Kapslowe nowości - komentarze
co do cen w sklepach nie mam takiego rozeznania.mieszkam na Jarotach i sobie kupuję raczej w osiedlowych. a że piję dość rzadko. więc 20 groszy różnicy nie jest problemem. spróbuję się dowiedzieć, gdzie najkorzystniej je kupić.
w browarze mają kasę fiskalną, ale niestety sztuka u nich to jest karton. wyjątek to zestawy świąteczne. cenę za zestaw w browarze poznam w poniedziałek i wtedy o niej napiszę.
w browarze mają kasę fiskalną, ale niestety sztuka u nich to jest karton. wyjątek to zestawy świąteczne. cenę za zestaw w browarze poznam w poniedziałek i wtedy o niej napiszę.
szukam słowackich serii TIK sprzed 2005 r
Odnośnie dyskusji na temat Łomży. Są dwa - po lewej z DAP, po prawej z CP.
- Załączniki
-
- IMG_1364.JPG
- (1.03 MiB) Pobrany 58 razy
Kolor "brązowy" to jest sprawa umowna. Widać to dopiero gdy ma się w ręku oba kapsle. Na maila przesyłam fotkę. Jak się dobrze przyjrzeć to widać różnicę w kolorze czarnego środka i (mniej)czarnego półokręgu. Większej różnicy to na zdjęciu się raczej nie uzyska bo jej faktycznie nie ma.
Paweł pisze:Czy ktoś może wrzucić zdjęcie tego kapsla:
Zabrze, dotychczasowy wzór, sygn. dap(V) - brazowy (a nie czarny) półokrag pod dolnym napisem
Na którym widać, że to jest kolor brązowy?
rwjak pisze:Odnośnie dyskusji na temat Łomży. Są dwa - po lewej z DAP, po prawej z CP.
Po lewej stronie mamy katalogową 74, po prawej coś a'la 59, przy czym różnicę stanowi właśnie złoty kolor na wstędze. Poprzednio był malowany, teraz jest metalik.Kibi pisze:Na fotce wygląda jakby ten z dapem miał wstęgę malowaną a nie metaliczną.
Jak jest w rzeczywistości?
Pytanie czy ktoś widział kapsel z dapem i złotym metalicznym?
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

- glogowianin
Czyli teraz w sumie są trzy: 59, 74 i jak 59 ale z metalizowanym złotem. Pytanie, czy to jest złota farba, czy tylko widoczny kolor blachy?rwjak pisze:Tak jest w rzeczywistości.Kibi pisze:Na fotce wygląda jakby ten z dapem miał wstęgę malowaną a nie metaliczną.
Jak jest w rzeczywistości?
Jestem trollem 

Wrócę do tematu kapsli z Łomży (niepasteryzowane). Postanowiłem przejrzeć wszystkie swoje egzemplarze. I oto ciekawostka. Znalazłem niepasteryzowane z CP, które nie ma błyszczącego złota na wstędze, tylko malowane (tak jak te z DAP-em).
Na zdjęciu od lewej katalogowy 59, w środku niby 59 ale ze wstęgą malowaną i od prawej dla porównania nr 74.
Zatem niewykluczone, że są kapsle z DAP-em i błyszczącym złotem na wstędze.
P.s. A może ten w środku to właściwa 59-tka, a ten z lewej to jakaś odmiana lub inny wzór. Sam już nie wiem.
Na zdjęciu od lewej katalogowy 59, w środku niby 59 ale ze wstęgą malowaną i od prawej dla porównania nr 74.
P.s. A może ten w środku to właściwa 59-tka, a ten z lewej to jakaś odmiana lub inny wzór. Sam już nie wiem.
- Załączniki
-
- IMG_1363.JPG
- (896.93 KiB) Pobrany 70 razy
niech Bóg ma w opiece "sygnaturowych" zbieraczyrwjak pisze:Wrócę do tematu kapsli z Łomży (niepasteryzowane). Postanowiłem przejrzeć wszystkie swoje egzemplarze. I oto ciekawostka. Znalazłem niepasteryzowane z CP, które nie ma błyszczącego złota na wstędze, tylko malowane (tak jak te z DAP-em).

bez urazy rwjak
59 - wstęga malowana, CPrwjak pisze:Wrócę do tematu kapsli z Łomży (niepasteryzowane). Postanowiłem przejrzeć wszystkie swoje egzemplarze. I oto ciekawostka. Znalazłem niepasteryzowane z CP, które nie ma błyszczącego złota na wstędze, tylko malowane (tak jak te z DAP-em).
74 - wstęga malowana, dap
?? - wstęga błyszcząca, CP
Tego ostatniego w katalogu brak, nowość.

Na Twoim zdjęciu od lewej mamy tego nowego, 59 oraz 74.
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

- KOLEKCJONER
- Kontaktowanie:
Dziś kupiłem kasztelan jasne pełne, z tego co zauważyłem to butelka jest nowa na dole sygnowana napisem OKOCIM. Czy B. Sierpc należy do gr Carlsberg? I czy oby warzony jest w Sierpcu?
Na dodatek wyszło piwo Wyborne br Łomża z czerwonym kapslem i sygn cp. Niestety na licu nic nie ma... Ale nowe piwo, nowa etykieta to i być może kapsel się pojawi.
Na dodatek wyszło piwo Wyborne br Łomża z czerwonym kapslem i sygn cp. Niestety na licu nic nie ma... Ale nowe piwo, nowa etykieta to i być może kapsel się pojawi.
Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę. 
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com

http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com