ŻÓŁTA PEPSI z lat 30'. Reszta to starsze kapsle.
A ja mam kapsla z lat 60'. Ale za to prawdziwa,oszałamiająca swoja wartością perełka!!! COCA-COLA z IRAKU:). Wtedy jeszcze to napój ten był tam raczej normalnością. W latach 70-80 ważną osobą został tam HUSAJN, no i pozbyli się C.-C. Dlatego Koledzy ten kapsel to nie mniejszy rarytas,jak ostatnio chwalony tutaj GUAM.
Hahahah! Pomyłka słowna! Oczywiście miałem na myśli Jurek to,że reszta poza ŻÓŁTYM są młodsze,tzn. po roku 1930. A za ten IRAK - COCA-COLA oddałem kilkanaście kapsli z IRANU - kolekcja.
Dawno mnie nie było w tym temacie ale myślę że tym razem warto, po mimo że to nie jest kapsel to cieszy mnie ten okaz bardziej, jest to butelka z Przedwojennego Browaru Bojańczyka z okresu 1921-1936 z mojego rodzinnego miasta.
6088 PL
3273 P
x654 N Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10 Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
Nie wiem czy jest się czym chwalić ale no dobra , nie widziałem do jakiego tematu dać tą wiadomość
Otóż siedzę sobie na górze w mieszkanku i nagle podchodzi do mnie tata żebym zszedł z nim do 3 mieszkania na dole , patrze a tam prawie 40 kg kapsli Rarytasów nie ma ale kapsel to kapsel , będzie trzeba je jakoś wykorzystać Chodź Pluto dostał już ode mnie jakieś 30 kg to z tego też mu coś odstąpię
goblin tata mi daję od razu kapsle po piciu hehehe , generalnie kapsle tata mi załatwił od kolegi. Powiedział w firmie o tym że zbieram , jego kolega spytał się koleżanki w innym mieście , która ma swój pub , czy by mogła zbierać kapsle dla mnie. Ona mu odpisała że ma 2 worki od śmieci kapsli , tata myślał że takie worki co się wkłada do śmietniczka domowego , dał jednemu pracownikowi karton i wysłał go do tego miasta i przy okazji zawiezienia towaru odbiorcy zajechał do tego pubu , i okazało się że aż tyle kapsli ma ta Pani
Trochę z poślizgiem - zdobycze z Warszawy
Niestety na zdjęciu nie ma, ale z wymiany w wawie dosyłane są jeszcze Zabrze 2, 7, 13 na które z niecierpliwością czekam:)