ZIELONE KARTKI
- KOLEKCJONER
- Kontaktowanie:
Apropos pokonywania odległości i poświęcenia dla spotkań ZK:
Kolega rwjak (z Wrocławia!!!) być może wpadnie na ZK.
Z moją malutką podpowiedzią i wytłumaczeniem idei ZK na ostatniej giełdzie w Krakowie.
A-ha Barann_a to ja też... tego... namówiłem.
A więc nie marudzić tylko przyjeżdżać.
GF
Kolega rwjak (z Wrocławia!!!) być może wpadnie na ZK.
Z moją malutką podpowiedzią i wytłumaczeniem idei ZK na ostatniej giełdzie w Krakowie.
A-ha Barann_a to ja też... tego... namówiłem.
A więc nie marudzić tylko przyjeżdżać.
GF
11645 kapsli
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)
Pierwszy raz od mojego powrotu zabrakło mnie na ZK. Ale ZK o mnie nie zapomniało! Dzięki chłopaki za kapselki! 

Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

Oj Krzysztof, Krzysztof! Miałeś tak blisko... a się nie pojawiłeś! Zapamiętam sobieKrzysiek pisze:Pierwszy raz od mojego powrotu zabrakło mnie na ZK. Ale ZK o mnie nie zapomniało! Dzięki chłopaki za kapselki!

Fotki będą, jak Pluto je zrzuci albo kiedy je dostanę i obrobię

Pozdrowienia dla ILoveHeaters vel Mr.Allena : )
Ale egzamin na 3, kapsle dostałem, rozważam stałą nieobecność jeśli takie profity to daje!
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

XX edycja Zielonych Kartek już za nami!
Spotkaliśmy tak jak ostatnio podczas XIX ZK we „Wlazł Kotku”, który znajduje się w okolicy os. Górczewska. Miejsce dość odległe (dla niektórych), lecz mimo tego frekwencja dopisała i na spotkaniu stawiło się łącznie 15 osób.
Kolejność przypadkowa: Eow, Smok, eryk, funboy, Bucik, chinet (czyt. czajnet), Pluto, pga, rwjak, barann, Kibi, Trzeci, Kowalsik, Paweł, pkociel

Oczywiście całą imprezę rozpoczął Smok wraz z Erykiem, którzy już po 17-stej zjawili się w lokalu i okupowali stolik, delektując się pintą świąteczną oraz lagerem. Dopiero po jakimś czasie zaczęli zjawiać się inni i życie „Wlazł kotka” (wreszcie!) tętniło brzękiem kapsli i rozmowami na temat nieścisłości związanych z niektórymi sztukami.
Każdy przyniósł coś od siebie: między innymi Smok rzucił na stół Leżajsk 64 w dziewicach, a funboy oddał świetne długopisy Pawłowi i Eow
wielu uczestników ZK wzięło ze sobą część swoich kolekcji oraz duble na wymianę, aczkolwiek wtedy też (po godzinie studiowania różnic) wszyscy doszli do wniosku, że nikt nie posiada katalogu! Większość wpadła w panikę… którą opanowała Eow, udostępniając swój telefon, gdzie (jako jedynym) działało wifi i można było bez przeszkód sprawdzać katalog.
Na ZK Paweł zdradził trochę nowości związanych z dodatkowymi opcjami w internetowym katalogu i wytłumaczył, na czym polega wyliczanie osób, dla których mamy jakieś braki i możliwość wymiany oraz dlaczego to tak długo trwa. Możemy powiedzieć tylko tyle, że nowe opcje będą jeszcze ciekawsze niż poprzednie.
Na koniec wszyscy złożyli swoje autografy na podstawkach, zostało zrobione wspólne zdjęcie (na które nie wszyscy się załapali, jednak dzięki photoshopowi można wszystko). Co się później wydarzyło? Czy ci, którzy zostali, obejrzeli mecz w lokalu czy może przenieśli się do mieszkań tych, którzy mieszkają blisko? Mogę tylko mniemać i mieć nadzieję, że dobrze się bawili, patrząc na to, że Polska nie przegrała (tym razem) ;)
W tym miejscu należą się podziękowania przyjezdnym: barannowi oraz rwjakowi, którzy przybyli z dwóch pięknych miast na „W” – barann z Włocławka (jakiś czas temu Włocławek reprezentował KZK16) a rwjak z Wrocławia. Co jak co, ale niektórzy bez narzekania potrafią stawić się na ZK, pomimo że mają daleko. Trzeba tylko chcieć!
Podziękowania należą się również właścicielowi lokalu, który nie wyrzucił nas za zbyt głośne zachowanie i zmienianie wystroju (ustawianie stolików według własnego uznania).
Do zobaczenia na kolejnym spotkaniu Zielonych Kartek, na które już teraz serdecznie zapraszam, zwłaszcza że atrakcją kolejnego spotkania będzie topienie Marzanny (z kapsli) w kuflu piwa!
Zdjęcia: XX spotkanie ZK
Spotkaliśmy tak jak ostatnio podczas XIX ZK we „Wlazł Kotku”, który znajduje się w okolicy os. Górczewska. Miejsce dość odległe (dla niektórych), lecz mimo tego frekwencja dopisała i na spotkaniu stawiło się łącznie 15 osób.
Kolejność przypadkowa: Eow, Smok, eryk, funboy, Bucik, chinet (czyt. czajnet), Pluto, pga, rwjak, barann, Kibi, Trzeci, Kowalsik, Paweł, pkociel

Oczywiście całą imprezę rozpoczął Smok wraz z Erykiem, którzy już po 17-stej zjawili się w lokalu i okupowali stolik, delektując się pintą świąteczną oraz lagerem. Dopiero po jakimś czasie zaczęli zjawiać się inni i życie „Wlazł kotka” (wreszcie!) tętniło brzękiem kapsli i rozmowami na temat nieścisłości związanych z niektórymi sztukami.
Każdy przyniósł coś od siebie: między innymi Smok rzucił na stół Leżajsk 64 w dziewicach, a funboy oddał świetne długopisy Pawłowi i Eow

Na ZK Paweł zdradził trochę nowości związanych z dodatkowymi opcjami w internetowym katalogu i wytłumaczył, na czym polega wyliczanie osób, dla których mamy jakieś braki i możliwość wymiany oraz dlaczego to tak długo trwa. Możemy powiedzieć tylko tyle, że nowe opcje będą jeszcze ciekawsze niż poprzednie.
Na koniec wszyscy złożyli swoje autografy na podstawkach, zostało zrobione wspólne zdjęcie (na które nie wszyscy się załapali, jednak dzięki photoshopowi można wszystko). Co się później wydarzyło? Czy ci, którzy zostali, obejrzeli mecz w lokalu czy może przenieśli się do mieszkań tych, którzy mieszkają blisko? Mogę tylko mniemać i mieć nadzieję, że dobrze się bawili, patrząc na to, że Polska nie przegrała (tym razem) ;)
W tym miejscu należą się podziękowania przyjezdnym: barannowi oraz rwjakowi, którzy przybyli z dwóch pięknych miast na „W” – barann z Włocławka (jakiś czas temu Włocławek reprezentował KZK16) a rwjak z Wrocławia. Co jak co, ale niektórzy bez narzekania potrafią stawić się na ZK, pomimo że mają daleko. Trzeba tylko chcieć!

Podziękowania należą się również właścicielowi lokalu, który nie wyrzucił nas za zbyt głośne zachowanie i zmienianie wystroju (ustawianie stolików według własnego uznania).
Do zobaczenia na kolejnym spotkaniu Zielonych Kartek, na które już teraz serdecznie zapraszam, zwłaszcza że atrakcją kolejnego spotkania będzie topienie Marzanny (z kapsli) w kuflu piwa!

Zdjęcia: XX spotkanie ZK
Ostatnio zmieniony 05 marca 2012, 19:20 przez Eow, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrowienia dla ILoveHeaters vel Mr.Allena : )
Koledzy i koleżanki, jeśli zaproszenie na ZK jest dalej aktualne, a miejsce spotkania nie uległo zmianie (http://www.wlazlkotek.pl/) to ja bym się pisał. Proszę dla formalności o podanie daty i godziny najbliższego XXI spotkania. Jak obiecywałem dołożę wszelkich starań by pojawić się w Waszym gronie.
Ostatnio zmieniony 26 marca 2012, 09:11 przez intel_x, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro będzie podana dokładna informacja gdzie i kiedy się spotykamy.
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Tylko niech to będzie piątek, bo wtedy mam wolne, natomiast w czwartek pracuje do 19. I by było miło jak by to był piątek. A miejsce jeszcze nie wiadome ?
6075 PL
3270 P
x645 N
Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10
Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
3270 P
x645 N
Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10
Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
-
Z lekkim poślizgiem mamy zaszczyt zaprosić Was na XXI Zielone Kartki.
XXI spotkanie zielonych kartek odbędzie się po raz trzeci w dobrze znanym lokalu jakim jest Wlazł Kotek!
Zapraszamy 30.03.2012 r w piątek od godziny 17
W ramach przypomnienia lokal mieści się przy ulicy Górczewskiej 228. Między TESCO a ul. Lazurową.
http://www.wlazlkotek.pl/
Serdecznie zapraszamy i prosimy o wpisywanie się na listę obecności.
ZielonoKartkowcy
XXI spotkanie zielonych kartek odbędzie się po raz trzeci w dobrze znanym lokalu jakim jest Wlazł Kotek!
Zapraszamy 30.03.2012 r w piątek od godziny 17
W ramach przypomnienia lokal mieści się przy ulicy Górczewskiej 228. Między TESCO a ul. Lazurową.
http://www.wlazlkotek.pl/
Serdecznie zapraszamy i prosimy o wpisywanie się na listę obecności.
ZielonoKartkowcy
1. Trzeci
2. KZK16
3. Eow
4. Pluto
5. pga
6. funboy
2. KZK16
3. Eow
4. Pluto
5. pga
6. funboy
Życie to ciągła walka. Do obiadu z głodem. Po obiedzie ze snem.
http://birofil.prv.pl
http://birofil.prv.pl
- KOLEKCJONER
- Kontaktowanie:
Czy ktoś przygarnął by mnie na noc piątku na sobotę?
Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę. 
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com

http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com