmy od razu miodka, wtk z kolegą (fanem Barcelony jak się później dowiedziałem) oraz głogowianina.
Ja wręczyłem wtk oraz głogowianinowi pamiątkowe kapsle z okazji Zielonej Ligi Typerów I edycji i przedstawiłem zwycięzców, którzy akurat w tym czasie przyszli - mianowicie Trzeciego oraz mu0odego.
Giełda rozpoczęła się punktualnie i tu należy pochwalić organizatora kolegę Masumi-ego, który przygotował dla Nas 8 stolików w jednym miejscu tak abyśmy stanowili sektor kapslarski. Stoliki były duże - można było wszystko pomieścić.
No i rozpoczęło się giełdowanie. Pod względem towarzyskim była to dla m nie jedna z lepszych giełd na których byłem. Poznałem Malczana, Diamen-a, Rwjaka z synem przy moich stoliku przewinęło się wielu kolekcjonerów, których nie sposób wymienić. Byli wszyscy poza Lendoo

, dla "któregom" niegodnym wymiany

Bardzo dziękuję kolegom za wymiany szczególnie Lasmixowi z rodzinką, Malczanowi i innym, Pga dziękuję za Nikaraguę, która okazała się Hondurasem a Trzeciemu za odnalezieniu Warki, którą poszukiwałem intensywnie od roku.
Zdjęcie kapslarskie bardzo udane - przy wyraźnym zastrzeżeniu Pluta pojawili się na nim wyłącznie kapslarze.
Do kolekcji dojdzie ok. 100 zagranicy oraz 20 Polskich
Bardzo wszystkim dziękuję - tym niewymienionym również - dawno się tak dobrze nie bawiłem.