Nasza Paczka forumowa
Tak nachodzi mnie refleksja co do warunku udziału w tej "zabawie" - napisanie 20 sensownych postów.
Czy to warunek wystarczajacy?
Jak widac po Crazy Bajku (do ktorego zreszta nic osobiscie nie mam - pisze bardziej sensownie niz niejeden ze "starych" uczestników forum) warunek ten mozna spelnic nawet w ciagu kilku dni. A my i tak nic o tym gosciu nie wiemy.
Moze dodac chociaz kilkumiesieczny staz na forum. Co wy na to?
Oczywiscie i tak nic nie gwarantuje tego, ze pewnego razu paczka nie zniknie.
Tak patrze, ze w ciagu miesiaca paczka odwiedzila juz osiem osob. To calkiem niezla szybkosc. K.
Czy to warunek wystarczajacy?
Jak widac po Crazy Bajku (do ktorego zreszta nic osobiscie nie mam - pisze bardziej sensownie niz niejeden ze "starych" uczestników forum) warunek ten mozna spelnic nawet w ciagu kilku dni. A my i tak nic o tym gosciu nie wiemy.
Moze dodac chociaz kilkumiesieczny staz na forum. Co wy na to?
Oczywiscie i tak nic nie gwarantuje tego, ze pewnego razu paczka nie zniknie.
Tak patrze, ze w ciagu miesiaca paczka odwiedzila juz osiem osob. To calkiem niezla szybkosc. K.
Spoko. Jak chcecie się o mnie czegoś dowiedzieć, to zapytajcie. Ja się nie śpieszę. Jeżeli kiedyś ktoś uzna, że jestem wart zaufania i pozwoli wpisać się mi na listę, to się wpiszę. Mam tylko jedno pytanie. Wysyłacie te paczki jeden do drugiego normalnie w Poczcie Polskiej??? Bo kiedyś jak moja mama wysłała paczkę do Warsaw do mojej siostry, to ta nie dotarła. W pewnym momencie może być tak, że paczka zniknie, a została wysłana. I do kogo będą pretensje??? A, i jeszcze jedno bo nie chcę nabijać kolejnego postu. W jaki sposób można zapłacić za kapsle bez użycia konta. Bo ja mam dopiero 15 lat i konta własnego nie mam.
- mr-perez
- Kontaktowanie:
Jest takie coś jak dowód nadania. Ja zawsze trzymam ten świstek dopóki ktos mi nie potwierdzi , że paczke lub list otrzymał. W razie gdy poczta zagubi paczke wtedy składa sie reklamacje. Miałem juz 2 takie przypadki i w obu zwócili pieniądze...:::Crazy Bajek:::.. pisze: Mam tylko jedno pytanie. Wysyłacie te paczki jeden do drugiego normalnie w Poczcie Polskiej??? Bo kiedyś jak moja mama wysłała paczkę do Warsaw do mojej siostry, to ta nie dotarła. W pewnym momencie może być tak, że paczka zniknie, a została wysłana. I do kogo będą pretensje??? .
Crazy Bajek , myślę, że nie musisz kupowac kapsli na razie. Jeżeli wytrzymasz na tym forum troche , pokażesz , że jestes "spoko koleś" to bardziej doświadczeni koledzy chetnie podeslą Ci troche kapselków gratis, żeby Ci pomóc powiększyc kolekcję. I na paczkę tez się załapiesz, tylko troche cierpliwosci

PS. a tak na marginesie, trzeba przyznać , że Crazy Bajek "wdarł się przebojem" w nasze szeregi. Oby został z nami jak najdłużej. Powodzenia.
Musze przyznac ze poziom paczki jest całkiem całkiem. Ja zrobiłem w niej porzadek (wyrzuciłem 1kg zbednego złomu - nie wiem po co ktos wrzuca zniszczone i pogięte coca-cole, tyskie czy debowe mocne?). Dorzuciłem troche wzorow ktore jeszcze w paczce nie występowały po kilka sztuk kazdego oraz troche zbędnej masówy z zagranicy. Do zbioru doszly mi tylko dwie nowości, ale i tak jestem zadowolony.
Rzeczywiście wrzucanie pogiętej masówki nie ma większego sensu. Chociaż można próbować to zrozumieć. Jak ma spełnic wymogi akcji gosc z małej miejscowości, ba nawet ze średniej wielkości miasta, gdzie wybór tego co mozna znaleźć pod sklepem jest delikatnie mówiąc skromny. Albo by trzeba wykreślić takie osoby z listy albo pogodzić się z tym, że wrzucą mniej niż z paczki wyciągnęli. Osobiście jestem za drugim rozwiązaniem. Uzupełnianie paczki "na siłe" nie ma sensu. K.
Ja niestety pochodzę z małej miejscowości, i nic na to nie poradzę. Z tych "niemasówkowych" kapsli mogę wrzucić jedynie Krombachera(bo dostałem jeszcze jednego, ale taki sam jak ten z beczki), Bavarię (Paweł nie ma jej w kolekcji, chyba), i starą pepsi. Mam jeszcze kilka starych Łomży, ale chyba każdy je ma.
Paczka wędruje od Pawła dalej, ja się dopisze do niej po wakacjach, bo niestety dopiero wczoraj wróciłem, a już jutro wyjeżdżam dalej, i nie mogłem się umówić dziś z Pawłem, bo mam sporo roboty w domu.
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

Barann nie było Ciebie na liście bo sam się tam nie dopisałeśbarann pisze:ja już wysłałem paczkę do Chineta więc lista wygląda tak:
1.chinet
2.Paweł
3.Krzysiek
4.TMAX
5. danio_145
6.Oguś18
7.JJaq
8.igor_koleckjoner
9.Max Kapsle
10.Andrew
11.MR Perez
12.Wiki
13.Armin
14.Cinxu
15.P-Oset
Nie zapominajmy, żeby na przyszłość nie przyjmować userów z jednym postem który na dodatek jest prośbą o wpisanie na listęna szczęście jeszcze nikt taki się nie zjawił
![]()
pozdrowienia

1.igor_koleckjoner
2.Max Kapsle
3.Andrew
4.MR Perez
5.Wiki
6.Armin
7.Cinxu
8.P-Oset
9.Maryk
10.Barann
11.Chinet
12.Paweł
13.TMAX
14. danio_145
15.Oguś18
16.JJaq
Tylko mam problem ja mam paczkę ale tam Igor_kolekcjoner nie odpowiada jest nieosiagalny Maxkapsle ma opis że w "Croaiti"
i niewiem czy czekać na nich czy wysyłać do Andrew a max juz wogle olał sobie sprawę paczki rozmawiałem z nim na gg to zapomniał że taka paczka istnieje i miał pretensje że nie dostał paczki ale to już nie moja sprawa
2.Max Kapsle
3.Andrew
4.MR Perez
5.Wiki
6.Armin
7.Cinxu
8.P-Oset
9.Maryk
10.Barann
11.Chinet
12.Paweł
13.TMAX
14. danio_145
15.Oguś18
16.JJaq

Tylko mam problem ja mam paczkę ale tam Igor_kolekcjoner nie odpowiada jest nieosiagalny Maxkapsle ma opis że w "Croaiti"

Na prawdę wielce przepraszam chłopaki byłem na wakacjach w Chorwacji i nie mogłem odebrać wtedy paczki. Nie wiem co wygaduję JJaq, że "olałem tą sprawę".
Jeżeli paczka jest teraz u Pereza jak jest taka możliwość to umieśćcie mnie gdzieś na liście pod nim..
Tu są moje dane:
Maków Podhalański 34-220
ul. Piasta 10
woj. Małopolskie
Jeżeli ktoś chce coś ode mnie to proszę gadać: 6270069
Jeżeli paczka jest teraz u Pereza jak jest taka możliwość to umieśćcie mnie gdzieś na liście pod nim..
Tu są moje dane:
Maków Podhalański 34-220
ul. Piasta 10
woj. Małopolskie
Jeżeli ktoś chce coś ode mnie to proszę gadać: 6270069